#Konkurrence 1

I forbindelse med julen faldt jeg over en masse konkurrencer på Facebook og i blogverdenen og det var her, at jeg kom i kontakt med forlaget Bazar. De søgte anmeldere til en Coelho-bog og den der hedder 28 dage og jeg var frisk på begge. Sidenhen har jeg fået denne tilsendt og jeg glemte at skrive til dem, da jeg modtog den. Og efter påske lå endnu et eksemplar i postkassen. Den fik jeg lov til at bruge som en præmie i en konkurrence og dermed denne konkurrence.

Forlaget skriver dette om bogen:

“En pragtfuld roman om kulturkonflikter og -forskelle og om at overleve med det bedste fra to verdener

Charlie Wong, 22 år, arbejder som opvasker på den samme restaurant, hvor hendes far laver nudler. Hun bor i en lille lejlighed med sin far og lillesøster Lisa. Charlie og Lisa er under striks opsyn af deres far, som lever på traditionel kinesisk vis og sværger til kinesiske traditioner og skikke, og pigerne får aldrig lov at bevæge sig uden for de snævre rammer af New Yorks Chinatown. Charlies mor var en berømt kinesisk ballerina, og Charlie har arvet talentet for at danse, så da hun får arbejde som receptionist på en velrenommeret danseskole, ændrer dette afgørende hendes tilværelse. Hun må dog leve et dobbeltliv og holde sit nye liv skjult for sin far. Men i takt med Charlies personlige udvikling og frigørelse, bliver Lisa mere og mere syg af en mystisk lidelse.”

Jeg har endnu ikke selv læst den endnu (men den ligger i TBR-stablen på natbordet og jeg glæder mig), og derfor vil jeg citere Birgitte og Camilla, som begge har anmeldt den med følgende ord fra deres blogs og som gav den hhv. 5 og 3 stjerner:

Fra bloggen Bogormen og mig

“Bogen giver et rigtig godt indblik i hvad det vil sige at være bundet af en kultur, som er meget anderledes fra den kultur man er omgivet af. Og også i hvor meget nogle kulturer lægger stor vægt på forholdet mellem ung og gammel.”

Fra bloggen Bachs bøger:

“Bogen er noget så forfriskende, som en kinesisk chick-lit. Men ikke nok med, at den handler om en kvindes udvikling fra en grim ælling til en meget smuk og selvsikker svane. Så handler den også om det at leve i to kulturer, den kinesiske og den amerikanske. Charlies far er fastforankret i den kinesiske kultur og dyrker den østlige lægekundskab, ritualer og overtro. Hvor imod hans piger udover det, også må lære at begå sig i den amerikanske kultur der omgiver dem. Det synes jeg gav et meget spændende aspekt til bogen.”

Det eneste du skal gøre er at fortælle mig om den bedste bog du indtil videre har læst i 2015. Husk at skrive e-mail så jeg kan komme i kontakt med jer. Jeg trækker en vinder næste mandag 27/4 kl. 12.00, som snarest derefter får den sendt med posten. Du skal i øvrigt også bo i Danmark – ellers er det lidt dyrt 🙂

21 Comments

 1. Karina Petersen

  april 20, 2015 at 9:34 am

  Sikke en fin konkurrence:-)
  Åhh, den bedste bog jeg har læst i år er den første bog i serien om Rose af Holly Webb, som jeg fortryllende mig ind i, og glemte tid og sted.

  Min mail; crossingjourneys@hotmail.com

 2. Mie C

  april 20, 2015 at 10:18 am

  Den bedste bog jeg har læst i år, var Glasslottet af Jeannette Walls, den var fantastisk.

