#4 Boglige bekendelser

16. Indtil videre ejer jeg 10 udgaver af ‘Alice in Wonderland’ og min samling er bestemt ikke fuldendt endnu. Der er to vidt forskellige danske oversættelser, en pop-up bog, en billedbog, to højtlæsningsbøger, en baseret på den første af de nye film, to studieudgaver og ikke mindst en bog med Carroll’s samlede værker.

17. Antallet af bøger som jeg har læst færdig mellem offentlig transport og der, hvor jeg er på vej hen, kan vist efterhånden ikke længere tælles på to hænder. Denne uge læste jeg en graphic novel udgave af ‘Jane Eyre’ færdig på vej op til min virksomhedspraktik (i øvrigt er vejen ganske uden forhindringer og bare lige ud op ad en bakke) og især da jeg arbejdede i Emdrup læste jeg mellem toget og biblioteket og hvis jeg var lige ved at være færdig, tog jeg den med ind og læste færdig i garderoben inden jeg mødte ind.

18. Jeg er vild med både den gamle serie med ‘Anne fra Grønnebakken’ og den nye ‘Anne with an E’. Sidstnævnte downloadede jeg på min brors tablet, som jeg låner pt, så snart det var muligt (som i lidt over 9 om morgenen den pågældende dag) og så dem så hurtigt som muligt. De gamle er meget tro mod Montgomerys værk, men den nye er virkelig smuk, når man ser på det visuelle og jeg er helt vild med skuespillerne og hvordan man lærer karaktererne at kende. Den nye serie hiver også fat i temaer som seksualitet og den canadiske raceproblematik, som Montgomery aldrig nævnte med et ord og allerede nu ser jeg frem til næste sæson (og følger spændt med på Instagram, hvor jeg både følger instruktøren Moira Walley-Beckett, profilen dedikeret til serien @annewithane, skuespillerinden Amybeth McNulty, der spiller Anne og ikke mindst manden bag den nye karakter Bash, nemlig Dalmar Abuzeid)

19. Jeg er alt for interesseret i sladder om forfattere og ofte bestiller jeg bøger om forfattere, hvis deres livshistorier lyder virkelig interessante og/eller skandaløse. Eksempler herpå er biografien om E. Nesbit og også en biografi om alle Mitford-søstrene (som opstod efter jeg havde læst Fellowes’ ‘Mitfordmordene’).

20. I denne uge spurgte en bibliotekar mig faktisk om, hvorvidt jeg som ung var den der type teenager, som sad ovre i et hjørne på biblioteket og læste bøger. Jeg måtte blankt erkende, at jeg nok mere var typen, der lånte bøgerne med hjem, men til gengæld var jeg den type, som lyttede efter mine forældres fodtrin på gangen, da jeg var yngre, for så kunne jeg nå at lægge bogen under puden og slukke lyset inden mine forældre nåede hen for at tjekke, om jeg sov. Det blev nemmere, d vi flyttede til Haslev, da jeg var 13 år, hvor jeg kunne høre dem på trappen, som var lidt længere væk, da jeg så havde bedre tid til at lade som om at jeg sov. Åh, de søde teenageår altså.

Her er links til de første tre indlæg i denne serie af boglige bekendelser: 1, 2 og 3. 🙂

 

Hvad med jer? Smuglæste i også, når i burde sove og hvad er jeres mening om den nye serie om Anne Shirley?

1 Comment

  1. Else

    juli 20, 2018 at 12:31 am

    Fnis! Ja, jeg har smuglæst meget ? Jeg har ikke set den nye serie, men den er på en af vores streamingstjenester, så den må jeg lige tjekke ud.

Leave a Reply