#5 Boglige bekendelser

I et par uger har jeg gået og tænkt lidt over, at det vist var ved at være tid til et indlæg med de her boglige bekendelser og nu har jeg netop opdaget, at jeg ikke har lavet sådan et indlæg siden sommeren 2018.

21. Jeg er begyndt at samle på bognørdede ting til at sætte foran bøgerne på mine reoler. Det startede med nogle postkort, som kunne stå i rammer hist og her. Sidenhen har jeg købt små figurer af Pippi, Annika og Tommy og et sæt med forskellige figurer fra ‘Alice i Eventyrland’. Det seneste er broderier af karakterer frayndlingsbøger og her har jeg allerede lavet et par karakterer fra ‘Anne fra Grønnebakken’ og familien fra ‘Det lille hus på prærien’. Jeg har planer om March-søstrene fra ‘Pigebørn’ og et med ‘The Hitchhiker’s Guide to the Galaxy’ til min kæreste. Og så er der lige de litterære spillekort, som jeg har opstøvet inde i Politikens Boghal på Rådhuspladsen for længe siden. De har i øvrigt en hel del interessante spil og notesbøger til os bognørder, så jeg kan varmt anbefale et besøg, når det hele åbner op igen. Jeg skal i hvert fald derind næste gang at jeg kommer til København.

22. Normalt vil jeg gerne læse bogen inden at jeg ser serien eller filmen som den er baseret på (jeg har nærmest en liste over film, hvor jeg gerne lige vil læse bogen først) , men i juleferien bingede jeg ‘Bridgerton’ og nu har jeg lånt bogen som lydbog på bibliotekernes lydbogstjeneste Libby. Og jeg er ved at se den igen nu. Men til mit forsvar, så var jeg nysgerrig på 1) Julie Andrews stemme som en slags Kristen Bell Gossip Girl stemme og 2) hvorfor alle på SoMe snakkede om den lige pludselig.

23. Og apropos film. så er jeg der med det samme, når der kommer en biografisk film om en forfatter eller hvis der er en nyindspilning af en favorit. Jeg krydser fingre for at ‘Tove’ om Tove Jansson når de danske biografer (eller at det bliver muligt at leje den online på et tidspunkt), jeg er ret spændt på hvordan den nye film om Buster Oregon Mortensen bliver og så blev det bekræftet, at der er en sæson 3 på vej af ‘Min geniale veninde’.

24. Jeg elsker, når nye bøger handler om mine gamle favoritkarakterer eller når de handler om karakterer, som elsker bøger. Sidste år hørte jeg den første bog i Chris Colfers serie “The Land of Stories”, hvor et søskendepar rejser ind i eventyr og den første bog, som jeg læste færdig i år, var 2.bog i serien om Tilly og bogvandrerne af Anna James. Jeg har også en svaghed for bøger, der foregår på biblioteker og i boghandlere, som er grunden til at jeg netop nu er i gang med min første bog af Jojo Moyes, nemlig “Ræk mig stjernerne”, der handler om nogle kvinder, som bliver en del af Eleanor Roosevelts rejsende biblioteksprogram. Jeg er ikke kommet så langt endnu, men den lover godt. Hvis i har nogle anbefalinger af lignende bøger, så sig endelig til 🙂

25. Jeg er virkelig dårlig til at læse bøger færdig, som jeg ikke bryder mig om og det er nok en af grundene til, at de bøger, som jeg anmelder herinde, scorer højere end middel. Men det er simpelthen ren og skær dovenskab og så vil jeg ikke anmelde en bog, som jeg ikke har formået at læse færdig, for det er ikke helt fair overfor forfatteren på en eller anden måde. Men det gør måske også, at jeg spiller den lidt safe på en måde, når jeg læser bøger. Jeg bruger nemlig en del tid på at læse om bøger, inden jeg begynder på dem og så sørger jeg også for ikke at læse for mange af de samme type bøger efter hinanden. Men jeg vil gerne blive bedre til at læse andre genrer og jeg glæder mig til at bibliotekerne åbner igen, så jeg kan få udforsket noget mere og opdage nye favoritgenrer.

 

Her er links til de tidligere indlæg: 1 (fra 2015), 2 (fra 2015), 3 (fra 2017) og 4 (fra 2018)

Leave a Reply