Cirinos Fortælling af Nick Clausen

Cirinos Fortælling af Nick Clausen, 2014. Anmeldereksemplar fra forlaget Høst & Søn. Del af serien: Skrifterne fra Safirhavet. Antal stjerner: 5/5

Hvornår ved man, at man er blevet til en slave?

Cirino, som er denne bogs hovedperson, kidnappes af sørøvere, og kommer på en længere rejse i denne bog. Som læser hører vi om hans kamp for at komme hjem og denne kamp starter ude i ørkenen, hvor han sammen med 4 andre slaver er en del af Porcius’ følge. Cirino, som hjemmefra er vant til at have havet omkring sig og dykke efter safirer, må vænne sig hurtigt til ørkenheden, hvis han skal overleve. Varmen er hård og man skal passe på som slave:

“Porcius har mistet én slave, men det betyder ikke, at han er bleg for at miste én mere, hvis han hører dig.”

Men Cirino har en fortid bag sig, som ikke alle kender til. Som riganer trænes man fra sine unge år til at kæmpe, og da slaveejeren opdager dette, er han guld værd. Og som om livet ikke var kompliceret nok, så møder han Zahira, der har brug for hans hjælp og snedige planer må lægges. Problemstillingen om hvornår man er slave er ret interessant og Cirinos kammerat og medslave forklarer, at ikke alle slaver er slaver – de skal først erkende deres rolle, før de for alvor er slaver. Cirino har det svært ved denne rolle, hvilket gør ham til en udbryder af en slags. Han har ét mål med livet og det er at komme hjem. Men vil det lykkedes?

Nick Clausen, som er forfatteren bag denne bog, har skabt sig et fantastisk univers til denne fortælling og han har virkelig levet sig ind i rollen. Som læser føler man næsten at Cirino sidder ved siden af en selv og fortæller historien. Handlingens tempo går op og ned igennem bogen og den er svær at lægge fra sig, når man først er kommet ind i handlingen.

Målgruppen, som denne bog er tænkt til, er alderen 12+, men det skader bestemt ikke at læse den som voksen. Jeg glæder mig allerede nu i hvert fald til næste bog udkommer.

 

Leave a Reply