Månedlige refleksioner – Oktober

Så gik oktober måned og sikke en fantastisk én af slagsen! Når jeg kigger tilbage på alle de ting, som jeg nåede at opleve denne måned, kan jeg ikke forstå, at jeg ikke har følt mig stresset og travl. Jeg har afsluttet min skønne virksomhedspraktik nede på Slagelse Bibliotek (og været dernede med kage for er der noget, som jeg har lært i løbet af årene på biblioteker, så er det, at bibliotekarer elsker kage og de fleste også kaffe). Vi var et smut i Jylland for at besøge kærestens mor og se Palsgaard samt Vejle by, som blandt andet har et skønt kunstmuseum og hvis du så mine opdateringer på Instagram de dage, kommer det nok ikke som en overraskelse, at jeg blev lidt katteskruk af svigermors katte.

Jeg har også været til en jobsamtale og i torsdags er jeg startet inde på Rigsarkivet. Og altså. Når man har elsket ‘Alletiders Jul’ og ‘Alletiders Nisse’ lige siden man var helt lille, så er det svært at sætte ord på den ære det er at arbejde derinde.

Og så tilbragte jeg tre dage på Bogforum i år, som der snart kommer indlæg om. De første par år derude gik jeg rundt i min egen lille tåge og fangirlede totalt over både danske og udenlandske forfattere, men i år var det en meget mere social oplevelse, hvor jeg fik set en hel del bloggere, forlagsfolk og nu tør jeg godt snakke med forfattere, når jeg får bøger signeret. Men mere om det snart i tre indlæg 🙂

Antal sider:

1,235 sider

Antal læste bøger:

9 bøger (heraf 5 billedbøger, 1 børnebog, 1 krimi og 2 romaner)

Antal hørte bøger:

Ingen, men jeg er godt i gang med podcasts og er netop begyndt på ‘Little House in the Big Woods’, som er den første i serien om Laura og hendes familie af Laura Ingalls Wilder (jeg hører den på appen Libby, som der er adgang til gennem biblioteket og har allerede nu downloadet ‘Sing, Unburied, Sing’ af Jesmyn Ward som bliver den næste for mit vedkommende.

Månedens citat:

“Vi dalede længere og længere ned, indtil Miramis’ hove strejfede trækronerne… så blødt, så blødt. Vi dalede ned mellem de løvrige, grønne grene. Og så var vi i Den mørke skov. Jeg har ikke været i så mange skove i mit liv, men jeg er sikker på at der ikke er nogen anden skov der ligner Den mørke skov. Den havde en hemmelighed. En stor og mærkværdig hemmelighed fandtes der her, det kunne jeg mærke, men månen havde vist bredt et slør ud over den, så jeg ikke skulle få det at vide. Ikke endnu. Det susede i trækronerne, træerne hviskede om hemmeligheden, men jeg forstod ingenting. Træerne stod så stille og lyste i måneskinnet og kendte til hemmeligheden, men jeg vidste ikke noget.” 

Mio, min Mio af Astrid Lindgren

Arrangementer:

Bogforum alle tre dage i år, som jeg snart skriver et par indlæg om. Jeg var også nede på biblioteket i Haslev, hvor Leonora Christina Skov skulle fortælle om ‘Den, der lever stille’ og det var en fornøjelse at høre om alt det der er sket siden (og som jeg også vil lave et kort indlæg om). Det var i øvrigt dagen inden hun modtog Martha-prisen og jeg kan varmt anbefale at tage til hendes arrangementer, som jo er rundt omkring i hele landet dette efterår.

De bedste bøger:

Blodspor af Hastrup. Jeg er en af dem, som endnu har en del bøger om Rebekka Holm til gode, men da jeg læste ‘Mirakelmanden’, tænkte jeg, at den ikke kunne overgås, for den var simpelthen så gennemtænkt, men ‘Blodspor’ tog om muligt røven på mig endnu flere gange undervejs, for at være helt ærlig. Julie Hastrup kan sit kram, når det gælder krimier og anmeldelse kommer snart på bloggen 🙂

Mio, min Mio af Lindgren. Kender i de der bøger, som man læste som barn og hvor man bare som voksen skal læse en enkelt linie og så er man tilbage i barndomshjemmet og husker ting efterhånden som hver en side bliver vendt? Sådan har jeg det med denne her bog og var ikke klar over det, før jeg nede på Slagelse Bibliotek skulle finde et citat fra bogen og da der var Readathon kort tid efter, var jeg ikke i tvivl om, at jeg skulle med Mio og de andre ud på eventyr.

Nådestolen af Winthrop. En af de der bøger, som stille og roligt sniger sig ind på én og som man ikke helt kan slippe, når sidste side er vendt. Heldigvis har forfatteren skrevet flere bøger, som jeg skal have kigget nærmere på og der kommer snart en anmeldelse her på bloggen (der er taget billeder, nu skal der bare findes ord frem om den).

Alt i alt:

En fantastisk oktober måned, som både har indeholdt en masse bøger og en masse sociale timer  (og en kombination af disse ude på Bogforum). Det har været skønt at deltage i Readathon endnu en gang og både få læst og skrevet med folk om læsning og jeg fik læst et par virkelig gode bøger, så det kunne ikke være bedre egentlig. Bogforum var rart og selvom jeg ikke nåede alt på mit program, så fik jeg set de vigtigste ting, hørt samtaler jeg ikke havde på programmet og set en masse søde folk fra nær og fjern. Her i november har jeg også et par litteraturting på programmet, heriblandt ned og høre Jesper Wung-Sung i Haslev og på Roskilde BIbliotek til arrangement med Morten Pape og norske Johan Harstad og det glæder jeg mig utrolig meget til. Og så skal jeg ellers få arbejdet en hel del, men det betyder også transporttid med læsning og lydbøger i busser til og fra stationer. November bliver uden tvivl ligeså rar som oktober og så er det ellers snart tid til jul (og her tænker jeg med det samme på at jeg igen i år skal få set ‘Alletiders Nisse’ på dvd og drive kæresten til vanvid med julekalendersange som sædvanlig). Jeg læser altid ‘Julefortællinger’ af Lindgren og ‘Julemysteriet’ af Gaarder, men overvejer lidt, hvilke andre bøger jeg skal få lagt i stakken. Tips modtages hjertens gerne 🙂

Hvad med jer? Er i også begyndt at finde bøger frem til julelæsning?

Leave a Reply