Tre små bøger

Nogle gange er det meget rart at læse en bog, som ikke er er så lang og her på det seneste har jeg læst et par stykker af slagsen. Jeg har tidligere skrevet om Tænkepauser-serien og andre serier af mindre bøger herovre, men denne her i serien er ganske ny, så det er tid til et lille indlæg igen om små bøger.

Serier af Tore Rye Andersen, 2019. Aarhus Universitetsforlag. Tænkepauser. 

Et af de arrangementer, som jeg var mest ærgerlig over at misse, da jeg var til LiteratureXchange tilbage i juni måned, handlede om Tænkepauser. Tore Rye Andersen, altså manden bag denne bog, var på scenen sammen med Sebastian Dorset og skuespillerinden Stine Prætorius, sidstnævnte skulle læse op som monolog. Heldigvis fandt jeg bogen nede i Kristian F. Møller Boghandleren (en stor boghandler nede på Store Torv, som jeg varmt kan anbefale – i kan finde den på Instagram under @kfmboghandleren ). Den lille bog her læste jeg på hjemturen og jeg kan varmt anbefale den, også til dem som ikke binger tv-serier og bøger som jeg, for Rye Andersen giver et interessant perspektiv på hvorfor det er så populært med serier, både lige nu med Game of Thrones og Knausgårds serie, men også tidligere med eksempler som Dickens’ “The Old Curiosity Shop” og Honoré de Balzacs lange serie af bøger fra 1830’erne-1840’erne. Kort sagt: Hvis du ikke har læst denne tænkepause endnu, så kom i gang. Den er jo også pudsigt nok en del af en serie.

My Purple Scented Novel af Ian McEwan, 2018. Vintage. 

Denne her har jeg faktisk kigget på et par gange inde i Boghallen og nu fik jeg endelig købt den. Den blev udgivet i forbindelse med McEwans 70-års fødselsdag og hvis du lige et kort sekund er i tvivl om, hvem Ian McEwan er, så er det manden bag både ‘Atonement’, ‘On Chesil Beach’, ‘The Cement Garden’ og den nyligt filmatiserede ‘The Children Act’ (på dansk ‘Dommerens Valg’). Denne lille sag er kun på 34 sider og den handler om Parker Sparrow, der er forfatter og som skal passe hus for hans ven Jocelyn Tarbet, som også er forfatter og faktisk langt mere kendt end Parker. Der skulle ikke mange sætninger til før end at jeg var helt fanget og jeg håber, at jeg finder flere små bøger udgivet af Vintage, når jeg tager på ferie til England senere på måneden (jeg kan varmt anbefale deres udgivelser af klassikere – man kan nemt genkende dem på afstand, for deres bogrygge er røde og med et simpelt design på forsiderne).

Come Rain or Come Shine af Kazuo Ishiguro, 2019. Faber Stories.

Denne her er en del af en serien Faber Stories, hvor der også er blevet udgivet bøger af Plath, Rooney, Moore og Beckett og så snart at jeg så den inde i Boghallen, købte jeg den. Jeg er altid lidt spændt, når jeg går i gang med en ny bog af Ishiguro, for den første bog, som jeg læste af ham, var fantastisk (‘Never Let Me Go’), men den næste, som jeg læste af ham, kedede jeg mig bravt til (‘The Remains of the Day’), men jeg tror heller ikke, at jeg var gammel nok til at forstå historien og sproget. Efter et par års pause fik jeg læst ‘Den Begravede Kæmpe’ som jeg elskede og denne her er et lille mesterværk, som sætter tankerne i gang om især forhold og hvordan disse ændres igennem årene. Ligesom ovenstående med McEwan så er det klart en serie af bøger, som jeg skal kigge nærmere på når jeg tager på ferie. Man kan få flere af dem inde i Boghallen i øvrigt.

2 Comments

 1. Nanna

  august 26, 2019 at 9:55 pm

  Tak for god inspiration! Hyggeligt at møde dig på Louisiana. Hilsen fra Nanna

  1. Ann-Kristine

   september 5, 2019 at 10:12 pm

   Hej Nanna. Det var rigtig hyggeligt at se jer 🙂
   Jeg har nogle billeder fra de to samtaler, som vi hørte, som jeg sender til dig på mail 🙂

Leave a Reply