Dewey’s 24 Hour Readathon foråret 2017 #2

Se, her er min endelige bogstak til Read-a-thon. Jeg fik endelig besluttet mig for hvilke bøger der skulle i den her i onsdags og har lige siden gået og overvejet, om der skulle flere i. Men måske hiver jeg en bog ned fra hylden i løbet af dagen. Jeg har forsøgt at finde lidt forskellige bøger frem;

 • Roald Dahl til de sene aftentimer og tidlige nattetimer. Jeg kan huske fra sidste gang, at jeg på det tidspunkt ikke orker noget tungt eller sprogligt kompliceret, og faktisk har jeg endnu ikke læst disse to, så det ser jeg virkelig frem til.
 • “Love Story” af Segal pga størrelsen. Jeg kiggede på et par tynde bøger på reolen og kom i tanke om hvor nostalgisk min mor blev, da min bror gav den til mig en dag for nogle år siden. Jeg har set traileren til filmen og er sikker på at den er helt perfekt til denne weekend.
 • Krimien “Mirakelmanden” af Hastrup, som for alvor vakte min interesse inde til bogbloggerarrangementet i marts. Jeg har allerede et par af de andre i serien, men de er desværre hos mine forældre. Heldigvis kan man godt læse dem enkeltvis og jeg ser frem til at begive mig mod både Stockholm og Finland i denne bog.
 • “Vi er vel helte” af Liv Nimand Duvå, som kom ind ad døren i sidste uge. Jeg ved kun at den handler om at være barn af en alkoholiker og jeg har set Mette Moestrup dele et billede af forfatterinden ovre på Instagram og generelt plejer jeg at være ret glad for bøger, som forlaget Kronstork står bag.
 • To graphic novels er også i stakken, som i kan se. “Kylling med blommer” og “Med nye øjne” og det er af samme årsag som bøgerne af Dahl. Sene aftentimer & tidlige morgentimer = ikke alt for komplicerede tekster.
 • McFarlane & “Doctor Who: The Shakespeare Notebooks” er med for at give mig et tiltrængt grin undervejs med alle de seriøse ovenstående bøger. Det bliver min første bog af McFarlane og jeg glæder mig til at stifte bekendtskab med hendes forfatterskab. På bagsiden bliver hendes bog sammenlignet med “One Day”, som jeg er ellevild med og så kan det nok ikke gå helt galt. “Doctor Who: The Shakespeare Notebooks” købte jeg sidste sommer og den er helt perfekt nørdet til mig, som elsker både Doctor Who og Shakespeare. Humoristiske bøger er disse altså.
 • “The Sense of an ending” af Barnes er den sidste bog, som jeg har fundet frem. Jeg faldt over traileren en dag på YouTube og den har netop haft premiere i England. Sidste år missede jeg ham desværre på Louisiana Literature, som var grunden til at jeg begyndte at undersøge hans forfatterskab og jeg er sikker på, at den er helt perfekt til at afslutte dette read-a-thon.

Opening Meme:

1) What fine part of the world are you reading from today?

Denmark, which is a small country in Europe with less than 6 million inhabitants.

2) Which book in your stack are you most looking forward to?

Oh! That’s a really hard question. I’ve got to say “Love Story” because I want to see if I love it just as much as my mum did back when she read it in her youth.

3) Which snack are you most looking forward to?

Chocolate chip cookies we bought at the supermarket yesterday.

4) Tell us a little something about yourself!

My name is Ann-Kristine, next year I’ll be working as a librarian and I’m 27 years old. I’ve had my bookblog for about 2 years and I love taking pictures of books.

5) If you participated in the last read-a-thon, what’s one thing you’ll do different today? If this is your first read-a-thon, what are you most looking forward to?

More coffee and since this is my second read-a-thon, I’ve been looking for good advice about staying awake and snacks on Danish book blogs.


10.49
Så er der ikke længe til at det går løs. Jeg render rundt herhjemme og gør klar til kl.14.00 og har allerede indgået en aftale med kæresten om at han laver mad de næste 24 timer, da jeg ordnede opvask her til morgen. Snart går jeg over i træningscenteret lidt og køber de sidste ting på hjemvejen, så at jeg ikke skal ud senere og købe snacks. Hvad med jer? Er i ved at være klar?

