Jim Curious – rejser til havets dyb af Matthias Picard

Jim Curious – rejser til havets dyb af Matthias Picard, 2015. God og Ond. Opr. udgivet som Jim Curious – voyage au cœur de l’ocean i 2012. Antal stjerner: 4/5

Hvad befinder der sig egentlig nede på bunden af havet og hvilke dyr kan man finde under havets overflade?

Picard bringer læseren med helt ned til havets bund ved hjælp af et par 3D-briller og dette er ved at sende Jim Curious derned på opdagelse. Jim er en ganske ung dreng, som iført en umiddelbar kæmpe dragt bevæger sig længere og længere ned på havets bund ganske alene. Han støder blandt andet på vrag og store skildpadder på sin tur og ved hjælp af 3D-brillerne får man som læser en helt anden oplevelse – man føler, at fiskene kommer hen imod én og man observerer detaljer på en helt anden vis, end hvis det havde været en sædvanlig graphic novel.

Der er ingen ord i bogen og derfor er anmeldelsen her ganske kort, men jeg kan varmt anbefale den til både børn og voksne og jeg krydser fingre for, at der kommer flere graphic novels, hvor man skal bruge 3D-briller. Alt i alt en kort fortælling om en dreng på eventyr under havets overflade, som bestemt er værd at genlæse.

Leave a Reply