2016 i bøger

laesning-2016

Mit oprindelige mål af læsning af bøger inde på Goodreads var på 100 bøger og da jeg havde formået at læse 108 i det foregående år, var jeg ganske sikker på at det skulle jeg nok nå. I efteråret engang realiserede jeg, at jeg måtte sætte det ned og det kom ned på 70. Jeg nåede desværre ikke så mange, men her i 2017 tager jeg revanche.

Antal bøger: 

54. Som er præcis 54 mindre end 2015.

Antal sider:

8,848 sider nåede det at blive til, hvilket er en del egentlig.

Den korteste bog: 

Pudsigt nok var min korteste bog i 2016 på kun 16 sider, hvor den i 2015 var på 32 sider. I 2016 var det “De der vandrer bort fra Omelas” af Ursula K. Le Guin.

Den længste bog:

Årets længste blev Daniel Silvas “Den engelske spion”, som på engelsk er på 484 sider, men på dansk 463.

Gennemsnitslængde: 

167 sider, hvilket nok er pga børnebøger og billedbøger.

Gennemsnitsvurdering:

4,4 stjerner. Lidt højere end sidste år, men jeg har også været mere grundig i min research af bøger ift. hvilke jeg køber hjem, låner på biblioteket eller får som anmeldereksemplarer.

Den mest populære bog ift. andres Goodreadsopdateringer: 

Ikke overraskende er det Coelho’s “Alkymisten”, som var en af de rejsende bøger, der kom forbi Albertslund i år. Den har i mange år været bestseller verden over og ifølge Goodreads har den i skrivende stund blevet læst af 1,882,580 læsere derinde.

Den mindst kendte bog ift. andres Goodreadsopdateringer: 

Jeg er ikke helt sikker på, om jeg selv oprettede denne på Goodreads, men jeg tror det næsten. Kun en enkelt anden person udover mig har indtastet en læsning af Benni Bødkers “Djævelens Øjne” – virkelig anbefalelsesværdig børnebog, som er illustreret af Thomas Thorhauge.

Alt i alt: 

Et lidt sløvt læseår for mig, hvis jeg skal være helt ærlig. 2014 bød på 104 bøger og 2015 på 108, så her i 2017 skal jeg have uppet mit læsegame og nok nedprioritere de sociale medier lidt. Dog ikke bloggen. Der kommer nok til at være en del aktivitet herinde, når bøgernes sider vendes i større grad 🙂

Kender i nogle read-a-thons, som man kan melde sig til udover Deweys?

Leave a Reply