Turen går til bøgernes verden af Kathrine Tschemerinsky

Turen går til bøgernes verden af Kathrine Tschemerinsky, 2017. Anmeldereksemplar fra Politikens Forlag. Antal stjerner: 5/5

Har du også været i gang med at planlægge en ferie enten til et andet land eller til et sted i Danmark og tænkt: “Gad vide om hvilke bøger der foregår på netop dette sted”?

Så er dette den helt rette bog til dig! Sidste år googlede jeg blandt andet hvor Virginia Woolf havde boet inden jeg tog et smut til England og jeg har længe overvejet at læse mere bredt sådan geografisk set. Og der er denne bog også helt perfekt! Denne bog fungerer en smule som et bilag til de klassiske rejsebøger, da der allerede er skrevet bøger i den serie om de destinationer, som Tschemerinsky nævner. Dette er et uddrag af bogens forord i øvrigt:

” Det har været vigtigt for mig at identificere og udvælge titler og forfatterskaber, der på tværs af tid og genre, og både hver for sig og i sammenhæng, har noget at sige om et sted. Ambitionen er glimtvis oplysning frem for litteraturhistorisk oprulning.”

Det er særlig kombinationen af nye og gamle værker, som jeg er vild med: Charles Dickens og Zadie Smith i London-afsnittet, Johannes V. Jensen, Rakel Haslund-Gjerrild og Dea Trier Mørch i Danmark-afsnittet samt Bruce Chatwin og Peter Carey i afsnittet om Australien. Der er noget for enhver smag kort sagt. Bagerst findes desuden en guide til køb af bøger samt anbefaler en e-bogslæser til rejsen (jeg fik læst 2 ting på min Kindle under sidste års Englandstur, men kan klart anbefale Mette Camillas råd herovre ifm. ferielæsning). Der er ikke den ting, som Tschemerinsky ikke har tænkt over mht denne bog og fremover bliver den en fast del af min rejseplanlægning og samtidig kommer den også til at fungere som inspiration til at læse nye forfatterskaber, så den er nok også at finde i min taske, når jeg fremover skal ud og købe bøger.

 

2 Comments

  1. Efterårskonkurrence – Ord fra en bibliofil

    oktober 10, 2017 at 11:04 pm

    […] I forbindelse med at jeg for alvor flyttede bloggen herover fandt jeg på, at jeg ville afholde en konkurrence. Jeg tænkte længe over, hvilke bøger som mine følgere kunne være interesserede i og kom frem til disse to, som jeg selv har anmeldt indenfor den seneste tid, “Fordele og ulemper ved at huske” her og “Turen går til bøgernes verden” her. […]

  2. #1 Louisiana Literature 2018 – Ord fra en bibliofil

    august 30, 2018 at 2:08 pm

    […] skyndte os over til Koncertsalen. Hun skulle i øvrigt interviewes af Kathrine Tschemerinsky, som står bag denne her form for rejsebog og salen var fuld af folk, da de to kvinder trådte ind på scenen. Efter et bifald begyndte Rooney […]

Leave a Reply