Månedlige refleksioner: Hej efterår!

Og hej kære læsere. Der har været lidt stille her på det seneste (host host, jeg har ikke lavet en månedlig refleksion siden jeg opsummerede juni på bloggen) og lidt langt imellem mine indlæg her på bloggen, men alt er vel her hos mig. I kender det sikkert fra jer selv. Nogle gange har man lidt mere travlt end andre gange. Jeg har dog fået læst en masse og det her indlæg bliver en masse månedlige refleksioner samlet i ét enkelt indlæg. Sagen er den at jeg har sagt på gensyn til Rigsarkivet for nu og i stedet er jeg startet i et vikariat nede på folkebiblioteket i Haslev (jeg var i virksomhedspraktik dernede sidste år) og selvom længere transporttid for mit vedkommende har betydet en masse tid til læsning, så har det også betydet at jeg har haft mindre tid til at skrive indlæg til bloggen. Siden sidst har jeg været på Louisiana Literature og til et par bloggerarrangementer og selvom der er gået lidt tid nu, så har jeg stadig masser af billeder og ord derfra, som jeg gerne vil dele med jer. Og så har jeg været på ferie i England med ham den kortskæggede (hvor vi købte en hel del bøger og kiggede forbi to biblioteker og et fantastisk antikvariat). 

Men først og fremmest kommer der en del anmeldelser den kommende tid, for jeg har været ude og tage en del billeder i mine forældres have (det er nu meget rart at arbejde i den by, hvor ens forældre bor). Og så er bloggen endnu en gang nomineret til Plusbogs Bogbloggerpris DBBA, som i kan læse mere om herovre. Jeg håber at i kigger på de andre nominerede, for det er virkelig nogle fantastiske bloggere, der er nomineret denne gang og jeg har også selv været inde og stemme på min favorit. Men hvad har jeg så egentlig lavet og læst de seneste måneder? Nedenstående opdatering gælder månederne juli, august og september for der er lige under en uge tilbage af oktober og hvem ved – måske får jeg lige læst et par bøger mere inden måneden er omme.

Antal sider: 

2,991 sider

Antal læste bøger: 

29 bøger (som var en blanding af billedbøger, essays, romaner, biografier og manga)

Antal hørte bøger:

Tilbage i juli måned fik jeg hørt Gaimans ‘Norse Mythology’ på Libby, hvor det var ham selv, der læste historierne op og det er en lydbog, som jeg varmt kan anbefale. På samme tidspunkt var jeg ved at høre ‘The Handmaid’s Tale’ af Atwood, men denne nåede jeg ikke at blive færdig med før at den løb ud og jeg måtte vente lidt på at låne den igen og den blev jeg så færdig med i august. ‘On the Come Up’ af Thomas lånte jeg så i august og jeg glæder mig til at få læst hendes store gennembrud ‘The Hate U Give’, for lydbogen var virkelig en øjenåbner for mig ift. at høre om den amerikanske kultur i et andet lys. 

I august fik jeg også lånt Nivens ‘Holding Up the Universe’ og da jeg var nødt til at aflevere den uden at være færdig, jamen, så lånte jeg den første bog i serien om Baudelaire-børnene, nemlig ‘The Bad Beginning’ af Snicket. Og i skrivende stund er jeg i gang med en ny og netop lånt en, der skal lyttes til så snart jeg har hørt det sidste kvarter, da jeg har ventet på 2. bog om Anne Shirley lige siden august måned. 

Månedens citat:

Her er kun et par småting, han har samlet op fra gaden, hvor de var trampet ned mellem brostenene eller smidt i rendestenen. En snurretop, en tinsoldat, en hvid fjer. 

De taler til ham. Tingene. 

Det var far, der lærte ham deres sprog. Når far sad ved bordet om aftenen og reparerede en sko, talte han med den. – Nuvel, frøken silkesko, hviskede han og så på Hans Christian over forstørrelsesglasset. Hans Christian lå i sengen, tæt på brændeovnen, og fulgte med. – Skal vi se at få dig tilbage i form, så du kan løbe hjem til købmandsfruen?

Så sænkede far stemmen og sikrede sig, at mor var ude i gården efter vand, inden han fortsatte som den fine sko med den violette silke. – Åh, stik ikke i mig, kære skomager, købmandsfruen er en hidsig fodtudse, hun straffer pigerne i huset, hver eneste dag bliver jeg sparket mod de stakkels pigers brede baller, så de skriger og skråler om nåde. 

Det fik Hans Christian til at le af chok of glæde.”

Mordet på en havfrue af A.J. Kazinski og Thomas Rydahl

Arrangementer:

Sidste månedlige refleksion handlede om hvad der skete i juni, hvor jeg var til en hel del arrangementer både i København og i Aarhus og i juli måned og siden da har jeg været på Louisiana Literature, til bloggerarrangement med Kazinski og Rydahl, til bloggerarrangement med Nicole Boyle Rødtnes (hvis virkelig vilde nye serie jeg snart anmelder første del af) og til både publikumsarrangement og bloggerevent med Liane Moriarty.

De bedste bøger:

Jeg har læst virkelig mange gode bøger de her sidste par måneder og det er lidt svært at vælge, men her er et par af dem, som virkelig satte sit mærke på en eller anden måde, hvis i ved, hvad jeg mener:

Mordet på en havfrue af Kazinski og Rydahl. Denne her jeg allerede anmeldt herovre og jeg var helt vild med deres måde at skrive om det gamle København og med en Hans Christian som hovedkarakter, som man lidt føler, at man har kendt hele livet som H.C. Andersen og så alligevel lærer at kende på en anden måde som karakter i en historisk spændingsroman.

De store tegneseriebøger med Pippi af Lindgren og Vang Nyman. Jeg har aldrig læst alle de tegneserier om Pippi, som man kan finde i de tre tegneseriebøger og det var en fornøjelse at læse dem på et par sommermorgener midt på sommeren.

Spionernes hus af Daniel Silva. For hulen altså. Det var noget af et hæsblæsende eventyr endnu en gang i selskab med Gabriel Allon og jeg glæder mig til at læse den næste i serien lige om lidt.

Rejse med let bagage af Tove Jansson. Jeg har tidligere læst et par af de tekster, som Jansson skrev til de voksne læsere og der er en underfundighed over flere af hendes tekster, som jeg ikke rigtig kan beskrive ordentligt, men der er ingen tvivl om at jeg skal genlæse denne lille perle en skønne dag.

Alt i alt:

Åh, hvor er det rart at være tilbage og faktisk tænke lidt over de bøger, som jeg har læst de seneste måneder. Jeg har ikke fået opdateret Goodreads så ofte, men jeg har heldigvis en hel del billeder af bøger på min telefon, så jeg kan huske hvornår jeg har læst i hvilke bøger. Sådan cirka. Jeg ved nemlig, at jeg har læst en billedbog med Mumitroldene så snart den kom ud på hylden med nye bøger på arbejdet, men jeg er ikke helt sikker på hvilken dag det var. 

Lige om lidt er der Bogforum og jeg er så småt begyndt at få kigget på hvem der kommer og heldigvis har jeg mulighed for at tage derud alle dagene, så jeg kan tage den lidt mere med ro. Der sker mange spændende ting generelt i november, for en hvis krimiforfatter har en ny bog på vej, et svensk forlag er ved at starte op i Danmark og så kommer der en serie på HBO lige om lidt, der er baseret på en meget populær bogserie. 

Ses vi på Bogforum og hvem må jeg ikke gå glip af at se derude? 

Leave a Reply