LiteratureXchange – ses vi i det jyske i juni måned?

*Reklame, da jeg har fået en partoutbillet af LiteratureXchange og Politikens Forlag*

Hvis der er noget, som jeg er vild med, så er det litteraturfestivaler og bogmesser. Det er egentlig lidt pudsigt, for første gang at jeg var afsted til en litteraturfestival, der tog jeg fra Aarhus til København for at deltage i CPH:Litt i 2011 og der fik jeg set både Paul Auster, Niels Brunse, en teaterkoncert med Bob Dylans musik og en fantastisk interessant samtale om tegneserier. Jeg havde ikke læst noget af alle forfatterne, men jeg så Siri Hustvedt sidde og drikke kaffe med hendes mand inde i gården i Huset i Magstræde og der var jeg vist lige blevet færdig med at læse hendes roman ‘What I Loved’. Den uge fik jeg desværre ikke hørt hende snakke om hendes forfatterskab, men heldigvis har jeg set hørt hende snakke om det flere gange siden.

Nå, men det her indlæg skulle egentlig dreje sig om denne her nye litteraturfestival i Aarhus, hvor Hustvedt er blandt de store navne og denne gang tager jeg faktisk den modsatte vej, nemlig fra København til Aarhus for at være derovre på festivalens sidste dage. Det er et helt fantastisk program, der løber fra 13.juni – 23. juni, som de dygtige mennesker bag festivalen har skabt og da jeg ikke kan nå det hele, så tænkte jeg, at det måske ville være interessant for jer at læse lidt om forskellige arrangementer, som jeg ville tage til, hvis jeg var derovre alle dagene:

Sjón

Hvorfor du bør se ham på festivalen:

Sjón er en af de der islandske forfattere, som efterhånden er blevet et større og større navn her i Danmark. Da han gæstede Louisiana Literature for et par år siden, blev jeg lidt nysgerrig på hans forfatterskab og han er tilbage i Humlebæk i august. Hans nyeste bog ‘CoDex 1962″ er tre vidt forskellige romaner (en kærlighedshistorie, en kriminalhistorie og en sci-fi historie) og jeg glæder mig til at læse den under et træ i løbet af sommeren. Og så har han tidligere arbejdet sammen med Björk (og medvirker også i en dokumentar om hende). Og netop i dag har en kollega fortalt mig, at Sjón er virkelig dygtig til at beskrive natur, så nu glæder jeg mig endnu mere til selv at dykke ned i hans forfatterskab.

Mød ham her:

Torsdag 13/6 på Dokk1 – Åbningen af LiteratureXchange 2019 – Mød Sjón, Naja Marie Aidt og Nikolaj Nørlund

Torsdag 13/6 på Godsbanen – Drømmesyn og tusmørke – mød Sjón

Fredag 14/6 på Dokk1 – Naturen i litteraturen – mød Sjón

Læs mere om Sjón her:

I kan læse mere om Sjón her, hvor festivalen har skrevet om ham og ved at klikke her kan i læse, hvad C&K forlag skriver om hans nye bog ‘CoDex 1962’, der udkom her d. 28.maj.

Johan Harstad

Hvorfor du bør se ham på festivalen:

En nordmand der har skrevet den nye store amerikanske roman. Sådan har jeg set Harstad blive beskrevet mere end én gang og ovenstående bog er da også på 1.072 sider. Jeg har været så heldig allerede at høre Harstad fortælle om arbejdet bag bogen, da han gæstede Danmark sidste efterår (link længere ned) og det var virkelig interessant at høre ham tale om blandt andet hvilke film der har haft en helt særlig betydning for ham. Og så er det ganske nemt at forstå hans norske, hvis man er lidt usikker på hvorvidt man selv er god til norsk – Harstads norske lyder ganske dansk, da han er fra Stavanger.

