Den fede kat Otto – Den sidste dråbe af Riivo Sarapik og Susanne P. Lorenzen

Den fede kat Otto – Den sidste dråbe af Riivo Sarapik og Susanne P. Lorenzen, 2017. Anmeldereksemplar fra FarKo Productions. Antal stjerner: 3/5

Hvad skal man gøre for at få sin mad i fred og hvor ondt gør det at få små pigge fra pindsvin i poter, når man er en kat?

Katten Otto lever et ganske godt liv i en baggård i en mindre by, hvor han kan få alt muligt god mad såsom rester af pizza, kager og kyllingelår, men en aften hører han en mærkelig raslen i busken. Det siger ‘tup, tup, tup’ og inden han ved af det, er de dyr, som forårsagede den raslen, kommet ud derfra og står foran ham:

“Otto kunne ikke tro, hvad han så. Små tykke runde stikkende kugler, nålepuder med korte ben, kaktusser med sjove tryner, stikkelsbærbuske med øjne. Seks mærkelige dyr, dækket med spidse pigge, nærmede sig hans madskål.

Det var pindsvinefar Stig Stikkerik med sine 5 unger: Heino, Martin, Inger, Olga og Herbert.”

Pindsvinene holder sig bestemt ikke tilbage, da de ser Ottos mad, og selvom Otto kan hvæse og slå, så smutter pindsvinene ikke væk fra hans madskål. Tværtimod. De griner af ham og da de er færdige med at spise, går derfra medens de synger en sang om at Otto er en fed kat og at de tager hans mad og det sker igen den næste aften, hvor Otto stadig ikke helt ved, hvordan han skal få dem væk fra sin madskål:

“Igen fik Otto spidse svinepigge i sine bløde poter. Pindsvinene grinede af den stakkels kat og gjorde nar af ham:

-Fede kat,

lede kat,

vi tar din mad

og sir godnat.”

Men hvordan får Otto nogensinde pindsvinene væk fra hans mad og vil de gode tider komme tilbage?

Sarapik og Lorenzen fortæller her historien om Otto, der er en lærerig af slagsen og fuld af fine illustrationer, som nok vil falde i de flestes smag. Sproget er let at forstå for børn og med dens mange illustrationer egner den sig helt bestemt til oplæsning for dem for både små og lidt større børn. Man kan både læse den i fysisk form samt en e-bogs udgave med højtlæsning af Ole Thestrup, som i kan læse mere om her.

Alt i alt en udmærket højtlæsningsbog med fine illustrationer og med en historie om den stakkels kat Otto, som må finde på en god idé for at han kan få sin retten til hans madskål tilbage fra de små stikkende pindsvin.

Leave a Reply