Månedlige refleksioner – December

Så er vi nået til årets sidste dag og det er blevet tid til at reflektere over hvad jeg har læst og lavet i årets sidste måned. Måneden har været præget af travlhed både med gaveindkøb, arbejde og ikke mindst eksamensopgave, som der stadig bliver arbejdet på. Jeg afleverer nemlig min endelige universitetsopgave her på onsdag og kan ganske snart tilføje titlen Bibliotekar DB til mit CV. Der har dog også været tid til at fejre jul både på Sjælland og i Jylland og jeg fik da også klippe-klistret en smule. Det var rent faktisk på arbejdet, da en kollega havde jubilæum og det skulle bestemt ikke gå ubemærket hen så vi printede Harley’er ud som bordpynt og det var en succes! Vi havde også en julekonkurrence med en snemand af sukkerknalder på arbejdet og det samt julepynten herhjemme var nu meget rart i en ellers travl eksamensmåned. Men nu lidt om de bøger, som jeg har læst og et par billeder fra måneden på bloggen.

Antal sider:

1,582 sider

Antal læste bøger:

10 (4 billedbøger, 1 romaner, 4 børnebøger og 1 ungdomsbog)

Månedens citat:

”Det var da den mindste torvekone, jeg har set,” sagde borgmesteren, da han gik forbi på vej til rådhuset. Og så købte han to pose pebermyntestænger og gav Kitte en blank enkrone.
”Åh nej,” sagde Kitte. ”Jeg skal ha’ to penge. To 50-ører skal jeg ha’.”
Borgmesteren lo og tog to 50-ører frem.
”Der har du dem,” sagde han. ”Du kan for resten godt beholde kronen med, din lille kry unge.””

Julefortællinger af Astrid Lindgren.

Arrangementer:

Ingen egentlig. Eksamensmåned og julemåned = tidsmangel kort sagt. Men jeg tager revanche i det nye år.

De bedste bøger:

Julefortællinger af Lindgren. Hvert år får den topkarakter for jeg lægger altid mærke til nye detaljer og nostalgien sørger altid for et smil eller flere på læberne.

Legenden om juleroserne af Lagerlöf. På en måde en genlæsning, da jeg læste en gammel udgave for et par år siden, men illustrationerne i denne gav historien en helt anden og fantastisk smuk læseoplevelse.

Troldvinter af Jansson. Lige hvad jeg havde brug for at læse indimellem jul og nytår og i en eksamenstid. Der skal uden tvivl læses mere Jansson i 2018 og måske et forfatterfokus indlæg.

Krystalskibet af Bregnhøi og Bødker. Jeg havde høje forventninger til de to herrers samarbejde ud fra hvad jeg tidligere har læst og den skuffede helt bestemt ikke. Anmeldelse snart på bloggen.

At se lyset af Asher. Den ramte mig ikke så hårdt som “Døde piger lyver ikke”, men det var en helt perfekt bog at starte julemåneden med og jeg regner helt bestemt med at læse den til jul de kommende år, da der var virkelig meget julestemning deri samt en vigtig lektie om at man ikke skal tro på alt det man hører ude i byen sådan set (den er allerede anmeldt i øvrigt)

De mindre gode bøger:

Når jeg tænker over det, så tog jeg vist nogle ret sikre valg af bøger denne måned præget af bøger, som jeg virkelig længe har villet læse og nostalgiske bøger. I det nye år må jeg blive bedre til at udfordre min læsning med for mig ukendte bøger og tage nogle flere chancer.

Alt i alt:

Alt for travl en måned. Men fuld af familietid både på Sjælland og i Jylland og masser af offentlig transport = masser af læsetid. Jeg har døjet med lidt sygdom desværre, men jeg fik afleveret mit projekt til mit projektsted og nu mangler jeg bare den endelige aflevering til studiet her på onsdag og så er jeg ellers færdig som bibliotekar. Virkelig underligt at tænke på efter jeg har været studerende siden efteråret 2010. Men jeg glæder mig til at komme ud og arbejde med det, som jeg brænder for og januar bliver også min sidste måned som studentermedhjælper i Emdrup. Jeg har en masse blogting, der skal sættes igang (blandt andet mere YouTube) og en håndfuld anmeldelser, som der skal skrives færdige. Og så skal jeg til et ganske spændende arrangement i starten af måneden, som jeg virkelig ser frem til og som har noget at gøre med en ganske speciel pakke jeg modtog her på en af årets sidste dage.

Hvad med jer? Har i fået læst nogle julebøger denne måned?

Leave a Reply