Mød ham her:

Fredag 14/6 i Vor Frue Kirke – Max, Mischa og Tet-offensiven – mød Johan Harstad

Lørdag 15/6 på Godsbanen – Længsel og hjemstavn – Mød Johan Harstad

Lørdag 15/6 på LYNfabrikken – Nordiske poesidage – mød Naja Marie Aidt, Johan Harstad, Johanne Lykke Holm, Erlend O. Nødtvedt

Læs mere om Harstad her:

I kan læse mere om Johan her, hvor festivalen har skrevet om ham og ved at klikke her kan i læse, hvad C&K forlag skriver om hans store værk ‘Max, Mischa og Tet-offensiven’, der udkom 25. september 2018.

BONUS:
Jeg var så heldig at møde både Harstad og Pape i efteråret, da de to herrer gæstede Roskilde Bibliotek og det kan i læse mere om herovre.

Siri Hustvedt

Hvorfor du bør se hende på festivalen:

Ovenstående billede er fra da Hustvedt gæstede Danmark tilbage i oktober 2014 (kun få måneder inden at jeg startede denne blog faktisk) og det var en fornøjelse at høre hende snakke om ‘The Blazing World’. Hendes nyeste bog, ‘Memories of the Future’ er netop udkommet her i marts i år og jeg er lige begyndt på den. Hustvedt er en af mine yndlingsforfattere og en af de ting, som jeg virkelig beundrer hende for, er hendes sprog og de emner, som hun skriver om, sætter ofte virkelig tankerne i gang. Hvis i er lidt nysgerrige og ikke helt ved, hvor i skal starte med hendes forfatterskab, så kan jeg varmt anbefale at dykke ned i ‘What I loved’, der handler om to familier i New York, hvis liv filtres ind i hinanden i løbet af bogen.

Mød hende her:

Mandag 17/6 i Aulaen på Aarhus Universitet – Minder om fremtiden – mød Siri Hustvedt

Læs mere om Hustvedt her:

I kan læse mere om Siri her, hvor festivalen har skrevet om hende og ved at klikke her kan i læse, hvad Lindhardt og Ringhof skriver om hendes seneste bog ‘Minder fra fremtiden’, som udkom 4. april her i 2019.

Mario Vargas Llosa

Hvorfor du bør se ham på festivalen:

Llosa er et af festivalens helt store navne og også den eneste af forfatterne, som er blevet tildelt Nobelprisen (men jeg er sikker på at Hustvedt også får den en dag). Llosa er efterhånden 83 år og udover at skrive fiktion og essays så har han også arbejdet som journalist og været præsidentkandidat. Llosas debut kom allerede i 1963 og siden da har han udgivet mere end 20 skønlitterære bøger og en del bøger med essays og skuespil. Hans bøger er faktisk oversat til dansk af Rigmor Kappel Schmidt, der i 2017 blev tildelt prisen Dansk Oversætterforbunds Ærespris (i kan læse mere om det her).

Mød ham her:

Fredag 14/6 på Dokk1 – Kultur, kvindekamp og kedsomhed – mød Mario Vargas Llosa

Lørdag 15/6 i Aulaen på Aarhus Universitet – Fiktion og manipulation – mød Mario Vargas Llosa

Læs mere om Llosa her:

I kan læse mere om Mario her, hvor festivalen har skrevet om ham og ved at klikke her kan i læse, hvad Klim skriver om hans forfatterskab og læse mere om hans seneste udgivelse på dansk, nemlig ‘Vejen til paradis’, der udkommer her d. 30. maj.

Judith Hermann

Hvorfor du bør se hende på festivalen:

Hermann, der er uddannet i tysk og filosofi, blev født i Vestberlin og kun få år efter, at hun debuterede med ‘Sommerhaus, später ‘ udkom værket på dansk med titlen ‘Sommerhus, senere’. Jeg har endnu hendes forfatterskab til gode, men jeg har kun hørt gode ting om hendes forfatterskab og så er hendes to seneste udgivelser på dansk faktisk oversat af Niels Brunse, som man også kan møde til et foredrag om Shakespeare, hvis skuespil Brunse har oversat og de sidste af de oversættelser udkom sidste år.

