Bøger og film: The Time Traveler’s Wife

En tidsrejsende bibliotekar, et kærlighedsforhold på tværs af tid og en genetisk sygdom, der forårsager disse tidsrejser – sådan kan man hurtigt opsummere historien om Henry DeTamble og Clare Anne Abshire, som Audrey Niffenegger fik udgivet tilbage i 2003. Det var rent faktisk hendes debut og hvordan jeg selv faldt over den kan jeg ikke huske. Jeg ved dog, at jeg læste den tilbage i 2010, da jeg boede i England, for jeg kan huske at jeg anbefalede bogen til moren i au-pair familien. Hun var desværre ikke så ellevild med den, som jeg var, men for mig blev det en begyndelse på at få læst mere af Niffenegger.

Jeg har faktisk set filmen igen her i sidste weekend, da min kæreste var på Copenhell og det gik op for mig, at det var længe siden, at jeg sidst havde set den. Henry bliver spillet af Eric Bana, som i måske kender fra filmen ‘München’ og i rollen som Clare ses Rachel McAdams, der også er blandt hovedrolleindehaverne i ‘Mean Girls’. Flere af birollerne spilles af skuespillere, som man kender fra et eller andet, heriblandt fra ‘Glee’ og ‘Sex and the City’ i mit tilfælde. Nogle gange er der stor forskel på bog og film, men i dette tilfælde passer bog og film utrolig godt sammen, så vidt jeg kan mindes. Det er flere år siden, at jeg sidst har læst bogen, men jeg kan varmt anbefale den.

Niffenegger har sidenhen skrevet flere andre bøger, og der har jeg blandt andet læst denne her om et mobilt bibliotek (jeg har flere gange overvejet at købe den efterfølgende) samt ‘Her Fearful Symmetry’ om et par amerikanske søstre, der arver deres tantes sted i England og som er tvillinger ligesom deres mor og tante var det. Sidstnævnte er der vist delte meninger om, men jeg fandt den velskrevet og læste den vist nok også på ret kort tid. Hvad jeg godt kan lide ved Niffeneggers bøger er, at de ikke altid er så ligetil og måske burde jeg snart få læst ‘Raven Girl’ som jeg har hørt mange gode ting om. Nå, men altså, kort sagt: Jeg kan varmt anbefale både filmen og bogen, og særligt hvis du er til uforglemmelige kærlighedshistorier på tværs af tid. I kan læse mere om Niffenegger lige her. 

Leave a Reply