Månedlige refleksioner – December

Endnu en måned er gået og pludselig er vi trådt ind i 2016. Når man er studerende, er december måned altid travl og jeg har istedet fået læst en masse i juledagene, hvor jeg var i Jylland. I går læste jeg den bedste nyhed længe på Facebook: Vangsgaards genopstår snart inde i København. Det glæder jeg mig meget til. Mine julegaver blev ikke så boglige igen, men jeg fik en af min mormor med Thomasine Gyllembourg og en smuk bog fyldt med historier om Doctor Who, som blandt andet besøger Askepot. Jeg er helt sikker på at den bliver en fornøjelse at læse. Indtil videre pynter den blot på min bogreol. I julegave fik jeg også Den fortryllede skov, som er en malebog. Jeg er så småt begyndt at male i den og har store planer om at købe den med Harry Potter, Alice in Wonderland og Doctor Who inden længe. I december nåede jeg også at vise jer billeder fra et af de smukkeste biblioteker i Danmark, nemlig Danmarks Kunstbibliotek inde ved Nyhavn i København.

Antal sider:

1,527 sider

Antal læste bøger:

8  (heraf 2 romaner, 1 kortroman og 5 børnebøger )

7 af disse var på dansk, medens Gaarder var på norsk.

Månedens citat:

”Grantræer og fyrretræer var dækket af kogler. De fik træerne til at skinne, som om de var klædt i kapper af purpur.- Enebærbusken fik bær, der hvert sekund skiftede farve. Og bunden af skoven var dækket af blomster, der lyste hvidt, blåt og gult.

Abbed Hans bøjede sig ned. Han ville plukke en jordbærblomst. Men idet han rejste sig op, blev blomsten i hans hånd til et rødt bær.”

Eventyret om Jule-roserne af Selma Lagerlöf

Arrangementer:

Desværre har jeg ikke nået til nogle arrangementer denne måned.

De bedste bøger:

Serien om Polly af Alcott. 3 små bøger, som ikke er så populære i Danmark, men som er ligeså gode som “Little Women.”

“Julemysteriet” gjorde det som bøger af Gaarder har en tendens til at gøre: forundre læseren, forvirre og til sidst opklare. Jeg er vild med det og denne vil ligesom Lindgren blive en årlig læsning at vende tilbage til i december.

“Et glimt af gensynsglæde”  var en fornøjelse at læse. Forgængeren var den første anmelderbog jeg nogensinde modtog og efter 1½ år var det sjovt at vende tilbage til de samme karakterer.

“Eventyret om jule-roserne”. Så kort og så uforglemmelig alligevel. Helt klart en bog der skal genlæses hver jul.

De mindre gode bøger:

Ingen denne måned.

Alt i alt:

December blev travl studiemæssigt og det var skønt at begrave sig i bøger i juledagene. Januar bliver også plaget af 2 eksamener, men den sidste uge dedikeres til læsning næsten 24/7. Jeg har jo også et arbejde, der skal passes. Jeg håber, at i har haft en skøn december måned. Jeg nåede desværre hverken Grahame, “Little Women” og Dickens, men de kan vel også læses i januar.

Hvad med jer? Har i fået læst nogle gode bøger i december og fik i nogle i julegave?

2 Comments

 1. Malene H

  januar 13, 2016 at 10:48 am

  De malebøger er altså også bare skønne – jeg vil så gerne have dem alle! 😀

  Jeg læste ikke så meget i december, men jeg var da så heldig at få ‘Kærlighed’ & ‘Pilgrimsrejsen’ af Coelho, ‘Jeg henter solen ned’ af Nelson og den illustrerede udgave af ‘De vises sten’ i julegave. <3

  1. Ann-Kristine

   januar 14, 2016 at 7:52 pm

   De er virkelig fine! Og der er så mange slags. Jeg skal helt klart have fat i den med Harry Potter og den med Doctor Who. Nå ja, og den med Alice 😀 Uhhh, i de fine udgaver fra Bazar? Jeg købte selv den britiske udgave af HP som blev afhentet hos posten i fredags, åh, den er så smuk 🙂

Leave a Reply