Mød hende her:

Onsdag 19/6 på Dokk1- Authors in Aarhus præsenterer Judith Hermann

Torsdag 20/6 på Godsbanen – Kort og godt – mød Judith Hermann og Dorthe Nors

Læs mere om Hermann her:

I kan læse mere om Judith her, hvor festivalen har skrevet om hende og ved at klikke her kan i læse, hvad Batzer & Co skriver om hendes forfatterskab, da hun skal snakke om forfatterskabet generelt (hendes seneste bog på dansk udkom tilbage i 2016 og havde titlen ‘Lettipark’).

Sofie Jama

Hvorfor du bør se hende på festivalen:

Hvis du endnu ikke har hørt om Sofie Jama, så bør du helt klart gå ind og læse nogle af de utallige interviews, som hun gav, da hendes debutroman udkom i vinters. Der er blandt andet det her interview ovre på DR, hvor hun fortæller om hendes vej til Danmark nede fra Somalia og fortalte i samme artikel hvorfor det har været vigtigt for hende at skrive bogen. Jeg har selv bestilt billet til at høre hende snakke, når hun om fredagen er på Godsbanen og i samtale med Alice Zeniter.

Mød hende her:

Fredag 21/6 på Godsbanen – Mellem hjem – mød Alice Zeniter og Sofie Jama

Lørdag 22/6 i Byrådssalen på Kvindemuseet – Et andet menneske, et andet liv – mød Sofie Jama

Læs mere om Jama her:

I kan læse mere om Sofie her, hvor festivalen har skrevet om hende og ved at klikke her kan i læse, hvad Politikens Forlag skriver om hendes debutroman ‘Et andet menneske, et andet liv’, der udkom 18. januar i år og der kan i også høre Jama fortælle om og læse op fra bogen.

Naja Marie Aidt

Hvorfor du bør se hende på festivalen:

Måske stiftede du ligesom jeg første gang bekendtskab med Aidts forfatterskab, da noveller fra samlingen ‘Bavian’ blev delt ud som tekst i klassen. Jeg husker selv hvordan jeg på efterskolen på Fyn skulle læse novellen ‘Bulbjerg’ og siden da er jeg stødt på Aidts forfatterskab i flere forskellige sammenhænge. Ikke længe inden hændelsen bag ovenstående bog fandt sted, hørte jeg hende snakke og optræde med ‘Frit Flet’ sammen med Moestrup og Knutzon og jeg fik et helt specielt indblik i hvordan man skriver og hvordan man kan skabe et sådan værk i fællesskab. Denne her har jeg simpelthen ikke turdet gå i gang med endnu, for jeg har hørt, at den er frygtelig hjerteskærende, men jeg tager stadig tilløb til den for hvis der er noget, som Aidt er fantastisk til, så er det at jonglere med ord og skabe en historie, som man sent glemmer. Bare tag mit eksempel med ‘Bulbjerg’. Jeg læste den i 2005/06 og der var et eller andet ved titlen, der fascinerede mig, for jeg husker den stadig her små 14 år senere.

Mød hende her:

Torsdag 13/6 på Dokk1 – Bogselskabet med Anne Glad – mød Naja Marie Aidt

Torsdag 13/6 på Dokk1 – Åbningen af LiteratureXchange 2019 – Mød Sjón, Naja Marie Aidt og Nikolaj Nørlund

Lørdag 15/6 på LYNfabrikken – Nordiske poesidage – mød Naja Marie Aidt, Johan Harstad, Johanne Lykke Holm, Erlend O. Nødtvedt

Søndag 16/6 på Godsbanen – Hvad er et liv? – mød Per Petterson og Naja Marie Aidt

Mandag 17/6 på Godsbanen – Når livet gør ondt – mød Naja Marie Aidt

Læs mere om Aidt her:

I kan læse mere om Naja her, hvor festivalen har skrevet om hende og ved at klikke her kan i læse, hvad Gyldendal skriver om hendes forfatterskab og læse mere om hendes seneste udgivelse på dansk, nemlig ‘Blå og mørke spor’, der udkom i november sidste år og som er et samarbejde med billedkunstneren Cathrine Raben Davidsen.

