Månedlige refleksioner – September

September blev en måned, hvor en masse nye ting blev sat i gang. Jeg er startet på mit sidste undervisningssemester og min kæreste er igen startet på uddannelse, så nu er han afsted flere dage end jeg hver uge og ved at vænne sig til tidlige morgener, da han læser nede i Ølby. September bragte også et bryllup med sig i Flensburg, hvor to fantastiske mennesker sagde ja til hinanden og havde arrangeret et brag af en fest, hvor der både blev tid til at danse indtil ens fødder ikke kunne længere og snakke med gamle venner fra min kollegietid. På en af månedens første dage fyldte jeg desuden 28 år og fik mit allerførste Mumikrus i fødselsdagsgave. Vi fik også set begge sider af vores familier og der blev tid til venindeaftaler hist og her. På månedens sidste dag var jeg i Vanløse til Børnebogmarked, hvor jeg fik hørt forfattere fortælle om deres bøger og det var ikke den eneste gang i denne måned, at jeg fik bekræftet, at min kommende titel som bibliotekar er den helt rigtige for mig. Sidst og bestemt ikke mindst blev jeg nomineret til Plusbogs bogbloggerpris kaldet Danish Book Blog Award og jeg er simpelthen så beæret over at være blandt de 16 nominerede. Her er et link til afstemningen og der er helt fantastiske bloggere med i årets felt af nominerede bogbloggere. Så tillykke til de andre nominerede i øvrigt 🙂

Antal sider:

1,477  sider

Antal læste bøger:

9 (heraf 2 romaner, 1 litterær rejseguide, 3 børnebøger, 1 humoristisk kort erindringsbog, 1 biografi for børn og 1 ungdomsbog)

Alle er læst på dansk i denne måned.

Månedens citat:

“Der findes alle mulige grunde til, at folk glemmer. De siger, at de er ved at løbe tør for batteri, at deres ører ikke er gode nok, eller at de har for travlt eller bare er for gamle eller trætteæ. Men i virkeligheden er det, fordi der ikke er plads nok i deres kasser.

Da jeg fyldte fem, gav min mor mig en kasse til mine tegninger. Hun var træt af, at huset flød med alle mine ufærdige projekter. Der var ikke plads i kassen til det hele, så hun sagde, jeg skulle vælge de vigtigste ud. Sådan er det også med folks hjerner. Der er kun plads til de vigtigste minder; resten ryger ud. Og når jeg er en af de ting, der ryger ud, fordi jeg ikke er vigtig nok, er det svært ikke at blive deprimeret, ligesom John Lennon på The White Album, når han synger I’m lonely and I wanna die. Især når jeg aldrig selv ville lade nogen ryge ud, fordi min hjerne aldrig løber tør for plads. Det er ikke retfærdigt.”

-Fordele og ulemper ved at huske af Val Emmich.

Arrangementer:

I går var jeg afsted til Børnebogmarked inde på Kulturstationen i Vanløse og jeg ser allerede frem til at det afholdes igen. En virkelig rar dag, som jeg snart skriver om herinde.

De bedste bøger:

Er det ondt ikke at være sikker? af Lena Dunham. Da jeg hørte, at en ny bog var på vej på dansk fra Lena Dunhams hånd, var jeg ikke i tvivl om, at den ville være noget for mig og jeg blev bestemt ikke skuffet. Den er fuld af iagttagelser af hendes ungdomsår og det er en af de bøger, som man hurtigt kan identificere sig med uanset hvor gammel man er.

Fordele og ulemper ved at huske af Val Emmich. Kender i det hvor man bladrer lidt i en bog før man begynder at læse og så snart man har vendt den første side, vil man ønske, at man kan læse den hele på én gang? Sådan havde jeg det med denne feelgood-roman, hvis Beatles-referencer jeg opdagede ved at bladre i den og som levede op til mine høje forventninger.

Nøddeskal af Ian McEwan. Denne bog havde jeg længe kigget på, da bogens fortæller er en endnu ufødt baby, der holder øje med sin mor, sin far og sin onkel, som er bror til faren og som har en affære med moren. Kortere kan det ikke beskrives og ligesom de andre bøger, som jeg har læst af McEwan, formåede den at efterlade mig stum og oprørt på samme tid.

Turen går til bøgernes verden af Tschemerinsky. Den perfekte rejseguide til enhver bognørd og jeg glæder mig til at bruge den ifm. planlægning af mine ferier de næste mange år, men også til at udforske litteratur fra andre lande.

Laura Ingalls Wilder – Præriens fortæller af Ginger Wadsworth. Der er nogle forfattere, hvis liv jeg virkelig læser så meget om, som jeg kan og Laura Ingalls Wilder er en af dem. Wadsworth formår at skrive en spændende kort biografi til børn om Laura og hendes liv og jeg nød at læse denne, da jeg kørte forbi marker på vej op til mit projektsted. Perfekt setting sådan set.

De mindre gode bøger:

Ikke en eneste bog i denne kategori for en gangs skyld.

Alt i alt:

September har været fuld af kærlighed i form af et bryllup, familiebesøg hos os og af os herhjemme, undervisning, besøg på projektsted og masser af samtaler om bøger, læsning og biblioteker. Næsten umuligt ikke at blive forpustet når jeg tænker tilbage på alt det, der er sket i september. Oktober bliver en smule mere rolig og jeg har et par bøger, som jeg gerne vil læse inden Bogforum i november. Jeg er et par anmeldelser bagud, men ganske snart kan i læse anmeldelser af både Emmich, Dunham, Wadsworth, Holmboe og McEwan. Oktober bliver uden tvivl rigtig rar og da det ikke er så længe siden, at jeg læste “Anne of Green Gables”, vil jeg derfor dele et citat derfra om netop denne måned:

“I’m so glad I live in a world where there are Octobers.”

Hvad med jer? Hvordan har jeres september været?

Leave a Reply