Dewey’s 24 Hour Readathon efteråret 2018

11:54

Så har jeg fundet en stak af bøger frem, som passer til lidt forskellige energiniveauer sådan set. Der er ikke længe til at klokken bliver 14:00 og jeg har fået sovet længe, så jeg kan holde flest mulige timer i nat, men jeg regner dog ikke med at være vågen hele natten denne gang. Jeg har fundet følgende bøger frem og glæder mig til både at rejse tilbage i tid, på tværs af landegrænser og dykke ned i vidt forskellige genrer (og en * betyder anmeldereksemplar i øvrigt på nedenstående liste):

Tante Grøn, tante Brun og tante Lilla af Elsa Beskow – børneklassiker

On Chesil Beach af Ian McEwan – en enkelt engelsk bog har sneget sig ind i min stak denne gang

Lykkelige mennesker læser og drikker kaffe af Agnès Martin-Lugand*- Sascha ovre fra Livetidukkehuset og jeg starter begge med denne bog 🙂

WITCH – Krystalfuglene 1 – Stenfalken af Lene Kaaberbøl* – I går opdagede jeg at Kaaberbøl kommer på Bogforum, så selvfølgelig skulle der en af hendes bøger i stakken

Lone Star af Mathilde Walter Clark* – Endnu en af dem som jeg gerne vil se ude på Bogforum, så jeg må hellere se at få læst hendes bog inden, så jeg er helt med på, hvad hun snakker om derude

Georgs mirakelmedicin af Roald Dahl/Quentin Blake – Jeg plejer at læse en Dahl bog hver gang, at der er readathon, så jeg fandt denne frem, som jeg endnu ikke har læst.

Blodspor af Julie Hastrup* – Da jeg deltog i readathon for 1½ år siden, læste jeg ‘Mirakelmanden’ af Hastrup og det var helt fantastisk at læse en krimi til sådan et læsemarathon at jeg faktisk lidt har gemt denne her, så jeg kunne læse den i aften 🙂

Mio min Mio af Astrid Lindgren – Lige for tiden er jeg begyndt at få fat i en hel del af Lindgrens bøger (genbrugsbutikker og DBA er farlig) og da jeg skulle finde citater fra denne her nede på Slagelse Bibliotek i sidste uge, fik jeg lyst til at genlæse den med det samme. Så selvfølgelig måtte den med i denne her stak.

Den sidste gode mand af A.J. Kazinski & Palle Schmidt – For nylig læste jeg en graphic novel af Wung-Sung og Schmidt og da jeg stod og kiggede på mine andre graphic novels, gik det op for mig, at jeg også havde denne her stående med Schmidts illustrationer til første krimi om Niels Bentzon og jeg har tidligere været rigtig glad for graphic novels til readathon.

Jeg opdaterer dette her indlæg løbende i øvrigt og ellers er jeg mest på Instagram stories i dag 🙂

Hvad med jer? Hvad skal i læse til dette læsedøgn?

14:13

Netop kommet ind ad døren efter tur til Lidl for at købe snacks samt tur til genbrugsbutik i den anden ende af byen. Godt med en hurtig cykeltur 🙂 Så er det blevet tid til kakaomælk, en belgisk vaffel og den første bog, nemlig Lykkelige mennesker læser og drikker kaffe af Agnès Martin-Lugand*. God læselyst! 🙂

18:28

Lidt en langsom læser i dag, men jeg nød at læse om Diane og hendes liv og på en eller anden måde mindede bogen mig lidt om ‘PS. Jeg elsker dig’ af Ahern. Jeg havde fakisk lige sat mig til rette med Lindgren, men kom i tanke om blogindlægget her og tænkte, at jeg lige måtte opdatere det. Jeg tjekker dog Instagram en hel del (måske lidt for meget) og nyder at læse om hvad i andre læser i dag. Kæresten er ovre og købe ind til aftensmad og nu smutter jeg tilbage ind til dynen og de mange puder i sengen, som er helt perfekt til dagens formål.

Hvordan går det med jer og læsning? 

22:17

Så vendte jeg sidste side i ‘Mio, min Mio’ og det var en fornøjelse at være tilbage i Lindgrens verden. Jeg holdt lige en lille spisepause, for pizza og bøger er ikke den bedste kombi herhjemme. Jeg har nu fået skrevet lidt med folk, kommenteret hist og her og så fundet næste bog frem, nemlig Hastrups krimi ‘Blodspor’. Inden jeg går i gang med at læse den, skal jeg dog lige have fundet lidt sødt frem og så må vi se hvor langt jeg når i aften med at læse.

