Sunshine Award

The idea of the Sunshine Award is that you nominate bloggers who put a little sunshine in your day, who are positive, creative and inspiring.”

Rules:
– Answer the 11 questions from the blogger who nominated you.
– Nominate some wonderful bloggers and write 11 questions for them to answer.

Katja ovre fra Cautious har tagget mig i en tagleg, hvor man skal besvare spørgsmål, som en anden blogger har stillet. Jeg blev nomineret tidligere denne uge og jeg har gjort mit bedste, men nogle spørgsmål er lidt svære. Jeg vælger at nominere Simone fra BoghjørnetKarina fra Crossing Journeys og booktuberen Nadja Agerbak (hun er jo også vild med bøger og det kunne være spændende at se hendes svar, så jeg bøjer lige reglerne en smule), som jeg ikke har set besvare tagget og som jeg stiller de samme spørgsmål, som jeg selv er blevet stillet.
1. Hvilken er din ultimative yndlingsbog, hvis du kun må vælge én?

Den er jo svær. I mange år var det ”The Notebook” af Nicholas Sparks (den fik mig til at tude under et træ på efterskole), men jeg har ikke genlæst den faktisk. En bog, som jeg altid vender tilbage til og som jeg har i flere forskellige versioner og har læst 3 udgaver af det seneste år, er Alice i Eventyrland af Lewis Carroll. Det overrasker mig selv egentlig, men jeg opdager altid nye ting i historien og jeg tror aldrig, at jeg bliver træt af at læse den.

  1. Er der en bog, du bliver ved med at udsætte at læse? Og hvorfor?

Ulysses af James Joyce. Det var meningen at jeg ville læse den i sommerferien, men så fik jeg studiejob og læste Gaiman og meget andet i stedet. Mit første eksemplar (jeg har 3) købte jeg tilbage i 2010, da jeg boede i England og jeg købte mit seneste for et par måneder siden. Men fra hylden til natbordet er der et laaaangt stykke (eller, det er vel ikke så langt, men den har stadig ikke fundet vej derover), men en eller anden dag. Det er nok fordi at mange mener, at det er tung læsning og kedsommelig, at jeg ikke har taget mig sammen endnu.

  1. Dømmer du bøger på deres forsider?

Lidt. Men det er mest dem fra f.eks. Barbara Cartland og andre kioskromaner med halvnøgne mænd på forsiden. Måske læser jeg dem engang, det vides jo endnu ikke, men selvom jeg ofte ser dem billigt, så køber jeg dem ikke, da jeg ikke tror, at det er litteratur, som fanger mig. Måske er de bedre end jeg tror – ved i det?

  1. Hvilket er dit vildeste bogkøb nogensinde?

Mit vildeste bogkøb… Da jeg sidste år var i England i en uges tid, skulle jeg efter 2 dage mødes med mine forældre og min bror, som havde givet mig strenge ordrer: ”AK, køb nu ikke for mange bøger” – vi skulle nemlig dele bagage på vej hjem. Men i England går det altid galt. Der er Waterstones, The Works, HMV og ikke mindst en masse genbrugsbutikker i den lille by, hvor jeg engang arbejdede som Au-pair. Og ganske rigtigt – pludselig havde jeg købt over 20 bøger og det gik for alvor op for mine forældre og min bror, da vi stod og skulle få plads til dem alle i vores bagage. Det er ikke altid, at de forstår, hvorfor jeg elsker bøger og jeg har svært ved at sige nej til et godt tilbud. Så det må være mit vildeste bogkøb egentlig. Jeg havde jo slet ikke plads på bogreolerne.

