Bognørdede artikler til din weekend

Her på det seneste har jeg været i virksomhedspraktik og derfor haft en del læsetid i tog mellem Roskilde og Slagelse. Oftest er det bøger, som jeg finder frem og får fordybet mig i, men nogle gange støder jeg på artikler på Facebook eller Twitter, som handler om bøger og forfattere og jeg tænkte, at i måske også ville finde disse artikler interessante. Ovenstående billede er i øvrigt inde fra Politikens Boghal, da jeg stod og ventede på en signering af Pape i august og lige i denne uge er et billede af Skovs ‘Den, der lever stille’ meget relevant, for Skov vandt MARTHA prisen i går og jeg var faktisk til foredrag med hende i torsdags. Nå, men nu til artiklerne og et par af dem er jeg lige stødt på her i dag, så god læselyst og jeg håber, at i får en rar weekend:

 • Growing up in a house full of books is major boost to literacy and numeracy, study finds 
  Jeg elsker at læse om studier som det her, der kigger på hvor meget bøger i et hjem gør for læring og jeg glæder mig til at få læst det studie, som den er baseret på.
 • Matilda at 30: ‘She would have been prime minister for a couple of years by now’ 
  Dettte efterår er det 30 år siden, at Roald Dahls børnebog ‘Matilda‘ udkom og der er udkommet et par anniversary editions (jeg har heldigvis fået fat i en af dem). I denne artikel har et par børnebogsforfattere givet deres svar på, hvad Matilda ville lave i dag og jeg er helt enig med Jeff Kinney, der er manden bag serien ‘Wimpy Kid’. 
 • Colson Whitehead’s Next Novel Tackles Life Under Jim Crow
  Sidste år var Whitehead på besøg i Danmark og jeg var så heldig at møde ham inde i Boghallen. Lige siden har jeg fulgt spændt med i artikler om ham og især om hans bog ‘Den underjordiske jernbane’ og jeg glæder mig til at læse denne her roman.
 • How I write: Man Booker shortlist authors reveal their inspirations
  For et par år siden var jeg heldig at møde Rachel Kushner på Louisiana Literature, hvor hun var i Danmark for at snakke om romanen ‘The Flame Throwers’ og jeg blev så glad da jeg så, at hun var indstillet til dette års Man Booker prize for hendes nye bog ‘The Mars Room‘. I denne her artikel fortæller hun og de andre nominerede om inspiration og det er en af de ting, som jeg altid glæder mig til at høre om, når jeg hører forfattere snakke om deres bøger.
 • Meet the Adorable Italian Stars in HBO’s Elena Ferrante Adaptation, My Brilliant Friend
  En af de forfattere, som jeg har hørt mest om i år, er Elena Ferrante og en af grundene dertil er at der er en tv-serie på vej (i kan se traileren til den her) og jeg har selv planer om at få begyndt på serien til readathon i næste weekend. I denne her artikel kan du komme endnu tættere på serien og skuespillerne bag (de to skuespillere, der spiller teenageudgaverne af Lenù og Lila, har aldrig spillet skuespil før faktisk) og jeg glæder mig til at læse bøgerne og se serien, som jeg håber også kommer til Danmark snart.

Har i læst nogle særlig interessante artikler her på det seneste? Og deltager i også i Readathon i næste weekend?

Leave a Reply