Månedlige refleksioner – November

Stille og roligt er jeg begyndt at finde mine julebøger frem, da det allerede i morgen er 1.december. Tid til julehygge (herhjemme har vi allerede spist en pose pebernødder og sat stearinlys op i julestager) og desværre også eksamensskrivning for mit vedkommende. Så bloggen bliver måske en smule stille, men så kommer jeg tilbage i det nye år med fuld skrue. November bragte årets største boglige begivenhed med sig, nemlig Bogforum, hvor Danmarks små og store forlag var til stede og jeg gik ikke tomhændet hjem. Jeg mødte både Linn Ullmann (som jeg hørte i samtale med Kirsten Thorup på Louisiana i sommers), Patrick Ness (som sagde at min udgave er bogen var smuk),  Don Rosa (2-3 timers kø var bestemt det værd) og Lucinda Riley (hvis personlighed virkelig overraskede mig på den gode måde). 2 skønne dage i godt selskab (tak til Mette Eline og Mia) og ser allerede frem til næste års bogweekend.

Ellers har jeg brugt tiden på at arbejde og pendle ind til byen, da jeg er flyttet og nu bor lidt længere væk. Men selvom vi er flyttet til noget større, er der ikke plads til alle mine bøger. Åh, hvor jeg glæder mig til den dag, hvor de alle kan stå i alfabetisk orden og jeg ikke skal lege Tetris (som Malene fra Wondrous Bibliophile så fint kaldte det på et tidspunkt). Men det har været en fornøjelse at have hver og en i hænderne igen og tænke: “Dig skal jeg se at få læst” 🙂

Antal sider:

1,108 sider

Antal læste bøger:

5 (heraf 1 digtsamling, 1 erfaringsbog, 1 ungdomsbog og 2 romaner)

De 4 blev læst på dansk og Alcott blev læst på engelsk.

Månedens citat:

”With an angel’s calm and almost holy beauty, Edith bore within as holy and as pure a heart – gentle, true and tender. Few could bear the burden of a lonely life as patiently as she. Longing daily more and more for tenderness and love, she hid the wish deep in her lonely heart. None could tell the wealth of warm affections sleeping there, or with what grateful care a gentle word was cherished or a loving look was remembered, and thus she lived happily in the home they had given and the friendship she had won.”

The Inheritance af Louisa May Alcott

Arrangementer:

Bogforum. Så behøver jeg vist ikke at sige mere 🙂

De bedste bøger:

“Vi er bare selv” af Linda L. Abildgren. Virkelig interessant og velskrevet beretning om at starte en familie alene.

“The Inheritance” af Louisa May Alcott. Gårsdagens fødselsdagsbarns debut, som først blev udgivet efter hendes død, men som bestemt lever op til “Little Women”.

“Med dæmpet stemme” af Célia Houdart. En rolig og meget musisk roman med et smukt sprog om Gil, der er ved at finde sin plads i verden.

De mindre gode bøger:

“Blå Himmel Hver Dag” af Martin Snoer Raaschou var ikke så fantastisk, som jeg havde håbet på. Mere om den senere denne måned.

Alt i alt:

Alt i alt en god læsemåned, hvor jeg er begyndt at vænne mig til at pendle ind til byen og læse bøger på vej derind. Det har jeg også kunnet se på hvor hurtigt jeg fik læst de tykke bøger og en tur til Jylland hjalp helt bestemt også på læsemængden. Jeg nød et par bognørdede dage i Bella Centeret og jeg tror, at min  pengepung er glad for, at det kun er én gang om året. Jeg fik nydt sneen i starten af måneden og fundet de varme trøjer frem til de kommende måneder. Alt i alt en travl, men rar måned og jeg ser frem til at tage hul på årets sidste måned i morgen.

Hvad med jer? Har i også allerede spist en pose pebernødder og fundet stearinlysene frem for alvor?

Leave a Reply