  1. Hvilken bog har skuffet dig mest?

”The Remains of the Day” af Kazuo Ishiguro. Jeg var vild med hans bog ”Never let me go” og havde forventet rigtig meget af denne her, for det kunne jo næsten ikke gå galt. Men nøj, hvor jeg kedede mig. Jeg lånte bogen på biblioteket og det var en kamp at komme igennem. Filmen var lidt bedre, men jeg tror, at jeg måske var for ung til at læse den. Jeg fik den gratis året efter under endnu et besøg i England og tænkte, at jeg måske vil ændre mening om 10-15 år. Det kan være at jeg senere sætter bedre pris på hans sprog i en langt større grad end som 22-årig. Jeg er dog ikke skræmt helt væk fra denne forfatter og har netop nu hans nyeste bog ”Den begravede kæmpe” liggende på natbordet til snarlig læsning.

  1. Hvad fik dig til at starte med at blogge?

Det er faktisk ikke min første blog, men jeg fandt aldrig gejsten på de tidligere blogs, eller sådan, min niche. Da jeg begyndte at anmelde for Bogrummet og samtidig fik mig et Canon Eos kamera, begyndte jeg at tage billeder af bøger, men på Bogrummet deler vi kun forsider. Jeg manglede et sted til mine billeder, da Instagram også skulle være til andre billeder og jeg var endnu ikke på tumblr. Min blog blev så oprettet som en overspringshandling i vinters, da jeg tænkte: ”Hvorfor ikke bare lave en dansk blog med billeder og boganmeldelser samt links til nørdede ting?” Og sådan startede Ordfraenbibliofil.

  1. Foretrækker du hardback eller paperback?

De fleste andre bloggere svarer nok hardbacks, men jeg ejer flest paperbacks og det er nok fordi de er knap så tunge og billigere.

  1. Foretrækker du at læse bøger på dansk eller engelsk?

Jeg køber selv oftest bøger på engelsk og det begyndte jeg for alvor på for 5 år siden, da mit folkebibliotek ikke havde forfærdelig mange engelske bøger. Jeg begyndte i mit sabbatår at bestille en del fra Amazon.de og da jeg bagefter tog til England, skiftede jeg .de ud med co.uk og de fleste studiebøger på Litteraturhistorie blev også læst på engelsk. Men jeg er også glad for dansk litteratur og litteratur på dansk, så min læsning varierer egentlig meget. Engelsk må dog ende med at blive svaret her, da jeg er vild med det engelske sprog.

  1. Hvis du kunne gøre en fiktiv karakter virkelig, hvem skulle det så være?

Mary Poppins. Uden tvivl. Hun ville være et fantastisk bekendtskab. Jeg er vild med hendes udtryk (”spit, spot” og ”supercalifragilisticexpialidocious ”) og ikke mindst hendes fine hat og taske. Det ville være endnu mere fantastisk, hvis man kunne springe ind i fortovsmalerierne med hende og danse rundt med pingviner. Eller et flyvende teselskab. Mulighederne for eventyr med hende kan være mange.

  1. Hvilken fiktiv verden ville du helst bo i?

Hmm…1920’ernes West Egg, hvor der er store fester hos Gatsby. Ikke langt fra New Yorks travle liv i overhalingsbanen og alligevel et roligt område. Og igen, de der fester med charleston-dans, levende musik og flapper-kjoler.

  1. Hvilken forfatter drømmer du om at møde?

Af nulevende forfattere vil jeg svare Nicholas Sparks, da jeg ikke har tal på hvor mange af hans bøger, som jeg har stortudet til. Jeg har haft læst bøger af ham de sidste 10 år og hver gang jeg færdiglæser én, vil jeg læse en anden af ham. Filmene, der er baseret på hans bøger, er også fantastiske og jeg ville have rigtig mange spørgsmål om plot og karakterer, hvis jeg mødte ham. Hvis det skulle være en afdød, er valget virkelig svært. Astrid Lindgren er højt placeret på min liste og nu hvor jeg har læst endnu flere bøger af hende de senere år samt er vokset op med Børnene i Bulderby og Pippi, kunne det være en fantastisk oplevelse. Men i stedet må jeg nøjes med interviews på Youtube, biografier og analyser af hendes bøger, hvor jeg forhåbentlig kan finde svar på de spørgsmål, som jeg ville stille hende.

 

Leave a Reply