Per Petterson

Hvorfor du bør se ham på festivalen:

Norske Petterson, som i 2009 modtog Nordisk Råds Litteraturpris, gæster også festivalen og han er faktisk uddannet bibliotekar. Han debuterede med ‘Aske i munnen, sand i skoa’ tilbage i 1987 (den udkom på dansk i 2008) og senest er ‘Mænd i min situation’ udkommet, der er oversat Jannie Jensen og hans forlægger Arild Batzer, der netop har vundet Blixenprisen for Årets Redaktør. Når jeg har tiden til det, så prøver jeg at høre podcasts, se klip på YouTube og læse interviews med den pågældende forfatter og i den forbindelse faldt jeg over dette interview på den britiske The Guardian, som godt nok er fra 2009, men stadig relevant, for han snakker blandt andet om hans karakter, Arvid Jansen, som er med i den nye bog.

Mød ham her:

Søndag 16/6 på Godsbanen – Hvad er et liv? – mød Per Petterson og Naja Marie Aidt

Mandag 17/6 på Dokk1 – Mænd i min situation – mød Per Petterson

Læs mere om Petterson her:

I kan læse mere om Per her, hvor festivalen har skrevet om ham og ved at klikke her kan i læse, hvad Batzer & Co skriver om hans forfatterskab og læse mere om hans seneste udgivelse på dansk, nemlig ‘Mænd i min situation’, der lige er udkommet her i maj.

Linda Boström Knausgård

Hvorfor du bør se hende på festivalen:

Tilbage i 2016 udgav Boström Knausgård ovenstående bog, som er en selvbiografisk barndomsskildring i form af en roman og til arrangementet på Dokk1 skal hun være i samtale med Puk Qvortrup (hvis bog ‘Ind i en stjerne’ netop er udkommet). Boström Knausgård debuterede tilbage i 1998 med digtsamlingen ‘Gör mig behaglig för såret’ og i 2013 modtog hun Mare Kandre-prisen, som uddeles hvert år på en poesifestival i Stockholm. Og hvis du tænker, at der ikke er mange andre litterære personligheder, der hedder Knausgård til efternavn, så har du ganske ret. Linda var gift med Karl Ove indtil 2016.

Mød hende her:

Lørdag 15/6 på Godsbanen – Forfatterbrunch – mød Linda Broström Knausgård

Søndag 16/6 på Dokk1 – Velkommen til Amerika – mød Linda Boström Knausgård

Læs mere om Boström Knausgård her:

I kan læse mere om Boström Knausgård her, hvor festivalen har skrevet om hende og ved at klikke her kan i læse, hvad Lindhardt og Ringhof skriver om hendes forfatterskab og læse mere om hendes seneste udgivelse på dansk, nemlig ‘Velkommen til Amerika’, der udkom i februar 2017.

Dorthe Nors

Hvorfor du bør se hende på festivalen:

Nors er en af de mest populære danske forfatterinder ude i verden i øjeblikket og da jeg nede på biblioteket ville låne ‘Kort over Canada’ i forbindelse med dette indlæg, ja, så var den udlånt. Men ovenstående er en af de første titler, som jeg har hørt mest om og den anden er ‘Kantslag’ fra 2008, der er blevet ret populær uden for Danmark. Novellen ‘Hejren’ fra ‘Kantslag’, der i øvrigt hedder ‘Karate Chop’ på engelsk, blev publiceret i The New Yorker (som jeg varmt kan anbefale at kigge forbi en gang imellem for deres litteraturartikler) og i forbindelse med at den blev oversat til engelsk i 2014, kom dette interview på The Paris Review, som giver en idé om hvad hendes egne tanker bag ‘Kantslag’ var dengang. Hun har i øvrigt også en profil på Instagram, hvor hun poster de smukkeste billeder fra både Danmark og udlandet.

