Baby’s in black af Arne Bellstorf

Baby’s in black af Arne Bellstorf, 2011. Forlaget Vandkunsten. Antal stjerner: 5/5

Hvem er Astrid Kirchherr og Stuart Sutcliffe egentlig og hvad skete der med dem?

Det er hvad Arne Bellstorf forsøger at vise os i denne graphic novel, som netop handler om disse to mennesker – samt The Beatles. For det var The Beatles, som Stuart Sutcliffe var en del af før de blev berømte. Bellstorf starter historien med vennerne Klaus og Astrid. Historien begynder i 1960, hvor Klaus netop er kommet hjem fra en koncert, og han lokker veninden Astrid med til den næste, da han fortæller hende at de er det nyeste nye og det bedste af slagsen. Han fortæller hende om det lille band The Beatles, som på dette tidspunkt består af 5 medlemmer – John, Paul, George, Pete og ikke mindst Stuart, som trods sprogproblemer falder for den tyske Astrid.

Astrid er udover tysk også vild med den franske eksistentialisme men hun kan ikke meget engelsk og han har endnu ikke lært så meget tysk, men de ved at de er vilde med hinanden. Stuart er dog tvunget til at spille sammen med drengene hver aften på et bestemt spillested, men han vil langt hellere fortsætte de kunststudier, som han afbrød i Liverpool. En dag kom John nemlig og tilbød ham en bas, og snart tog de til Tyskland. Stuart får travlt med studier og musik og en dag må han erkende, at han enten må vælge kunst eller musik – og hermed også i en vis grad Astrid eller Liverpool.

Bellstorf, som i øvrigt selv først er efter Beatles’ storhedstid, har her valgt at portrættere 2 interessante unge mennesker, som ikke alle ved hvem er – og det burde de. Selv lånte jeg denne graphic novel på biblioteket fordi jeg kunne lide tegnestilen med det samme – forsiden skriger ikke: “Her er en historie om The Beatles og dets tidligere medlemmer”, og det er en historie, som alle Beatles-fans bør få fat i. Hans måde at fortælle deres historie er simpel og det er hans illustrationer også. Alt i alt en rigtig god graphic novel, som er gennemført lige indtil det sidste penselstrøg.

Leave a Reply