Siden sidst…

er der sket et par ting og det er også derfor, at der har været lidt stille her på bloggen. Nu er der ved at være lidt mere ro på igen og overskuddet til at skrive herinde er vendt tilbage. Mine månedlige refleksioner vender tilbage i næste måned, da jeg forudser, at jeg får læst en hel del her i juli måned og så skal jeg også i biografen sammen med en veninde for at se ‘Little Women’ inden længe. Men her er lidt om hvad der er sket de sidste par måneder.

Vi er flyttet til Vejle i slutningen af maj og her i starten af juni (der var 2 flyttelæs pga alle bøgerne). Vi sagde vores lejlighed op lige inden Corona og efterhånden som ugerne gik, begyndte vi at pakke ting i kasser. Vi var lige herovre og kigge på to lejligheder på en regnvejrsfyldt dag, men dagen efter tikkede to tilbud ind fra boligselskabet, hvor vi var skrevet op og det er en af dem, som vi nu bor i. Så vi bor på toppen af bakken i den sydlige del af byen og jeg har allerede været på biblioteket 3 gange og været ude og cykle et par gange. Det er nu den bedste måde at udforske en by på. Og så spotter vi tit harer ude på græsplænen ved lejligheden, for vi bor tæt på en stor skov og at cykle igennem skove om sommeren er nu noget af det bedste jeg ved.

Mit vikariat sluttede ved udgangen af februar og jeg nåede lige at have et møde med a-kassen inden det hele lukkede ned i marts. Så her de sidste måneder har jeg søgt en del jobs og forsøgt at finde et bibliotek, hvor jeg kan komme i virksomhedspraktik, da jeg var glad for de to jeg havde, lige da jeg var nyuddannet i 2018. Men med sommer og Corona er det ikke så nemt, men heldigvis har jeg masser af gåpåmod og lige fået en fantastisk anbefaling fra mit vikariat. Jeg har også deltaget i et par webinarer og så så jeg med, da Bogpanelet her i midten af juni havde sat bogbloggere på dagsordenen (jeg kan godt anbefale at kigge nærmere på deres rapporter i øvrigt lige her, hvis man er interesseret i hvordan det går med bøgerne her i Danmark). Det var utrolig interessant at høre hvad forlagene og forskerne tænker om det og i kan læse mere om det her, hvor man kan streame det. 

Jeg har hørt en del lydbøger på eReolen mens jeg har syet stofnet under Corona for IGEN genbrug i Roskilde. Jeg fik syet 16 indkøbsnet, som er til salg i butikken nu, og jeg genfandt min syglæde. Og inspireret af synørder på Instagram har jeg købt et symønster og har lige syet en kjole til mig selv. Min kreative hjerne har virkelig fået lov til at udfolde sig her på det seneste, men jeg har heldigvis flere af de bøger, som jeg hører som lydbøger, så inden længe anmelder jeg f.eks. ‘Vi på Krageøen’ af Lindgren. Bare rolig, det her bliver ikke en kreablog. Men jeg overvejer godt nok endnu en IG-profil til den slags.

 

Vi har givet bogreolerne til genbrug i Roskilde og bøgerne er så småt ved at komme på plads her i Vejle, men vi mangler reolplads (det gjorde vi allerede inden flytning), så flere af de bøger, som jeg læste her i foråret, er i flyttekasser. Oh well. De står meget blandet lige nu, men så snart at der er plads, så bliver de inddelt i ikke 3, men 10 kategorier. Man er vel bibliotekar. 🙂

Jeg har allerede fundet ud af hvilke genbrugsbutikker der har gode bøger her i Vejle og jeg overvejer lidt at lave et indlæg derom, da der også er et antikvariat og en Bog & idé, som jeg lige smutter forbi i morgen, da Julie Hastrup kommer forbi. Politikens Forlag holdt i øvrigt bloggermøde ifm. hendes nye bog på Zoom og det var simpelthen så hyggeligt. Og så er jeg blevet medlem af et bloggernetværk, som Maria har opstartet og vi mødtes i sidste uge på biblioteket i Horsens, hvor jeg mødte Inger Wolf og andre jyske bloggere. Helt jyde er jeg dog ikke endnu 🙂

Jeg håber, at i har det godt og at i er kommet godt i gang igen her efter Corona. 🙂

1 Comment

  1. Nanna Johnsen

    juli 1, 2020 at 9:56 pm

    Tillykke med den nye lejlighed og din nye tilværelse i Vejle! Jeg har længe villet skrive til dig siden jeg læste din meget inspirerende blogpost om Astrid Lindgren. Det er skønt med sådan en passion. Jeg håber du snart får dig et job i nærområdet.
    Måske mødes vi igen til en eller anden litteraturevent på Sjælland, f.eks. NORD i Helsingør til september.
    Mange hilsner fra Nanna, Emdrup

Leave a Reply