#1 Smukke bøger

Som i måske allerede har regnet ud, så elsker jeg gamle bøger med guldtryk på forsiden. Nye bøger kan også være smukke, men der er nu et eller andet ved læderindbundne bøger som har tynde sider, til tider med guld på siden. Jeg har i dag fundet nogle stykker frem fra min samling, som er nogle af mine yndlings.

Hjortens Flugt af Christian Winther, 1918. Gyldendalske Boghandel.

Et Juleæventyr af Charles Dickens, 1889. Jacob Erslevs Forlag.

Ben Hur af Lewis Wallace, 1910. Kunstforlaget “Danmark”.

Hvad med jer? Er i også vilde med gamle, smukke bøger? 

 1. Rikke

  marts 8, 2015 at 2:39 pm

  Åh, den Dickens udgave er jo fantastisk. Og så gammel og velbevaret. Sikke historier der må rummes i den historie.

  1. Ann-Kristine

   marts 10, 2015 at 5:06 pm

   Ja, den er tydeligvis blevet læst mange gange. Jeg har en del af sådan nogle efterhånden – guldtrykkene er så smukke på de gamle bøger 🙂

 2. Simone Hagemann

  marts 8, 2015 at 6:01 pm

  Åh, hvor er de virkelig smukke! 🙂

  1. Ann-Kristine

   marts 10, 2015 at 5:05 pm

   Mange tak – de er så fine at de alle står fremme på hylden med deres forsider, så man rigtig kan nyde det fine håndværk 🙂

 3. A+K/VenterPaaVin

  marts 8, 2015 at 8:58 pm

  Hvor er de fine, Et Juleeventyr burde man netop have i så fint og gammelt et cover som dit.

  – Anne

  1. Ann-Kristine

   marts 10, 2015 at 5:04 pm

   Jeg er også ellevild med Dickens-bogen. Det var desværre kun 1.del af en lille serie, som jeg fandt den dag, men den måtte bare med hjem. 🙂

 4. beldenak

  marts 9, 2015 at 5:25 pm

  Jeg har egentlig et meget funktionelt forhold til bøger, men det hænder da, at jeg bliver betaget af det flotte kunsthåndværk bøger også kan være.

  En af mine fine gamle bøger er faktisk også Hjortens Flugt i næsten samme udgave. Den har bare en sølvforside og er fire år ældre. Også var det en konfirmationsgave til min farmor, og det gør det selvfølgelig lidt sjovere.

  1. Ann-Kristine

   marts 10, 2015 at 3:33 pm

   Helt enig – det er skønt at det er mere et håndværk end en billig paperback egentlig er. Sjovt vedr. Hjortens Flugt at vores bøger er fra samme århundrede – jeg købte min i en genbrug for 1 kr, da der var halv pris i butikken og det er svært at sige nej til guldtryk 🙂 Har du så læst den?

   1. beldenak

    marts 10, 2015 at 8:02 pm

    Ja, for et par år siden. Den var ok, og der er noget fundamentalt imponerende over at fortælle lange fortællinger på vers. Men den virkede også meget gammeldags, når man tænker på de samtidige værker i europæisk litteratur.

    1. Ann-Kristine

     marts 16, 2015 at 9:24 pm

     Den vil jeg glæde mig til at få læst så 🙂 Kender du i øvrigt andre tyske bøger a la Tjick? Jeg vil forsøge at læse lidt mere tysk litteratur i år 🙂

 5. beldenak

  marts 17, 2015 at 7:22 pm

  Hmmm – ikke som tjick, men af nyere bøger vil jeg nævne Eugen Ruges Im Zeiten des abnehmendeb Lichts og Judith Hermann’s Alice. Wladimir Kaminers Russendisko er sjov, men ikke helt på samme niveau.

  De er alle tre til at læse på tysk, men Ruges er lang, hvis man ikke er i træning.

  1. Ann-Kristine

   marts 17, 2015 at 9:56 pm

   Dem må jeg lige få skrevet ned. Jeg læste et par stykker af Julia Franck for nogle år siden og håber at der snart kommer flere fra hende. Jeg skal have genopfrisket mit tyske men Hermann kan man vist finde på dansk.

   1. beldenak

    marts 17, 2015 at 10:33 pm

    De er alle sammen oversat til dansk, så det skal du ikke lade dig afskrække af.

 6. #3 Smukke bøger – Ord fra en bibliofil

  august 29, 2016 at 12:54 pm

  […] jeg tænker sommetider over, hvem mon som har ejet dem før mig. Jeg har vist nogle andre udgaver her og her, og i dag har jeg fundet noget Boeck, Lagerlöf og Verne i min […]

Leave a Reply