Månedlige refleksioner – December

Så er det allerede blevet 2019 og sikke et år, vi vinkede farvel til for nogle dage siden efterhånden. Jeg startede allerede på arbejdet igen 2.januar og til dem, der ikke lige har set det på Facebook eller Instagram: Lige før jul fik mine kollegaer og jeg at vide, at vi var blevet forlænget og dermed går jeg nu på arbejde hver dag på Rigsarkivet, hvor jeg har min faste kontorplads (dem, der ligesom jeg har været studentermedhjælpere i flere år, ved, hvor stort det er) og hænger ud i de smukkeste lokaler på Slotsholmen (se nedenfor med det lille foldede juletræ (eller, Dronningens Håndbibliotek er lidt flottere end vores lokaler, nu hvor jeg tænker mig om)).

December var mere travl end forventet, men jeg har fået læst et par julebøger og lidt andet blandet og så har jeg besøgt De Kongelige Repræsentationslokaler sammen med min mor, hvor Dronningens Håndbibliotek imponerede mig endnu en gang, været i biografen for at se ‘Fantastiske Skabninger. Grindelwalds Forbrydelser’ sammen med den kortskæggede og spist ude for at fejre at jeg kunne fortsætte på Rigsarkivet i det nye år. Vi fejrede lidt jul hos mine forældre sammen med min bror + kæreste, hvor vi fik god mad og udvekslet julegaver, inden turen gik til Jylland, hvor vi holdt jul hos læsehestene i Malling. Hvor juledagene stod på en masse mad, hygge med familie og lidt læsestunder hist og her, så blev nytårsaften en stille en af slagsen med ‘Ringenes Herre – Eventyret om Ringen’ på fjernsynet og jeg kom ind i det nye år efter et lille hop og med kransekage i hånden. Jeg håber, at i er kommet godt ind i 2019 og jeg glæder mig til at dele flere anmeldelser og arrangementsbeskrivelser med jer her i det nye år.

Antal sider:

1,228 sider.

Antal læste bøger:

7 bøger (heraf 4 julebøger (børnebøger), en billedbog, en roman og en børnebog)

Antal hørte bøger:

0. Jeg er stadig i gang med Aherns ‘One Hundred Names’ gennem Libby, bibliotekernes engelske lyd- og e-bogstjeneste.

Månedens citat:

“Grynet og Lisbet laver glidebaner af hjertens lyst. De får begge røde kinder, og deres ånde står som hvid røg ud af munden på dem. De begriber ikke, at folk kan ligge og snue, når man kan have det så sjovt. Men det lader ikke til, at nogen er vågen inde i Roligheden. Anders ved det ikke! Han ved ikke, at hele åen er som en lang, blank, glat vej, man kan lave glidebaner på. Den snor sig af sted i bugter og sving, og rundt om hver bugt er der nye, fine glidebaner, der ligger og venter på en. hvis man fortsætter forbi Roligheden og løber tilstrækkelig langt videre, kommer man til æblesøen. Så er man rigtigt ude på landet, og der ligger en går, der hedder Æblehøjen.”

Fra kapitlet Nu begynder den isnende snestorm sin færd i Julefortællinger af Lindgren

Arrangementer:

Ingen. Men der er allerede nu flere planlagt i det nye år.

De bedste bøger:

‘Godnathistorier for Rebelske Piger 2’ af Cavallo og Favilli. Endnu en samling af brilliante portrætter af stærker kvinder i verdenshistorien og den er fuld af ligeså mange fantastiske illustrationer som dens forgænger.

‘Julefortællinger’ af Lindgren. Nostalgi af den allerbedste slags og jeg har tidligere anmeldt den herovre.

‘Julemysteriet’ af Gaarder. Selvom jeg tidligere har læst den, så formår Gaarders måde at fortælle hans historier altid at forbløffe mig og jeg ser allerede nu frem til genlæsning næste år.

‘Blå tiger’ af Lång. Hvis der er nogen, der kan noget med ord og finurlige historier, så er det Line-Maria Lång og gang på gang formåede Lång at overraske mig, da jeg læste historien om Timian.

Alt i alt:

En måned, som bare fløj afsted, men det blev alligevel til flere sider end forventet. Jeg bruger cirka 40 minutter i tog hver dag og dem udnytter jeg så godt jeg kan og så med lydbøger til og fra Hovedbanegården. Det har været skønt at dykke ned i julebøgerne og læse om en jul med masser af sne (der hvor jeg var, var det i hvert fald ikke en hvid jul). Jeg deltog i øvrigt også i #julebogbytteri, som søde Mette nede på Slagelse Bibliotek står bag, og der modtog jeg nedenstående bog af Gaarder og et kort med Ronja og Birk fra Ronja Røverdatter, som jeg skal have fundet en ramme til, for jeg har indtil videre alt for få postkort med karakterer fra Astrid Lindgrens bøger.

Januar bliver uden tvivl en rigtig rar måned, som allerede er startet godt med en biograftur i Palads for at se ‘Mary Poppins Returns’ (hvis sange jeg stadig render rundt og nynner, for hey, en af sangene er perfekt for en bibliofil som jeg, nemlig denne her) og inden længe skal jeg en tur på Arken, ind og se ‘Unge Astrid’ og møde en svensk forfatter, når hun gæster biblioteket her i Roskilde. Åh, hvor bliver januar bare en rar måned 🙂

Hvad med jer? Har i læst julebøger i december og er i også kommet godt ind i det nye år?

Leave a Reply