Månedlige refleksioner – Juni

For et par dage siden endte juni og det har været en måned, hvor der på den ene side er sket utrolig meget og alligevel så har der været rolige dage herhjemme. Vi overtog vores lejlighed i Roskilde på månedens første dag og i skrivende stund mangler vi stadig at få plads til et par bogstakke. Ved sidste flytning skulle bøgerne på plads hurtigst muligt, men denne gang har jeg nydt at have hver en bog i hånden og sat en hel del alfabetisk på de store reoler. Bibliotekaren i mig er tilfreds! Kæresten og jeg var til svendegilde i midten af måneden, hvor jeg faktisk har kendt svenden siden han blev født, så det var rart at være med til at fejre ham i hyggelige rammer.

På månedens sidste dag var jeg i den anden ende af landet for at fejre min kærestes nevøs hue, medens min kæreste selv var på Roskilde Festival og der har været rig mulighed for familiehygge i løbet af måneden. Jeg har ikke nået at være med til nogle litteraturarrangementer som planlagt, da flytning tog lidt længere tid end forventet, men jeg regner med at få taget revanche her i juli måned. I sidste uge startede jeg i virksomhedspraktik på samme bibliotek, hvor jeg var i folkeskolepraktik og det er simpelthen så hyggeligt at være tilbage og få mulighed for at møde nye mennesker og rent faktisk at få brugt min uddannelser igen. Men her er lidt om, hvad jeg har læst denne måned, som desværre ikke har været så meget grundet flytning, men de kommende uger har jeg masser af transporttid, så mon ikke der bliver læst en del i juli? Det tror jeg!

Antal sider:

403 sider

Antal læste bøger:

5 hele bøger (og 2 halve, som snart er færdige) (heraf 4 billedbøger og 1 faglitterær)

Antal hørte bøger:

Ingen hele bøger desværre.

Månedens citat:

“”Tænk, om æggene er rådne,” sagde Ida. “Så vil jeg ikke have dem i pandekagerne.”

“Knæk et og se efter,” sagde Emil. Han ville gerne have gjort det selv, men han havde jo Lotte at holde styr på.

Og Ida tog et æg og knækkede det mod pæretræet lige ved siden af. Æggemassen løb ned ad stammen og Ida lugtede til den.

“Nej, det æg var det ikke noget i vejen med,” sagde hun. “Men det er der nu.”

Da Lille Ida skulle lave skarnsstreger af Lindgren og Berg

Arrangementer:
Desværre ingen denne måned.

De bedste bøger:

Da Lille Ida skulle lave skarnsstreger af Lindgren og Berg. For mig var det endnu ukendte historier om Emil og Ida, men det var et skønt gensyn med Katholt og dens beboere. (Jeg tror, at den og de andre kommer med snart i et indlæg om billedbøger).

Ørnen, der var bange for store højder af Klinting. En smukt illustreret billedbog med en pointe, som er smuk for alle aldre.

Fru Magnusson rydder op – Kunsten at få orden i et helt livs ting af Magnusson. Jeg havde længe hørt om denne bog, og da jeg så den på biblioteket, tænkte jeg, at den var helt rigtig for mig netop nu med al vores flytterod og den var noget helt andet end forventet og på den virkelig gode måde.

Alt i alt:

En sløv læsemåned, men ellers en fantastisk måned. Ovenover kan i se et billede af en rose fra vores gamle have og netop nu spirer det allerede i den nye, som jeg er ret spændt på. Inden længe kommer der anmeldelse af nogle skønne nye billedbøger fra Forlaget Albert og også et indlæg et sted om hvorfor jeg genlæser ‘Alice in Wonderland’ ganske ofte i forhold til andre bøger og også samler på forskellige udgaver. Nedenstående pop-up bog så jeg første gang på Instagram lige her og jeg kan varmt anbefale jer at se nærmere på Robert Sabudas bøger. Det er helt utrolig hvor mange detaljer sådan nogle kan have – der er en YouTube-video her. Juli kommer til at bestå af flere ugers virksomhedspraktik (og jeg glæder mig som et lille barn, som i måske har fornemmet på Instagram) og så bliver der god tid til familiehygge og at få cyklet rundt i Roskilde, som er en af de hyggeligste byer på Sjælland 🙂

Hvad med jer? Hvad har i af sommerferieplaner?

Leave a Reply