Farvel 2020, hej 2021

Så er det allerede blevet 1.januar 2021 og sikke et år 2020 har været. Indimellem har det føltes som et årti i stedet for et år og så har et par af måneder føltes som meget kortere tid. Det er jeg nok ikke den eneste der mener og selvom jeg har læst en hel del (som i måske har set på Instagram), så har jeg desværre forsømt bloggen i længere perioder. Det gør dog, at der snart kommer en hel del nye anmeldelser med billeder fra andre årstider og ligeså arrangementsbeskrivelser fra et travlt halvår inden Corona kom til Danmark, men jeg håber, at i vil læse med alligevel for der er rigtig mange spændende bøger på min læseliste for 2021. Her en lille opsummering af hvad der skete i 2020 og hvad jeg håber på at der kommer til at ske i 2021.

I løbet af 2020…

… stoppede mit vikariat nede på biblioteket i Haslev og jeg nåede at være ledig i halvanden uge inden Danmark lukkede ned. Foråret og sommeren gik med at søge arbejde og virksomhedspraktik, som førte til et par jobsamtaler i Jylland og på Fyn, men heldigvis også en virksomhedspraktik på biblioteket i Hedensted i sensommeren. I starten af november begyndte jeg at pendle til Odense, hvor jeg arbejder på Rigsarkivets afdeling i Odense (Landsarkivet for Fyn lige ved stationen), hvor jeg registrerer bøger ligesom da jeg arbejdede inde på Slotsholmen og det er skønt at nørde igennem igen med gamle og nye materialer på forskellige sprog og om mange interessante emner. Jeg har været så heldig at kunne arbejde hjemmefra de sidste uger inden jul og nu glæder jeg mig bare til at komme tilbage til Odense, når det bliver muligt igen.

… flyttede jeg og ham med skægget til Vejle, som vi længe havde snakket om at flytte til og nu hvor vores gamle lejlighed skulle renoveres og jeg blev jobsøgende, så var det helt perfekt timing. Vi nåede at se et par stykker inden vi fik denne her tilbudt og vi har allerede boet her i omkring 7 måneder. I nat kunne vi ude i vores køkken nyde en masse glimt på himlen af fyrværkeri nede fra byen og jeg glæder mig til at cykle igennem skoven lige her i nærheden, når det bliver lunere og grønnere derovre. I løbet af efteråret var det så smukt at cykle igennem skoven og vi er virkelig faldet godt til her i Vejle. Biblioteket er i øvrigt et af centralbibliotekerne, så når jeg lige skal ned og aflevere eller hente en bog eller tre, ja, så kommer jeg ofte hjem med en større stak end forventet 🙂

… er jeg som tidligere nævnt blevet rigtig gode venner med min symaskine og jeg fik også lige syet nogle bogposer i løbet af december til henholdsvis julegaver og mig selv. Jeg er blevet ret inspireret af Instagram bloggere ift. kreative projekter og om lidt skal jeg i gang med at brodere ‘Det lille hus på prærien’ som kan stå foran de danske udgaver af Ingalls Wilders serie.

… har jeg fået tilbragt så meget tid med familien som Corona har givet mulighed for. I august fik vi både fejret kærestes niece, der blev konfirmeret og havde en noget så hyggelig fest og weekenden efter drog jeg til Sjælland, hvor jeg var med til et surprise babyshower for en helt særlig person, nemlig min grandkusine. I løbet af sommeren fik vi også besøgt min bror og hans kæreste i Sverige, hvor vi fik nydt bålmad ved en smuk skovsø og gået ture med deres søde hund. Sidst men ikke mindst så fik vi fejret min mormor i oktober, hvor hun blev 100 år og hun havde blandt andet fået brev fra Amalienborg.

… har vi sagt farvel til de fleste af de bogreoler, som vi havde i Roskilde og sagt goddag til 17 af de smalle, men høje Billy reoler fra IKEA. Og der er stadig ikke nok plads til bøgerne. Jeg har faktisk brugt noget af min juleferie på at sortere og få opdelt dem i børn/unge, voksne og faglitteratur, men vi har gode ideer så snart at butikkerne åbner igen i januar. Jeg har allerede lokaliseret flere dubletter og bøger, som jeg har haft i 10-15 år, men aldrig fået åbner og som jeg giver videre til genbrug. Jeg har også fundet glemte skatte, som har stået hos mine forældre, da vi har samlet alle mine bøger her i Vejle nu. Lige nu er der også julepynt på bogreolen og en kæde omkring de høje reoler her i stuen, men sådan en kæde kan jo sagtens hænge der hele året rundt.

