Månedlige refleksioner – August

Så blev det allerede september og tid til en af mine favoritmåneder. Starten på denne måned har været lidt travl ude i det virkelige liv, da jeg fejrede min fødselsdag i mandags med en tur til København og derefter i IKEA sammen med den kortskæggede og i går var jeg så ude og nyde det gode vejr på en lille cykeltur. På en måde har august været travl, og så alligevel ikke. Kæresten og jeg har passet hus, hvor vi fik set et par Harry Potter film (vi skal snart se nr. 4), vi var et smut i Jylland for at være med til familiefest, jeg tilbragte 2 fantastiske dage på Louisiana Literature og vi har haft besøg af familie og venner fra Jylland. Selvom jeg ikke har læst så mange bøger, så har jeg været omgivet af dem en hel del og september måned betyder endnu mere tid på biblioteket for mit vedkommende, hvilket jeg glæder mig til. Og september betyder også #septemberbøger ovre på Instagram, som i kan læse mere om herovre og det er en fornøjelse at finde nye bøger frem hver dag til forskellige kategorier. Men her lidt om hvad jeg har læst i august.

Antal sider:

1,068 sider

Antal læste bøger:

4 bøger (heraf 2 børnebøger, 1 roman, 1 faglitterær)

Antal hørte bøger:

Ingen, men til gengæld har jeg fået hørt en del podcasts om litteratur.

Månedens citat:

“Toget flyder af sted langs med motorvejen og bilerne. Hver med forskellig hastighed: Bilernes hastighed er i korte ryk, usammenhængende, sporadisk. Dene og toget glider hen ad skinnerne som én bevægelse og hastighed. Der er noget filmisk over de forskellige hastigheder som et øjeblik i en film, der får én til at føle noget af grunde man ikke kan forklare. Noget der er for stort til at føle nedenunder og indeni, noget der er for velkendt til at genkende, lige foran én hele tiden. Dene tager sine hovedtelefoner på, shuffler musikken på sin telefon, springer over flere sange og ende på “There There” med Radiohead. Hooket er “Just ´cause you feel it doesn’t mean it’s there”.” 

Der der af Tommy Orange

Arrangementer:

Jeg nåede både til en reception i Boghallen for Morten Pape, hvis bog nr. 2 er ude og som bærer titlen ‘Guds bedste børn‘, ind til et bloggerarrangement med Øbro og Tornbjerg, der handlede om deres nye bog ‘De ustraffede‘ samt 2 dage på Louisiana, som jeg skrev om i sidste uge. Jeg skulle have været til arrangement med Politikens Forlag og Jens Henrik Jensen, men det offentlige var håbløst den dag, så jeg krydser fingre for at han kommer på Bogforum med hans nye bog i serien om Oxen, nemlig ‘Lupus‘.

De bedste bøger:

Det mekaniske hjerte af Bunzl. En skøn børnebog med et snert steampunk, hvor Lily og Robert skal opklare hvad det her mekaniske hjerte er og hvad hendes far har med det at gøre.

Der der af Orange. Tolv synsvinkler på hvad det vil sige at være af indiansk afstamning i USA lige nu og her, som blæste mig bagover ganske hurtigt og som samtidig gav mig et indblik på en helt anden kultur, som ikke ses så ofte i amerikansk litteratur.

The Island at the End of Everything af Hargrave. Fantastisk smukt skrevet bog, der handlede om Amihan og hendes sygdomsramte mor og hvordan deres liv ændres da regeringen beslutter sig for at syge og raske ikke skal leve sammen.

Spørgsmål jeg er blevet stillet om Holocaust af Fried. Virkelig vigtig bog om det at være holocaustoverlever og hvordan det at have været i koncentrationslejr påvirker overleveres liv resten af deres levetid og hvordan det ændrede et samfund.

Alt i alt:

En skøn måned, hvor jeg ikke har læst vanvittig meget, men alligevel har befundet mig i bøgernes verden i ganske mange timer pga arrangementer, hvor jeg mødte både danske og internationale forfattere. September måned bringer også et par arrangementer med sig og ganske meget tid på biblioteker, som jeg ser frem til. Transporttid plejer at betyde læsning og jeg har allerede planer om et par bøger, der skal læses i denne måned. Her i weekenden skal vi fejre min bror, der i dag fylder 30 og så er der familieweekender forude både på Nordsjælland og i Jylland samt venindebesøg, som typisk betyder tilføjelser til min TBR-liste og en rigtig hyggedag med masser af snak om bøger, film og musik. September bliver uden tvivl en fantastisk måned, og jeg ser frem til at sige hej til efterårsfarverne endnu en gang og læse bøger med småkager og varme drikke ved min side.

Hvad med jer? Har i haft en god august måned? 

Leave a Reply