Hvordan går det med jeres læsedøgn? Hygger i jer? 🙂

02:19

Godnat herfra. Jeg er nået et godt stykke ind i krimien, men det der med at holde øjnene åbne kniber en hel del. Vækkeuret er sat til i morgen tidlig og jeg ser frem til at læse mere om Holm og et grusomt mord i Birkerød.

09:16

Så kom jeg endelig ud af sengen og så snart jeg har trykket opdater, rykker jeg over i sofaen. De der timers søvn var godt nok tiltrængt og jeg krydser fingre for at læsningen af Hastrup går lidt hurtigere i dag, så jeg også kan nå en ekstra bog 😉

Er i stået op og kommet godt i gang endnu? 

15:57

Jeg besluttede mig for at læse ‘Blodspor’ færdig selvom klokken var mere end 14 og nøj, sikke en bog! Jeg elsker, når man i krimier først finder ud af det hele til sidst trods spor undervejs og det er Hastrup virkelig god til. Jeg håber, at i har haft et rart døgn og jeg glæder mig til at læse om hvad i har læst denne omgang 🙂

12 Comments

 1. Marie

  oktober 20, 2018 at 12:51 pm

  Din bogstak ser virkelig spændende ud. Jeg glæder mig til at følge med ?
  Min stak indeholder alverdens ting. Fra Troldeliv til Dante. Jeg har bevidst valgt mig en stak med lidt for en hver smag og i forskellige længder. Det gør det nemmere at fokusere hvis man kan skifte imellem lange og korte bøger.

  1. Ann-Kristine

   oktober 20, 2018 at 10:55 pm

   Årh, Troldeliv <3
   Jeg gør typisk det samme. Så kan det være lidt nemmere at overskue på en eller anden måde. 🙂
   Opdaterer du kun på Instagram eller hvordan? Der følger jeg dig i hvert fald her i dag 🙂

 2. Sidsel

  oktober 20, 2018 at 2:04 pm

  Så blev kl. 14! Det er en spændende læsestak du har, rigtig god læselyst!

  1. Ann-Kristine

   oktober 20, 2018 at 10:53 pm

   Det gjorde den og jeg har været lidt langsom til at få svaret på kommentarer. Hvordan går det med dig og læsning? Og det er helt bestemt en spændende stak – jeg håber at jeg får læst en god del af dem inden læsedøgnet er slut for denne gang 🙂

 3. Malene H

  oktober 20, 2018 at 3:25 pm

  Rigtig god læselyst! “W.I.T.C.H.” & Lindgren kan man aldrig gå helt galt med ?

  1. Ann-Kristine

   oktober 20, 2018 at 10:52 pm

   Præcis! Jeg elsker at skifte mellem genrer i løbet af sådan et læsedøgn. Hvad har været din bedste læseoplevelse indtil videre i dag/aften? 🙂

   1. Malene H

    oktober 21, 2018 at 12:09 am

    Åh, det må nok være “Charlie og chokoladefabrikken” – den var bare perfekt til sådan et efterårslæsedøgn ?
    Hvad med dig? Og god fornøjelse med Hastrup!

 4. Lotte Eskildsen

  oktober 20, 2018 at 3:30 pm

  Det er fantastisk at være i gang ? Er ked af, at jeg ikke nåede at få fat i Lykkelige mennesker …

  1. Ann-Kristine

   oktober 20, 2018 at 10:51 pm

   Det er det helt bestemt. Den må du have til gode. Hvordan går det med din læsning i dag/aften? 🙂

 5. Kirsten

  oktober 20, 2018 at 3:38 pm

  Rigtig god fornøjelse. Jeg håber, læsningen forløber planmæssigt indtil videre.

  1. Ann-Kristine

   oktober 20, 2018 at 10:50 pm

   Det gør den helt bestemt! Og tak og i lige måde. Du får godt nok læst en hel del – hvad har været bedst indtil videre? 🙂

 6. Kirsten

  oktober 21, 2018 at 9:17 am

  Godt kæmpet. Og fortsat god læselyst idag.

Leave a Reply