Mød hende her:

Tirsdag 18/6 på Viby Bibliotek – Varm op til Dorthe Nors og Judith Hermann – højtlæsning (Obs. opvarmningen er uden Nors og Hermann)

Torsdag 20/6 på Godsbanen – Kort og godt – mød Judith Hermann og Dorthe Nors

Fredag 21/6 på Dokk1 – Kort over Canada – mød Dorthe Nors

Læs mere om Nors her:

I kan læse mere om Nors her, hvor festivalen har skrevet om hende og ved at klikke her kan i læse, hvad Gyldendal skriver om hendes forfatterskab og læse mere om hendes seneste udgivelse, nemlig ‘Kort over Canada’, der udkom i august sidste år.

Mathilde Walter Clark

Hvorfor du bør se hende på festivalen:

Sommetider låner jeg bøger med hjem fra biblioteket af forfattere, som jeg ikke har noget som helst kendskab til (ofte er det en titel, der fanger mit øje) og da jeg boede i Albertslund faldt jeg over ‘Grumme Historier’ (i kan læse min anmeldelse af bogen herovre) og siden da har jeg fulgt lidt med i Clarks forfatterskab. Dette især efter at Leonora Christina Skov på et tidspunkt delte Clarks profil ovre på Instagram og derovre begyndte Clark at fortælle om arbejdet med hendes nye bog, nemlig ‘Lone Star’, der udkom sidste sommer. Oftest har jeg set bogen blive delt med det røde omslag, men jeg besluttede mig for at vende det, for Politikens Forlag har gjort det så smart, at det blå er indenunder det typiske røde og der er både titlen, Clarks navn og ikke mindst stjernen på. Og Clark var faktisk også nomineret til DR Romanprisen for netop denne bog, som desuden har fået utrolig mange fantastiske anmeldelser siden udgivelsen. Selv har jeg hørt Clark fortælle om bogen og tilblivelsen af den ude på Bogforum og hvis jeg nu havde kunnet tage op til festivalen her lidt tidligere, så var jeg uden tvivl dukket på til ‘Øer, rødder og brændende steder’, da Clark der er i samtale med min tidligere underviser på et fag på Litteraturhistorie, nemlig Frits Andersen.

Mød hende her:

Søndag 16/6 på Risskov Bibliotek – LitteraturKlubbenXtra – Mød Mathilde Walter Clark

Søndag 16/6 på Dokk1 – Øer, rødder og brændende steder – mød Hjalte Tin, Mathilde Walter Clark og Frits Andersen

Læs mere om Clark her:

I kan læse mere om Clark her, hvor festivalen har skrevet om hende og ved at klikke her kan i læse, hvad Politikens Forlag skriver om hendes forfatterskab og læse mere om hendes seneste udgivelse nemlig ‘Lone Star’, der udkom i sommeren 2018.

Linn Ullmann

Hvorfor du bør se hende på festivalen:

Ullmann kan man finde på festivalen som en optakt, så allerede på søndag kan man møde hende. Hun debuterede tilbage i 1998 og senest har vi fået ‘De urolige’ på dansk, der udkom i 2016 herhjemme. Jeg var så heldig at høre hende i samtale med Kirsten Thorup samme år oppe på Louisiana Literature og det var ret interessant at høre om hendes forfatterskab. Hun er i øvrigt datter af skuespillerinden Liv Ullmann og filminstruktøren Ingmar Bergman og værket ‘De urolige’ handler netop om en far-datter relation ( i kan læse mere herovre på Berlingske om bogen og tankerne om den).

Mød hende her:

Søndag 2/6 på MIBpakhusene – Read Nordic – mød Linn Ullmann

Læs mere om Ullmann her:

I kan læse mere om Ullmann her, hvor festivalen har skrevet om hende og ved at klikke her kan i læse, hvad Gyldendal skriver om hendes forfatterskab og læse mere ‘De urolige’ og hendes andre værker.

