Solnedgang i Sunshine City- og tre andre amerikanske eventyr af Will Eisner

Solnedgang i Sunshine City – og tre andre amerikanske eventyr af Will Eisner, 1987. Bogfabrikken. Antal stjerner: 5/5

Er penge det vigtigste i livet og skal man følge sin drøm selvom livet bliver hårdt indtil det lykkedes?

Denne bog er en samling af 4 små tegneserier af Will Eisner, der som tegner kigger på det amerikanske samfund og det er både mennesker og byer, som er han fokuserer på i hans værker. Denne samling af tegneserier handler om mennesker og drømme og især hvordan man finder sin vej i livet.

Samlingen starter med “Solnedgang i Sunshine City” hvor vi møder den nyligt pensionerede Henry Klop, der forlader New York City for at starte en ny tilværelse i Sunshine City. Han falder hurtigt til og naboen Olga Longo sørger for at han ikke bliver ensom. Men svigersønnen har pengeproblemer og da han sammen med Henrys datter Rita kommer ned til Sunshine City, ændres hele svigerfarens tilværelse. For hvad gør man ikke for penge?

“Mord i rest-ordre” er titlen på den næste lille historie. Henry Lozania, som går under navnet Hockie, bliver i sine unge dage sat på en opgave – han skal myrde Dave Bungey for en mand ved navn Don Angelino, men der sker en fejl og han myrder konen i stedet. Dog siger han til Don at “Jeg skal nok få ham. Lige meget hvor lang tid det skal tage, Don Angelino.” Og det tager sin tid, men på sine gamle dage møder han Dave og husker sit gamle løfte. Dog er han ikke helt så effektiv som tidligere og ikke alt går som det skal.

“Sejren” handler om Benny og Clara, som vi møder den dag der er “Storby”-marathonløb. Benny er bestemt ikke ung, men når han sætter sig et mål, skal det opnås. Vi ser hvordan han drives af minderne om mennesker, som siger, at han ikke vil udrette noget i dette liv. Hans mål er ikke at vinde (han har hverken løbet eller jogget hele sit liv), men selvom han ikke vinder løbet, så får han sig alligevel en personlig sejr.

Den sidste historie er “Drømmeren” og her møder vi tegneren Billy, som drømmer om at have sin egen faste tegneseriestribe. Dog er der ikke efterspørgsel på hans slags tegninger – tværtimod. Branchen er hård og læserne ved hvad de vil læse. Sammen med Jimmy starter han et firma, hvor de får fat i tegnere, som har hvert deres stærke område. Men det er svært at vide hvad der vil sælge og kan Billy få sin drøm opfyldt en skønne dag?

Alt i alt er det gode historier, som Eisner her har gang i. Hans illustrationer er lette at forstå og der er en pointe med alle historierne. Den henvender sig mest til voksne og unge, da det er seriøse fortællinger, Eisner her står bag.

 

Leave a Reply