… har jeg deltaget i online bogbloggermøder og været til to arrangementer i henholdsvis Aarhus og Vejle. Dagen inde vi skulle flytte var jeg blevet inviteret til en online reception af Politikens Forlag, da Julie Hastrup udkom med en ny krimi om Rebekka Holm og inden da havde jeg modtaget både bogen og snacks og heldigvis fik jeg også set Hastrup, da hun tog rundt i landet ikke længe efter for at møde læsere i forskellige boghandlere, så nu er jeg ejer af en dobbeltsignering i en bog. I sommers var jeg også et smut i Aarhus for at høre Stine Pilgaard snakke om en af sommerens mest populære bøger, nemlig ‘Meter i sekundet’, som jeg har anmeldt herovre. Det var et utrolig hyggeligt arrangement nede på Godsbanen og da der jo ikke er så langt fra Vejle og til Aarhus, krydser jeg fingre for, at der kommer til at være mange flere litteraturarrangementer deroppe i 2021, som jeg kan komme med til.

Da der jo desværre ikke blev afholdt noget Bogforum i år, så sendte Politikens Forlag deres forfattere rundt på Litteratour, som jeg snart vil skrive lidt om herinde. Jeg ville lige være sikker på at alle arrangementerne blev afholdt først, da jeg ikke ville spoile noget, men jeg har allerede delt lidt billeder fra aftenen her i Vejle ovre på Instagram. På årets sidste novemberdag havde HarperCollins inviteret en masse bloggere til et online møde om den nye bog ‘Konkursklubben’, som Lisbeth Zornig og Mikael Lindholm har skrevet og det var interessant at høre om inspirationen bag bogen samt støde på nye bloggere, som også er ligeså begejstret for bøger som jeg selv. Sidst men ikke mindst modtog jeg en julepakke fra HarperColins forud for et online julehyggearrangement, hvor Hammer & Hammer fortalte om deres nyeste serie og hvor Melina og Alice fortalte om forlagets kommende udgivelser. Jeg krydser fingre for at at der bliver flere fysiske litteraturarrangementer i 2021 end i det forgangne år (og hvis du mangler online litteraturvideoer, så kan jeg varmt anbefale dig at kigge forbi Louisiana Channel og se deres nye videoer med blandt andet Helle Helle (som i øvrigt er aktuel med en ny roman lige om lidt)).

I 2021 vil jeg…

… tage til så mange litteraturarrangementer som jeg har tid til. Hvad enten det er i Aarhus, København, på Louisiana, i Helsingør eller i Odense. Og hvis det ikke kan være fysisk, så er jeg klar på en masse online streaming som i det forgangne år.

… genlæse alle bøgerne om Anne fra Grønnebakken. Det har jeg haft lyst til lige siden at Tilly fra Anna James’ bog ‘Pages & Co: Tilly and the Bookwanderers’ mødte Anne Shirley og netop nu er jeg i gang med den næste bog om Tilly, hvor hun også har hængt lidt ud med Anne i bedsteforældrenes boghandel. Bogen er perfekt til de børn på omkring 8-11 år og den første er desuden udkommet på dansk.

… holde styr på min læsning i en notesbog istedet for at stresse over Goodreads og huske at opdatere den. Jeg har fået inspiration fra en søgning på “Bullet Journal reading” ovre på Pinterest og jeg glæder mig til tracke min læsning på en for mig helt ny måde. Istedet for at stresse over at læse 100 bøger eller mere som de seneste år, så vil jeg i år istedet tælle antallet af læste bøger sidst på året og tælle sider sammen.

… fordybe mig i nogle af de klassikere, som jeg har stående på reolen og især nogle af de børnebøger, som jeg endnu har til gode. F.eks. The Secret Garden af Burnett, The Wind in the Willows af Grahame, Middlemarch af Eliot og også se om Zelda Fitgerald skriver ligeså godt som F. Scott gjorde. Og så regner jeg også med at læse stakken på billederne her (den øverste er jeg allerede ret godt igang med).

Har i nogle læsemål for 2021? Og hvordan tracker i jeres læsning?

1 Comment

  1. Elida

    januar 2, 2021 at 10:05 am

    Godt nyttår, Ann Kristine! Så hyggelig å høyre at dronning Margrethe og sender ut kort til 100-åringer i Danmark. Mi oldemor vart 100 år i 2006 (ho er død nå) og fekk kort frå Slottet i Oslo. Eg ser fram til å lese dine framtidige innlegg på bloggen, og følge deg i året som er foran oss 🙂

Leave a Reply