Lister

Mangler du inspiration til læsning? Så kig endelig med her – der er lidt for enhver 🙂

Læselister
BBC top 100 

Rory Gilmore bøgerne 

100 books to read in a lifetime 

51 books that prove reading can change your life

23 books for your perfect Young Adult summer reading list 

30 books you should read before you’re 30

1000 Books Before Kindergarten – projektet

Har du tænkt over hvor vigtigt det er at præsentere børn for forskellige ord fra en tidlig alder, så at de blandt andet får et bedre ordforråd? I USA er der et projekt kaldet ‘1000 books before kindergarten’ og der er lavet sådan nogle smarte skemaer, så at man kan tracke læsning med børn nemt for at man kan nå at læse de her 1000 bøger inden barnet starter i Kindergarten (eller skolestart her i Danmark). I kan læse mere om det herovre, hvor man også kan få idéer til aktiviteter med børn. Der fandtes en dansk udgave på et tidspunkt, men i skrivende stund har jeg ikke kunnet finde hverken hjemmeside eller skemaer, så derfor linker jeg til den amerikanske (og overvejer selv at lave nogle danske skemaer i form af pdf og uploade dem herinde på et tidspunkt).

Læselyst og biblioteker

Hvis du gerne vil læse mere om børn og læsning, så er der masser af gode tips på bibliotekernes hjemmesider. Jeg bor selv i Vejle og har adgang til et centralbibliotek med masser af tilbud og en stor samling af materialer, men ovre på hjemmesiden fandt jeg de her links, som i måske også kan bruge:

Læseforældre der var et projekt som handlede om at knække koden til lystlæsning i 5. klasse 

Læsesporet som henvender sig til børn mellem 6 og 16 år 

Sprogsporet som sætter fokus på børn mellem 0 og 6 år – der er en masse inspiration til hvilke bøger man kan låne med hjem, lærerige apps og en masse andet. 

Leave a Reply