Søndagslinks #1: 5 nørdede artikler

God søndag eftermiddag, kære læsere! Det var egentlig ikke meningen, at jeg ville skrive et indlæg i dag, men jeg er stødt på et par links, som jeg ville dele med jer og det er nu nemmest i et indlæg istedet for 5 links på Facebook. Jeg kan i øvrigt anbefale at følge både The Guardian og BBC Culture på de sociale medier, her særligt Facebook og Twitter, da der ofte er virkelig gode artikler. Her er links og en lille beskrivelse af hvad det er:

“Striking photos of readers around the world” 

Jeg var egentlig inde og læse en artikel om Roald Dahl, da jeg faldt over denne artikel. Der var linket til den i bunden af artiklen om Dahl og når man er bibliofil og ser en overskrift som denne, kan man jo ikke lade være med at klikke. Billederne stammer fra bogen “On Reading” af Steve McCurry, der udkom sidste efterår og det er uden tvivl en bog, som snart skal købes herhjemme. Der er et eller andet beroligende over billeder af biblioteker, bogstakke og læsende mennesker. Jeg ved ikke helt hvorfor, men det gør mig glad at se at bøger ikke sådan forgår selvom der er Kindles og tablets.

“25 million books are missing from UK libraries – but who’s counting?”

Denne artikel er ganske biblioteksnørdet og jeg må indrømme, at det var billedet af Birmingham Library, som gjorde, at jeg klikkede på artiklen til at begynde med. For nylig i Danmark har der været et par artikler om lånere, som afleverer bøger til tiden og debatter om hvad bibliotekets rolle er i dag og det er (for mig ihvertfald) ret interessant at læse om hvordan bibliotekerne klarer sig i andre lande. At bibliotekerne i Suffolk mangler 10.000 af de listede materialer på deres hjemmeside er chokerende, men det er åbenbart ikke helt unormalt.

“Hvem skal have Læsernes Bogpris 2017?”

Den største nyhed her i torsdags var uden tvivl offentliggørelsen af de 10 nominerede til Læsernes Bogpris, som sidste år blev vundet af Carsten Jensen. Det er muligt at stemme indtil den 26.marts og en stor del af de nominerede kan man finde på årets bogmesse i Gentofte her om få uger. De nominerede er: Daniel Dencik, Thomas Rydahl, Søren Ulrik Thomsen, Dorte Nors, Malene Sølvsten, Abdel Aziz Mahmoud, Merete Pryds Helle, Jørn Brøndal, Olga Ravn og Christina Hesselholdt. Jeg har faktisk ikke stemt endnu, men gør det ganske snart 🙂

Jenny Erpenbeck: Forandring, afskeder og nye begyndelser

Ovre på hjemmesiden for KBH Læser kan man udover programmet finde artikler om litteratur og festivalleder Niels Offenberg har interviewet den tyske forfatterinde Jenny Erpenbeck, som jeg i næste uge skal høre inde på Hovedbiblioteket, hvor hun er i samtale med Carsten Jensen. En af de ting, som jeg elsker ved litteraturfestivaler, er, at man opdager nye forfattere og jeg kendte faktisk ikke til Erpenbeck før dette interview. Men nu ser jeg endnu mere frem til arrangementet med hende og Jensen.

Peder Frederik Jensen: Svendsens bageri

Sidste år oplevede jeg Klaus Rothstein i samtale med Peder Frederik Jensen, da sidstnævntes bog “Vold” udkom kort før festivalen blev sat i gang. I år har KBH Læser fået flere forfattere til at skrive små tekster, som både kan ses i programmet (selv hvis i ikke har tid til at tage til arrangementerne, kan jeg bestemt anbefale at få fat i avisen, da der er mange interessante tekster) og teksten “Svendsens bageri” er en af disse.

 

Hvad med jer? Har i læst nogle interessante bognørdede artikler denne uge?

Leave a Reply