2015 i bøger

Goodreads er et fantastisk sted at tracke sin læsning. De følgende oplysninger er fra en funktion, der hedder “My year in books” og en af de kommende dage vil jeg fortælle jer om de bedste læseoplevelser, jeg havde i 2015. Dem, som uventet tog mig med storm og dem, som opfyldte mine store forventninger.

Antal bøger: 

Jeg havde sat mig et mål på 100 bøger og jeg nåede faktisk 108, hvilket er 2 mere end i 2014.

Antal sider:

18,008 sider nåede jeg at læse, hvilket er et ret overvældende tal, når man tænker over det.

Den korteste bog: 

Når jeg kigger Goodreads igennem, kan jeg se, at jeg har formået at læse ret mange korte billedbøger om bøger og kærlighed til disse. Den korteste bog blev også “How to live forever” på blot 32 sider, men hvis illustrationer endnu sidder i denne læser.

Den længste bog:

Årets længste bog blev “Brudzone” af Franzen. Det var også den bog, som der tog længst tid at læse. Velskrevet og bestemt ikke én, som man bør skynde sig igennem.

Gennemsnitslængde: 

170 sider. Det har nok også en del med graphic novels og digtsamlinger at gøre.

Gennemsnitsvurdering:

4,2 stjerner. Efterhånden har jeg læst mange bøger og jeg er blevet ret god til at vælge de bøger, som jeg ved vil være noget for mig. Jeg elsker de, som er velskrevne, de, der har identificerbare karakterer og de, som er svære at lægge fra sig. Der er nogle forfattere, som aldrig skuffer og det samme med genrer, hvilket nok er årsagen til det høje gennemsnit i denne kategori.

Den mest populære bog ift. andres Goodreadsvurderinger 

Tom Sawyers Eventyr. Jeg læste den aldrig som barn og i år fik jeg endelig lånt den med hjem fra biblioteket med Robert Ingpens fantastiske illustrationer. 537,636 andre mennesker har også læst den ifølge Goodreads, så derfor at den er i denne kategori.

Den mindst kendte bog ift. andres Goodreadsvurderinger 

Et glimt af gensynsglæde. Jeg oprettede den selv på Goodreads, så den så jeg godt komme. Jeg krydser fingre for at flere snart vil anmelde den, da den er virkelig god.

Alt i alt: 

Et hæsblæsende læseår, hvor jeg har læst virkelig mange fantastiske bøger, hvoraf mange af dem højest sandsynligt bliver genlæst en dag. Aldrig havde jeg troet, at jeg ville få læst så mange og jeg glæder mig allerede nu til at se, hvor mange jeg når at læse i 2016.

 

Leave a Reply