 3. frkskou

  april 20, 2015 at 7:24 pm

  Det er altid så svært for mig at lave en prioriteret liste over mine læste bøger, men jeg vil nok sige, at jeg lagde hårdt ud i 2015 med en helt fantastisk bog – Knud, den store af Hanne-Vibeke Holst 🙂

 4. samhaindk

  april 20, 2015 at 8:14 pm

  Fin konkurrence 😀

  Hmm, den bedste bog i 2015? Det er jo svært 😀 Jeg har læst ret mange fantastiske synes jeg.
  The Glass Arrow af Kristen Simmons er helt fantastisk synes jeg. Enkeltstående og dystopisk/fantasy. Den slog benene væk under mig. Derudover kan jeg også nævne Iced samt Burned begge af Karen Marie Moning som er del af serien Fever – som nok er en af mine favoritter hvis ikke den ultimative favorit serie jeg nogensinde har læst 🙂

 5. Sofie

  april 20, 2015 at 8:21 pm

  Stillidsen af Donna Tartt.. Den er rigtig på trods af lange beskrivelser..

 6. Caroline Thomassen

  april 20, 2015 at 8:43 pm

  Lige nu er det “Mødet” af Anna Todd, som jeg netop har afsluttet i dag. Den er jeg helt vild med! Eller også “Straf” af Håkan Nesser og Paula Polanski. Årh, det er svært at vælge! 😀

 7. Caroline Stadsbjerg

  april 21, 2015 at 8:58 pm

  Ærlig snak, har jeg ikke fået læst nogen endnu i 2015 – al min tid går med at læse til studiet, og når man så endelig er færdig, orker man næsten ikke mere læsning, uanset hvor spændende det er!
  Nu er jeg til gengæld snart færdig med studierelateret læsning for en stund, og så klar til at kaste mig over fiktionen! Selvom jeg ikke har læst nogen færdig, er jeg igang med Bogtyven af Markus Zusak, som er så fin!

 8. Eva Jørgensen

  april 21, 2015 at 9:01 pm

  Svalens graf er den bedste indtil videre. Slugte den.

 9. Line Jakobsen

  april 22, 2015 at 7:01 am

  Den bedste i 2015 har nok være “Farven Lilla”

 10. Mie Højfeldt Kristensen

  april 22, 2015 at 7:31 am

  Det må være Jojo Moyes Plus en plus 🙂

  miekrumme(a)hotmail.com

 11. Camilla Nyegaard

  april 22, 2015 at 8:20 am

  Den bedste jeg har læst i år er dig før mig af Jojo Moyes. Nu er jeg igang med “sandheden om Harry Quebert”, som også kommer til at tangere den bedste.

 12. Mari

  april 22, 2015 at 8:22 am

  Niceville:-)

 13. idawestphall

  april 22, 2015 at 10:06 am

  Det er den nye af Camilla Läckberg 🙂

 14. rikkemelgaard

  april 22, 2015 at 1:06 pm

  Den bedste bog jeg har læst i 2015, må være Raymond Carver’s originale novellesamling “Begyndere”. Helt fantastisk og ærlig. Min mailkonto er melgaard.r@gmail.com. Jeg krydser fingre. Hav en dejlig onsdag til du og dine kære

 15. Camilla A

  april 22, 2015 at 4:18 pm

  Skøn præmie!
  Den bedste bog, jeg indtil videre har læst i år, er Camilla Läckbergs nye bog “Løvetæmmeren”. 🙂

 16. pia sroka

  april 22, 2015 at 4:23 pm

  Den bedste bog jeg har læst i 2015 er Joyland af Stephen King, den er jeg igang med lige i øjeblikket,meget spændende bog.
  piastulle@hotmail.com

 17. Michelle Jensen

  april 22, 2015 at 5:40 pm

  Camilla Läckbergs nyeste må være den bedste jeg har læst i 2015! Det er den eneste skønlitterære bog jeg har fundet plads til mellem studiebøgerne! :p

 18. Nanna

  april 23, 2015 at 10:09 am

  den bedste bog jeg har læst i år, må være Not that kind of girl. Den er hylende morsom og meget realistisk! 🙂

 19. Cathrine

  april 26, 2015 at 6:55 pm

  Puha, den bedste må være … Maria Hirse – Få lidt stil 🙂

 20. Ulrika Landstrøm

  april 27, 2015 at 11:53 am

  Den bedste må være We were liars, E. Lockhart. Jeg har læst 30 bøger i år, men det er den eneste der næææsten fået mig til at græde!

Leave a Reply