The Danish Book Blog Award 2016

Jeg har læst bøger så længe jeg kan huske og husker endda endnu hvordan en medarbejder i min børnehave satte min fantasi i gang, da “Da yggenykkerne stjal Rundetårn” af Jørn Birkeholm blev læst op og i flere år tænkte jeg på de figurer. Bøgerne har også taget mig andre steder hen end det indre København; jeg gik ved floden med Laura og hendes søstre i Wilders fortælling om hendes barndom, jeg rakte tunge af Gilbert sammen med Anne i Montgomerys historie om den rødhårede pige, min mors udgave af “Little Women” gav mig lov til at besøge Jo, Amy, Beth og Meg i deres hjem omkring juletid, hvor jeg var tilskuer til deres små skuespil og ikke mindst så jeg Emil snitte hans træfigurer for mig i Lindgrens klassiske historie.

Kort sagt har litteraturen, som jeg har læst gennem årene, givet mig et grundlag for den her blog og de bøger, som jeg læser og anmelder den dag i dag. Alene med denne niche er jeg heldigvis ikke og der er efterhånden et helt stort fællesskab om at blogge om bøger her på nettet. Vi er en god blanding derude – nogle er uddannet indenfor litteratur, andre er bibliotekarer, nogle går stadig på gymnasiet og andre blogger ved siden af et arbejde, som er i en helt anden ende end bibliotekarer. Det er så skønt at kunne spørge andre om hjælp og at hjælpe andre bloggere, hvis de lige har spørgsmål om arrangementer, kameraer og ikke mindst WordPress. Endnu har jeg ikke mødt dem alle, men mange har jeg skrevet med på de sociale medier og derfor har jeg også valgt at dele nogle af de andre nominerede til denne pris med jer, som er blandt mine favoritter og som jeg selv ville stemme på, hvis jeg lige havde 5 stemmer liggende:

 • Boghjørnet er sammen med “Flyv med mig” en af de blogs, som jeg har fulgt i længst tid. Simone, som bor i Aalborg, tager nogle af de fineste billeder og jeg er flere gange blevet overbevist om snarlig læsning af flere bøger efter at have læst hendes interessante anmeldelser.
 • Bibliotekattens Bøger styres af Kathrine, som til daglig er bibliotekar og som er en haj til sociale medier. Faktisk den sejeste bibliotekar på Instagram, hvis jeg skal være helt ærlig. Hun læser mest ungdomsbøger, men “almindelige romaner” for voksne sniger sig også ind nogle gange og jeg er vild med både hendes kjoler og bogreol.
 • Litfix mødte jeg første gang her i september til arrangement på Politikens Forlag og det er efter at jeg har fulgt hende og hendes anmeldelser lige siden dag 1 (tror jeg). Julie Rasmine studerer dansk til daglig og det er særlig inspiration til danske romaner, som jeg finder ovre på hendes blog. Hendes kendskab til Tove Ditlevsen er virkelig utroligt og jeg er også stor fan af hendes blogindlæg kaldet  “skriverier”.
 • Trilogien styres af 3 kvinder, som styres af bogopsætteren Malene og bibliotekarerne Camilla og Marianne, som er kort sagt: mega awesome mennesker! De tager også virkelig gode billeder af bøger og deres anmeldelser er helt nede på jorden. De skriver også lidt om podcasts og det er en fornøjelse at følge dem på Instagram, hvor jeg ofte også bliver inspireret af deres tekster til bogbillederne.
 • Flyv med mig, som Rikke står bag. Hun skriver de fineste anmeldelser og jeg er særlig vild med hendes Tankemylder-indlæg, hvor man virkelig lærer hende bedre at kende. Til daglig læser hun Litteraturvidenskab på SDU og hun er ligeså hjælpsom på de sociale medier som hun er sød ansigt til ansigt.

Du kan finde mere om Plusbogs Book Blog Award lige her: http://www.plusbog.dk/info/danish-book-blog-award

Men kun indtil d.14.oktober, da det derefter er op til en jury at kigge nærmere på de 5, som har fået flest stemmer og vinderen offentliggøres på årets Bogforum i november.

8 Comments

 1. julierasmine

  september 27, 2016 at 8:47 pm

  Ih, altså! Tusind tak for dine søde ord. Det var dejligt endelig at møde dig, og jeg er jo også kæmpe fan af din blog. Den er så fin. Nyder især at læse med på dine reportager. Så meget fortjent, at du er nomineret???

  1. Ann-Kristine

   september 27, 2016 at 10:23 pm

   Årh altså. Tusind tak for kommentaren ? Jeg skal egentlig se at få læst dit indlæg om i tirsdags – jeg er helt sikker på at vi lagde mærke til forskellige detaljer. Og i lige måde – du er simpelthen så dygtig til både at skrive og SoMe ??

   1. julierasmine

    september 29, 2016 at 2:34 pm

    Helt i lige måde! Ja, tror dog også, at vi har skrevet om mange af de samme ting 🙂 men derfor er det stadig to oplevelser jo.

 2. Malene Hald

  september 27, 2016 at 8:47 pm

  Årh, nogle pæne ord om os og vores blog! Tusind tak skal du have!

  1. Ann-Kristine

   september 27, 2016 at 10:19 pm

   Så lidt da. Det er en fornøjelse at følge jeres læsning og podcast anbefalinger! 🙂

 3. Simone Hagemann

  september 28, 2016 at 3:05 pm

  Åh, hvor er du sød! Jeg er virkelig glad for, du kan lide bloggen 😀

 4. Rikke Simonsen

  september 29, 2016 at 11:52 pm

  Tillykke med nomineringen!

  Og åh, tusind tak for de fine ord! Så sødt af dig :’)

  1. Ann-Kristine

   oktober 1, 2016 at 5:37 pm

   Tusind tak og i lige måde 🙂

   Og velbekomme vedr. de søde ord – kommer der mon snart endnu et tankemylder indlæg? 🙂

Leave a Reply