Min notesbog

Min notesbog, 2017. Anmeldereksemplar fra Politikens Forlag. Uden stjerner indtil næste år på denne tid, da det er et nyt koncept og den er beregnet til et helt års brug. 

Jeg har elsket at skrive lister ligeså længe som jeg kan huske og i min nuværende Moleskinekalender noterer jeg bøger, film, opskrifter og lektier ude på den linierede side der følger med hver uge. Jeg har også en del andre notesbøger med litteraturnotater og jeg køber lidt for ofte søde notesbøger, når jeg er inde i Søstrene Grene. Så da Politikens Forlag i oktober sendte en mail afsted om denne “Min notesbog”, skrev jeg tilbage så snart jeg havde læst mailen og jeg blev bestemt ikke skuffet, da jeg fik den i hænderne. Den har et fint grønt cover og med en elastik rundt om, så at den ikke åbner sig i tide og utide.

I starten af bogen er der faktisk et indeks med sidetal og en guide til hvordan man bruger den. Jeg er ikke vant til bulletjournals endnu, men der er god mulighed for hver uge at tracke to-do’s, skridttæller, indsætte post-its, der er vigtige og for mit vedkommende i hvert fald god plads til at skrive hver dags aktiviteter. For hver måned er der felter for ting man skal fokusere på, en blomst, som man kan farvelægge for at se hvordan ens humør har været og det sædvanlige overblik med alle månedens dage. Desuden også mulighed for at nedskrive et månedligt citat, som jeg helt klart vil benytte mig af, ofte fra bøger tror jeg. Der er også i slutningen af måneden plads til at opsummere hvordan måneden har været.

For hver måned er det muligt at se på kost og motion, hvilket for mig også bliver rart, da jeg lidt tager en uge ad gangen for tiden med begge dele. Der er undervejs fokus på hhv bøger, SoMe, økonomi, rejse, musik og også på personlig udvikling. Variationen er interessant og jeg ser frem til at se, hvor meget jeg vil få brugt de forskellige elementer. Designet af den er jeg helt vild med og det grafiske udtryk er lige noget for mig Jeg tror, at man bedst kan beskrive den som en blanding af kalender, dagbog, træningskalender og en ganske almindelig notesbog med plads til refleksioner og lister.

Hvis i stadig ikke er helt sikre på, om det er en kalender for jer, så kan jeg varmt anbefale dette indlæg af Mette Camilla på Kulturxpressen, da hun er en endnu større notesbognørd end jeg og hun har endda også udsat bogen for en pennetest. Jeg regner istedet med at anmelde den igen næste år for at se hvor god den har været for mig i løbet af året, men indtil videre er jeg ret vild med den.

 

Leave a Reply