Jennifer Egan

Hvorfor du bør se hende på festivalen:

Fordi at Egan er ret vild, når det gælder om at udfordre sig selv til at researche helt ukendte emner og udfordre den klassiske bog som medie. Jeg har lige i dag faktisk hørt en podcast hvor hun fortalte om hvordan hendes sidemand i fitness kiggede lidt underligt på hende, da hun lavede research til ‘Manhattan Beach’ for hun havde taget en meget nørdet bog med og læste den mens hun lavede cardio på en maskine. For et par år siden faldt jeg over ‘Sort Boks’ på Klims stand ude på Bogforum og det var en utrolig interessant læseoplevelse. Hun “udgav” den først som en række tweets og så kom den i bogform. I kan finde en læseprøve af den lige her. Jeg har tidligere hørt Egan fortælle om ‘A Visit from the Goon Squad” og jeg deltager også, når hun gæster Aarhus Universitet (det bliver første arrangement til festivalen for mit vedkommende faktisk).

Mød hende her:

Torsdag 20/6 i Aulaen på Aarhus Universitet – Manhattan Beach – mød Jennifer Egan

Læs mere om Egan her:

I kan læse mere om Egan her, hvor festivalen har skrevet om hende og ved at klikke her kan i læse, hvad Klim skriver om hendes forfatterskab og læse mere om hendes seneste udgivelse på dansk, nemlig ‘Manhattan Beach’, der udkom i efteråret 2017.

Kim Leine

Hvorfor du bør se ham på festivalen:

Fordi Leine kort sagt er herlig at høre på, når han fortæller om sit liv og hans forfatterskab. Jeg har endnu hans forfatterskab til gode, men jeg har allerede hørt ham snakke om hans bøger flere gange og den mands humor må man ikke gå glip af. Han har også skrevet et par børnebøger, blandt andet om ‘Skovpigen Skærv’ (som er illustreret af Peter Bay Alexandersen) og for hans store roman fra 2012, nemlig ‘Profeterne i Evighedsfjorden’ modtog han flere priser, heriblandt De Gyldne Laurbær og Nordisk Råds Litteraturpris. Men hvis du er lidt i tvivl, om du skal tage ind og høre Leine, så læs eventuelt mit bonus-punkt herunder, da han også talte om ‘Rød mand/Sort mand’ oppe på Louisiana Literature sidste sommer.

Mød ham her:

Torsdag 20/6, kl. 20.00-21.30 i Aarhus Domkirke – Rød mand/Sort mand

Læs mere om Leine her:

I kan læse mere om Leine her, hvor Gyldendal har skrevet om hans forfatterskab og lidt om ‘Rød Mand/ Sort Mand’, der udkom i foråret 2018.

Bonus:
I august måned 2018 var jeg så heldig at opleve Leine i samtale med Wung-Sung, som i kan læse om lige her.

Andre arrangementer

Boggods

I løbet af litteraturfestivalen bliver der også afholdt BogGods, som er lørdag den 15. juni og søndag den 16. juni. Her samles en masse mikroforlag, illustratorer og grafikere og der er både tjekkisk litteratur, boghåndværket i dag og så kommer debutanter som Mads Damsø og Mette Garfield forbi og læser op fra deres bøger. I kan læse om lørdagen her og om søndagen her.

Filmvisninger i løbet af festivalen

Der vises også flere film, som er baseret på bøger (og en enkelt der handler om forfatteren Stieg Larsson). I kan læse mere om dem lige her og så skal man være obs på billetter dertil:

Torsdag d. 13/6, kl. 08.00-10.30 på Dokk1 – Wonderstruck (baseret på en bog af forfatteren bag ‘Hugo Cabret’)

Torsdag d. 13/6 kl. 14:00 på Dokk1 – Vi ses deroppe (baseret på Pierre Lamaitres bog med samme titel fra 2013)

Onsdag d. 19.06.2019 kl. 14:00 på Dokk1 – Stieg Larssons leg med ilden (bliv klogere på manden bag ‘Millenbium’-bøgerne om Lisbeth Salander og Mikael Blomkvist)

Torsdag d, 20/6, kl. 08.00-10.00 på Dokk1 – Mesterkokken (baseret på bogen ‘Toast: the story of a Boy’s Hunger’ af Nigel Slater)

Fredag d. 21/6, kl. 20.00-22.30 i Stillekapellet i Aarhus Domkirke – Katedralbio og oplæg – Øst for Paradis (Litteraturhistorikeren Mathias Ruthner fortæller om Steinbecks værk og derefter sættes filmatiseringen fra 1955 med James Dean som Caleb Trask).

