Feminist Icon Cross-Stitch : 30 Daring Designs to Celebrate Strong Women af Anna Fleiss og Lauren Mancuso

Feminist Icon Cross-Stitch : 30 Daring Designs to Celebrate Strong Women af Anna Fleiss og Lauren Mancuso, 2017. Running Press,U.S. Antal stjerner: 4/5

Som i måske har lagt mærke til på Instagram og i et par tidligere anmeldelser, så har jeg også andre interesser end at læse og for nylig har jeg genoptaget et håndarbejde, som jeg lærte som barn, nemlig at brodere korssting. Jeg broderede et citat, dengang jeg boede i Aarhus (“There’s no such thing as too many books, however there is such a thing as not enough room” – men herhjemme er der altid plads til en ekstra bog) og på Instagram er jeg begyndt at følge flere og flere folk og firmaer, som strikkker, hækler, broderer, illustrerer og ikke mindst syr. Men inspirationen til at låne denne med hjem fra biblioteket, da jeg så den derovre blandt de helt nye bøger, kom faktisk fra en engelsk booktuber, som vidste den frem på Instagram. Den blev udgivet her i 2017 og udover at have mønstre til broderinørden, så har den også beskrivelser af hver feministisk ikon, for som i måske har regnet ud så er det en bog med mønstre af kendte feministiske ikoner og derudover nogle virkelig gode sloganer (eller mottoer).

Jeg har allerede broderet et billede, nemlig af Virginia Woolf som i kan ser herover og mønstrene er ret nemme at følge. Det er nemt at optælle for en begynder og så kan man se hvilket nummer hver farve har fra DMC-skemaet (Ekstra note til nybegyndere: DMC fremstiller broderigarn og har også kits og gratis mønstre herovre). Jeg valgte hurtigt at lave Woolf da hun er forfatter og lige siden at jeg så “The Hours” tilbage i gymnasietiden, har jeg været interesseret i både hendes forfatterskab og hendes liv. Næste på programmet er uden tvivl Frida Kahlo, som jeg netop har læst en billedbog for børn om (der anmeldes en af de kommende dage i øvrigt) og dernæst et af citaterne. Rent praktisk så har jeg brugt en ramme str. 15,5 cm til det endelige billede og den helt basis Aida-stof samt to tråde i nålen. Der er en rigtig fin gennemgang af hvordan man bedst kommer i gang og hæfter bagved sådan set. Så hvis du vil brodere enten Kleopatra, Woolf, Beyonce, Kahlo, Michelle Obama, Hilary Clinton eller måske Billie Jean King, så kan jeg klart anbefale denne bog med en hel del flere og slogans som “Make Herstory”, “We can do it” og ikke mindst “Equal pay for equal work”. I kan læse mere om bogen lige her og så kan den som sagt lånes på biblioteket via Bibliotek.dk

Leave a Reply