Månedlige refleksioner – Maj

Maj kom og gik hurtigere end forventet. I dag siger kalenderen allerede 1.juni og det er for alvor blevet sommer. Jeg nåede et par litteraturarrangementer i starten af måneden og så stod den ellers på opgaveskrivning. I stedet for at give mig i gang med store tykke bøger, sneg jeg små bøger af Astrid Lindgren ind på svensk og ser frem til en sommer med fordybelse i bøger. Jeg mødte nørdede bibliotekarer til netværksarrangement og nåede debutantballet i Politikens Boghal samme aften. En travl måned, men hvor alt det vigtigste er nået og der stadig har været tid til litteratur på en eller anden vis.

Antal sider:

547 sider

Antal læste bøger:

8  (heraf 5 små fortællinger, en digtsamling, en novellesamling og en graphic novel)

5 blev læst på svensk og 3 på dansk.

Månedens citat:

”Hun plejer ellers at kunne se ned til bunden, men nu hvor havet er svulmet op som en fed tordensky kan hun ikke længere se hverken de rustne malerspande, torskehovederne eller resterne af garn og net. I dag står havet endnu højere. I dag kan hun lægge håndfladen mod havoverfladen ved bare at hvile albuerne på molekanten og lade bølgerne glide hen over hånden som sultne hestetunger. ”

Øer af Rakel Haslund-Gjerrild.

Arrangementer:

Croissanter og kaffe inde på Gyldendal, hvor jeg hørte Sofie Diemer og Pia Tafdrup snakke og det nævnte debutantbal i Politikens Boghal.

De bedste bøger:

Øer af Rakel Haslund-Gjerrild. Der er nu noget ved dygtige debutanter, hvor sproget flyder så godt, at man automatisk læser den ud i en køre.

Vincent af Barbara Stok. En smuk graphic novel med Van Goghs interessante historie, som enhver bør kende.

Jeg øver mig i at være glad af Maja Mittag. Endnu en dygtig debutant, hvis digtsamling virkelig fængede med dets smukke sprog.

De mindre gode bøger:

Ingen egentlig. Rigtig god læsemåned.

Alt i alt:

Ligesom i april tog studiet meget af min tid og jeg kan nu tage den lidt mere med ro. Jeg er allerede nu begyndt at glæde mig til august, hvor jeg skal til Louisiana Literature og når jeg i slutningen af juni smutter til England, kommer der nok ganske mange bøger med hjem. Jeg tager meget gerne imod tips og tricks til Birmingham i øvrigt, da jeg skal være der i 2 dage.

Hvad med jer? Har i planlagt jeres sommerlæseliste og ses vi på Louisiana?

Leave a Reply