Sommerlæsning anbefalet af forskellige forlag

I løbet af festivalen er der både store og små forlag der kigger forbi for at anbefale bøger til din sommerlæsning og her har jeg samlet hvem du kan høre fortælle hvornår (selv ser jeg meget frem til at høre Elsebeth Egholm fortælle om ‘Frit Fald’, når hun sammen med sit forlag Politikens Forlag går på scenen – jeg har nemlig hørt hende fortælle om forgængeren ‘Jeg finder dig altid’ tidligere):

Fredag 14/6, kl. 11.00-12.00 – Sommerlæsning – mød TURBINE forlaget

Lørdag 15/6, kl. 11.00-12.00 – Sommerlæsning – mød Forlaget Klim

Mandag 17/6, kl. 11.00-12.00 – Sommerlæsning – mød Batzer & Co

Tirsdag 18/6, kl. 11.00-12.00 – Sommerlæsning – mød Forlaget Gyldendal

Onsdag 19/6, kl. 11.00-12.00 – Sommerlæsning – mød Forlaget Modtryk

Torsdag 20/6, kl. 11.00-12.00 – Sommerlæsning – mød Forlaget Rosinante

Fredag 21/6, kl. 11.00-12.00 – Sommerlæsning – mød Jensen & Dalgaard

Lørdag 22/6, kl. 11.00-12.00 – Sommerlæsning – mød Politikens Forlag og Elsebeth Egholm

DR Romanprisen 2019

Lørdag d. 15/6 sker der noget helt særligt på Dokk1 fra kl. 14.00 og til kl. 15.00. Der bliver det nemlig afsløret om det bliver Morten Pape, Karen Fastrup eller Kim Fupz Aakeson, som vinder årets pris og den bliver overrakt af sidste års vinder, der blev Maren Uthaug. I opløbet var Helle Helle, Matilde Walther Clark og Hanne Richardt Beck også nomineret, men for en lille uge siden fortalte DR.dk, at Pape, Fastrup og Fupz Aakeson var de tre kandidater, som nu stod tilbage. I kan læse om det herovre på DR.dk og her er link til lidt info om de tre finalister ovre fra deres forlags hjemmesider:

Morten Pape – ‘Guds bedste børn’

Karen Fastrup – ‘Hungerhjerte’

Kim Fupz Aakeson – ‘Bådens Navn’

Shakespeare på dansk med Brunse

I Ellevang Kirke, der ligger i det nordlige Aarhus i bydelen Risskov, kan man møde Niels Brunse lørdag d. 15/6 kl. 14.00-16.00, når arrangementet ‘Shakespeare på dansk – mød oversætter Niels Brunse’ afholdes. Jeg har tidligere haft fornøjelsen af at høre om de oversættelser, som Brunse har siddet med og som tidligere nævnt i indlægget her så blev de sidste oversatte skuespil udgivet sidste år. I kan læse en anmeldelse af det sidste bind herovre og hvis ikke det var fordi at jeg først deltager i slutningen af festivalen, ja, så havde jeg skam allerede købt en billet selv. I kan læse mere om arrangementet her.

Åben læsekreds

Et af de tiltag, som jeg ville ønske, at jeg ville få tid til, er de åbne læsekredse. Der er to på programmet, som begge foregår på Dokk1 og hvor man sammen med andre læsere får mulighed for at snakke om ‘Velkommen til Amerika’ af Boström Knausgård og en anden dag er det ‘I en skov af sumak’ af Östergren, der er på programmet. I kan læse mere om Boström Knausgård arrangementet her og det om Östergren her.

Ses vi i Aarhus? Hvis ja, så er jeg altid frisk på en kop kaffe og så opdaterer jeg også en hel del ovre på Instagram 🙂

Leave a Reply