90s Movie Book Tag

Det er vist lidt tid siden, at jeg sidst har lavet et af disse her tags og jeg kiggede lidt hist og her på nettet, før jeg fandt det her, som kombinerer to af mine favoritting, nemlig bøger og film. Antallet af 90’er film, som jeg har set i løbet af årene, er ganske højt, men faktisk har jeg aldrig set hverken “She’s All That”, “Can’t Hardly Wait” eller “The Craft”, som er med her, men man kan jo sagtens lave tagget alligevel, som jeg i øvrigt har fundet herovre hos “A Book Lovers Playlist”, som kreerede det tilbage i 2015. Jeg tagger i øvrigt alle, som har lyst til at lege med, da jeg ikke helt har overblik over, hvem der har lavet tagget før her i den danske bogbloggerverden :

1. She’s All That

Name a book couple that are an odd pairing but they still fit perfectly.

Hmm, den var faktisk lidt svær. Mit første svar var Ron og Hermione, men de er ikke en sådan “odd pairing” synes jeg. Derfor vælger jeg Landon Carter og Jamie Sullivan fra “A Walk to Remember” (som er en fantastisk tåreperser både som bog og film), for de kunne nærmest ikke være mere forskellige, men de er helt perfekte for hinanden når alt kommer til alt.

 

2. 10 Things I Hate About You

A book/series that you have a love hate relationship with.

Twilight. Jeg elskede den, da jeg læste den først i mine 20’ere, men jeg er aldrig vendt tilbage til hverken film eller bog, selvom jeg ejer hele bogserien. Men jeg er ikke helt afvisende overfor at genlæse dem en dag og nægter derfor at smide dem ud endnu. Størstedelen af serien var jeg ret vild med dengang, men ja. Svært at forklare, men jeg tænker, at jeg nok ikke er den eneste, som har det sådan med Meyers bøger.

 

3. Clueless

A character that is totally clueless but you love them anyway.

Hmm, jeg kan ikke lige komme i tanke om nogen.

 

4. Titanic

Name a book that made you cry

Årh, dem findes der flere af. Den sidste, som jeg fældede en del tårer til, var “Wonder” af Palacio, som jeg har læst her i 2018.

 

5. American Pie

A book that makes you laugh.

Jeg hørte “Busters Verden” af Reuter som lydbog, da jeg gik og satte bøger på plads oppe i Emdrup i januar. Den var oplæst af Kjeld Nørgaard (ham der lægger stemme til Kaj i “Kaj og Andrea”) og jeg begyndte simpelthen at grine så højt, at jeg måtte holde mig for munden for at de studerende ikke skulle høre mig. Han er en fantastisk dygtig oplæser og jeg er netop kommet i gang med Reuters “Kidnapning”, hvor det også er Nørgaard som læser op.

 

6. Can’t Hardly Wait

A book with a crazy party.

Festen i “Døde piger lyver ikke” af Asher. Den var grufuld at læse om så vidt jeg husker (jeg læste den sidste forår, så er ikke helt sikker på alle detaljerne).

 

7. Cruel Intentions

Name a character you can never fully trust.

Hele Malfoy-familien. Kort sagt.

 

8. Drive Me Crazy

Name your favorite “boy next door” or “girl next door” couple.

Årh, den er tricky. Mit favoritpar endte nemlig slet ikke sammen, men det vil jeg ikke spoile, selvom det er en klassiker, så mit svar bliver de to ældre mennesker fra “Esio Trot” af Dahl, som bor i samme bygning og hvis navne er mr. Hoppy og mrs. Silver.

 

9. Scream

A book with a memorable villain.

Min første indskydelse var præsident Snow fra “The Hunger Games” af Collins, men så kom jeg i tanke om dommer Crevan fra “Flosset” af Ahern. Jeg har stadig 2’eren til gode, men for helvede hvor var han ubehagelig i den første bog.

 

10. The Craft

Name a book with witches.

Endnu en Dahl-bog, nemlig “The Witches”, som jeg læste i efteråret på dansk med nye illustrationer af danske John Kenn Mortensen og som jeg har anmeldt lige her. 

 

 

 

 

 

 

Leave a Reply