Månedlige refleksioner – December

img_6685

Så er bloggen tilbage på fuld kraft efter en eksamensaflevering af Bachelorprojekt her den anden dag og lidt julepause. Jeg håber, at i alle er kommet godt ind i det nye år og at i ikke er alt for plaget af eksamener denne måned. Selvom december måned stod på en masse arbejde (desværre også min sidste dag på Diamanten, som i måske har set på Instagram), hyggelige aftaler med min familie (heriblandt en tur i Tivoli, der som sædvanlig havde pyntet den smukke park med de skønneste julekugler, glögg i boderne og julede aktiviteter på Plænen) og eksamensskrivning, så har der været lidt tid til at få læst et par julede bøger og julefilm.

Juletræet ud af bøger på mit arbejde (der er et billede på Instagram) har bestemt også hjulpet på julehumøret og selvom om december var travl, så var det alt i alt en skøn måned. Jeg fik desværre ingen julegaver, som indeholdt rigtige bøger, men jeg havde hjulpet min far med at købe bøger om Cuba til min mor, så der alligevel var nogle stykker under træet. Jeg fik kun en papbog, som min far havde lavet med et gavekort til lagener. Istedet fik jeg en DAB-radio, som ser lidt retro ud og et gavekort til en date af min kæreste, der var inspireret af de sedler, som Andrew Lincolns karakter Mark viser Keira Knightleys karakter Juliet. Jeg glæder mig til at se hvad han finder på her i 2017. Men nu tilbage til bøgerne, som jeg nåede at læse i december og én, som jeg afsluttede indenfor dette års første uge, som jeg har taget med i denne måneds optælling 🙂

Antal sider:

1,120 sider

Antal læste bøger:

4 (heraf 1 billedbog, 2 romaner og 1 børne/ungdomsbog)

De 3 blev læst på dansk og den sidste på engelsk.

Månedens citat:

”Jeg er glad for lydmalende ord, ” mumlede Perdu. Han havde lukket øjnene. “Aftenbrise. Natløber. Sommerbarn. Trods. Jeg forestiller mig en lille pige i en fantasiudrustning, der kæmper mod alt det, hun ikke vil være: pæn og tynd og stille, fy for pokker. Den lille ridder Trods mod fornuftens onde kræfter.”

Det litterære apotek af Nina George

Arrangementer:

Desværre ingen denne måned.

De bedste bøger:

“Det litterære apotek” af Nina George. En større kærlighed til bøger, bogsamlere og bøgers affekt på læsere skal man lede længe efter.

“Julemysteriet” af Jostein Gaarder. Ligeså god som da jeg læste den sidste vinter, og anmeldelsen kan i finde lige her.

“Bjerget bag huset” af Joyce Maynard. Den formåede at holde mig nysgerrig fra første til sidste side og jeg er ikke i tvivl om, at jeg skal have læst nogle flere af Maynards bøger.

De mindre gode bøger:

Ingen.

Alt i alt:

En lidt sløv læsemåned, men jeg fik da skrevet et par indlæg med inspiration til både film, julebøger og Lindgren til jer. Jeg nåede ikke at læse så mange bøger i år som i de foregående, men jeg tror, at jeg får læst mere i 2017. I 2017 har jeg planer om at læse et par klassikere, udvide mit kendskab til graphic novels og ikke mindst få læst flere af de bøger, som blev filmatiseret i 2016 og det kommende år, så jeg endelig kan få set filmene. Dette gælder både “Monster”, som står på hylden, “Miss Peregrine’s Home for Peculiar Children”, “The Girl on the Train” og ikke at glemme “The Light between Oceans”.

Vil i også helst læse bøgerne inden i ser filmene og er i kommet godt ind i 2017?

img_6795

img_6957

Leave a Reply