The One af Kiera Cass

The One af Kiera Cass, 2014. HarperTeen.  Antal stjerner: 4/5

Er nogle rebeller bedre end andre og er det muigt at finde ægte kærlighed I en konkurrence? Denne bog er den sidste i Selection-trilogien af Cass og det er tydeligt at vi nærmer os enden med alle de sløjfer der bliver bundet undervejs. Da vi træder ind I denne bog, er endnu et angreb mod paladset igang og det er heldigvis kortvarigt. Kongen tager på forretningsrejse og pludselig ankommer to af rebellerne, parret August Illéa og Georgia.

So Father was right.” Maxon sighed. I looked over to him, confused. Maxon knew there were direct descendants of Gregory Illéa walking around? “He said you’d come for the crown one day.”

I don’t want your crown,” August assured us.

Good, because I intend to lead this country.” Maxon shot back. “I’ve been raised for it, and if you think you can come in here claiming to be Gregory’s great-great-grandson -“

I don’t want your crown, Maxon! (…) We have other goals.

Maxon bliver nødt til at arbejde med rebellerne fra nord, hvis konkurrencefavorit I øvrigt er America. Konkurrencen bliver mere og mere intensiv og efterhånden begynder de sydlige rebeller at angribe folk fra de andre dele i landet. Det er ikke til at vide hvilke bagtanker de andre piger har og America griber enhver mulighed for dates med Maxon. På en date tager han hende med op på paladsets tag:

Look,” he said into my ear.

I turned, noticing our view for the first time. I stared in awe as the city spread out in front of me. The web of streets, the geometry of buildings, the array of colors – even dimmed in the gray hue of rain, it was breathtaking.

I found myself attached to it all, as if it belonged to me somehow.”

Som de to andre bøger i denne trilogi er denne her svær at lægge fra sig, når man først er begyndt. Cass har mange tråde der skal bindes sammen som tidligere nævnt og det lykkedes. Vi finder ud af hvem der vinder konkurrencen, hvem Lucy, Americas ene tjenestepige, har et crush på og ikke mindst hvad der sker med Marlee. Alt i alt en rigtig god afslutning på en hæsblæsende serie, som enhver YA-elsker bør læse en dag.

 

 

Leave a Reply