Syv ting at se på Filmstriben #1

Fra tid til anden kigger jeg ind på Filmstriben for at se, hvad de har liggende af filmatiserede bøger og tv-serier samt biografiske film, og da jeg kiggede forbi i aftes, fandt jeg nogle virkelig interessante titler, som jeg vil anbefale jer. Nogle af dem har jeg snakket om før på bloggen, så jeg nævner dem ganske kort her. Alt du har brug for er et login til dit lokale bibliotek og så kan du se et par ting derinde om måneden. Selv er jeg i gang med at se “Bright Star” netop nu og jeg krydser fingre for, at i også finder en ting eller to derinde, der passer til jeres smag.

Finding Neverland (2004). Fantastisk film om tilblivelsen af “Peter Pan” og hvem manden bag historien egentlig var, altså J.M. Barrie, som bliver spillet af Johnny Depp.

Bright Star (2009).  Smuk film om forholdet mellem poeten John Keats og den unge Fanny Brawne, som lærte hinanden at kende i 1818. Hovedrollerne er spillet af Ben Whishaw og Abbie Cornish, og det er særligt scenerne i naturen som er fuldstændig betagende.

Midnight in Paris (2011).  Den amerikanske forfatter Gil (spillet af Owen Wilson) drager med sin forlovede og hendes familie til Paris, hvor han opdager en måde, hvorpå han kan rejse tilbage til byen i 1920’erne, hvor både Fitzgerald, Stein og Hemingway befinder sig i byen. Komedie af Woody Allen og bestemt værd at se mere end én gang (Jeg har ikke tal på hvor mange gange jeg efterhånden har set den).

Sylvia (2003). Gwyneth Paltrow indtager rollen som Sylvia Plath i denne film, som mest af alt ville høre under genren drama. Daniel Craig spiller hendes mand Ted Hughes og det er nok en af de bedste præstationer, som jeg nogensinde har set Paltrow udføre.

Brontës Verden (1973). Lige for tiden opsøger jeg alt jeg kan om både Brontë, Alcott og Montgomery og jeg faldt over denne, da jeg scrollede igennem listen. Helt sikkert en serie, som jeg skal få set i sommerferien.

A Quiet Passion (2016).  Cynthia Nixon, som er bedst kendt for rollen som Miranda i “Sex and the City”, spiller i denne film Emily Dickinson og den viser store brøkdele af hendes liv i 1800-tallet. Endnu et drama og den inspirerede mig til at finde ud af mere om hendes liv og hendes forfatterskab.

Den usynlige kvinde (2012). Traileren til denne film faldt jeg over på YouTube for ikke så længe siden og den er baseret på bogen af samme navn skrevet af Claire Tomalin. Den handler om Charles Dickens (spillet af Ralph Fiennes, som også har instrueret den) og en hemmelig kærlighedsaffære med den unge Nelly Ternan (spillet af Felicity Jones). Endnu har jeg ikke set den, men begge skuespillere plejer at være fremragende og jeg har længe overvejet at dykke længere ned i Dickens’ forfatterskab.

Hermed er der kun tilbage at sige: God fridagstorsdag og rigtig god fornøjelse 🙂

3 Comments

  1. Syv ting at se på Filmstriben #2 – Ord fra en bibliofil

    februar 23, 2018 at 2:30 pm

    […] og jeg har allerede nu fundet nogle stykker frem til et nyt indlæg. I kan læse det første af dem lige her og hvis i trykker på nedenstående titler, linker jeg over til IMDB, da der står ret meget om […]

  2. Syv ting at se på Filmstriben #3 – Ord fra en bibliofil

    marts 17, 2018 at 7:03 am

    […] store base af film og serier. Jeg har tidligere skrevet 2 andre indlæg om det, som i kan finde her og […]

Leave a Reply