2018 i bøger

Så har jeg endelig fået kigget lidt på de bøger, som jeg har fået læst i 2018 og set lidt på diverse statistikker, som Goodreads giver én, når man kigger på ens læseår. Jeg havde læst flere sider end jeg havde troet, men ikke så mange bøger, som jeg håbede på i slutningen af året, men hey, så må jeg få læst flere her i 2019. Her er lidt om mit læseår og snart kommer der et indlæg om hvilke bøger, der var de bedste for mit vedkommende i 2018 🙂

Antal bøger: 

109 bøger (og faktisk ikke ret mange sider fra 110 bøger).

Antal sider:

16,220 sider nåede det at blive til.

Den korteste bog: 

‘Fugl’ af Lisa Aisato blev årets korteste bog på blot 16 sider, men en virkelig smuk billedbog som jeg varmt kan anbefale.

Den længste bog:

Årets længste blev ‘Pachinko’ på 608 sider af Min Jin Lee, som jeg snart anmelder herinde.

Gennemsnitslængde: 

148 sider, som nok er fordi at jeg har læst en hel del børnebøger og flere billedbøger end de tidligere år.

Gennemsnitsvurdering:

4,4 stjerner, som den pudsigt også lå på for et par år siden.

Den mest populære bog ift. andres Goodreadsopdateringer: 

‘Den store Gatsby’ af F. Scott Fitzgerald og for mig var det også en genlæsning, så bestemt ikke overraskende.

Den mindst kendte bog ift. andres Goodreadsopdateringer: 

‘Mumitrolden og mesterfiskeren’ som jeg selv oprettede, men det er også en af dem, som ikke er skrevet af Tove Jansson, men istedet Harald Sonesson.

Alt i alt: 

Et helt fantastisk læseår og udover at jeg har fået læst en masse skønne bøger, så har jeg mødt en hel del af forfatterne bag til arrangementer, så det bedste læseår hidtil må jeg sige (altså i de år, hvor jeg har haft bloggen). Snart kommer der et indlæg om de bedste bøger i det forgangne år 🙂

Hvad med jer? Har i haft et skønt læseår?

Leave a Reply