14.03
Så lød startskuddet og jeg har sat mig i min sofa, hvor jeg regner med at sidde en del. Jeg har besluttet mig for at min første bog skal være “Love Story” af Segal og så snart jeg er færdig, vil jeg klikke lidt rundt på de andre danske bogblogs, som deltager i dag. For de nysgerrige – der er faktisk et hashtag ved navn #readathondk , hvor du kan følge med i hvad folk læser og hvad der er gode snacks ved siden af læsning. Men selvfølgelig også meget andet. Vi skrives ved på den anden side af denne bog – god læselyst 🙂

17.05
Så blev sidste side vendt i “Love Story” og jeg var så tæt på at tude. En kort bog på 127 sider, men wauw! Jeg glæder mig til at få set filmen som er fra 1970. Jeg glæder mig også til at snakke med min mor om bogen, da hun må have været omkring 13 år, da filmen kom frem. Jeg har fået kigget lidt på SoMe og vil nu hente noget at drikke og begynde på “Mirakelmanden” – har i fået læst jeres første bog endnu?

20.49
Udenfor er det så småt begyndt at blive mørkere og vi har tændt lyset herinde. Netop nu er jeg godt i gang med at spise pizza og har netop snakket med både min mor og min bror som en slags overspringshandling. “Mirakelmanden” begynder så småt at blive mere og mere indviklet og jeg er fuldstændig grebet af den. Jeg har fået kigget på lidt blogs fra min telefon og ser frem til en længere pause senere i aften. Har i fået noget god aftensmad derude?

02.59
Så blev sidste side vendt i “Mirakelmanden” og jeg tager lige en lur inden jeg fortsætter. Mit hoved orker ikke engang en børnebog lige nu og jeg er tilbage om et par timer. Er i vågne endnu?

07.52
Så har jeg fået lavet morgenmad efter knap 4 timers søvn og vil nu begynde at læse “Fantastic Mr Fox” af Dahl – jeg tror lige at morgenkaffen skal have sin virkning før jeg starter på en mere seriøs bog. Har i fået sovet lidt?

10.43
Så blev den sidste side i “Kylling med blommer” vendt og ovestående stak er læst. Børnebøger og graphic novels har vist sig at være den helt perfekte morgenkombination. Nu finder jeg McFarlane frem og begraver mig i den indtil kl.14. Hvordan går det med jeres læsning?

14.18
Så har klokken passeret 14.00 og for cirka et kvarter siden lagde jeg McFarlane fra mig. Men så snart jeg har handlet og fået mig en lur, genoptager jeg læsningen. Jeg er vild med referencerne i bogen og faktisk var en af dem til illustratoren Quentin Blake, som stod bag illustrationerne i Dahl-bøgerne fra i morges. Det har været et skønt læsedøgn og jeg har virkelig nydt at følge andre bloggere og deres læsning. Har i nået at læse det i ville og hvilken bog er den bedste som i har læst denne omgang?

 1. Bookworm

  april 29, 2017 at 12:05 pm

  Får helt ondt i maven af misundelse! Må være kreativ og finde på en måde jeg kan snige mig til at deltage næste gang!
  PS: skal din kæreste lave mad i 24 timer? Cook-athon?

  1. Ann-Kristine

   april 29, 2017 at 12:08 pm

   Nej nej. Han laver bare aftensmad osv så jeg ikke skal bruge tid på det ? Jeg krydser fingre for at du er med næste gang – the more the merrier ?

 2. Mia

  april 29, 2017 at 12:18 pm

  Sikke en masse fine bøger! Jeg glæder mig til at følge med hos dig ?

  1. Ann-Kristine

   april 29, 2017 at 1:08 pm

   Tak og i lige måde – jeg glæder mig til at høre din mening om “Animal Farm” 🙂

 3. mabrsa

  april 29, 2017 at 12:32 pm

  Rigtig god læselys! Håber at du får nogle fantastiske læse oplevelser 😀 Jeg glæder mig til at følge dit læsedøgn

  1. Ann-Kristine

   april 29, 2017 at 1:10 pm

   Jo tak og i lige måde – Glæder mig til at høre din mening om McFarlane nu hvor jeg har valgt en af hendes andre bøger i dag 🙂

 4. bogormenogmig

  april 29, 2017 at 1:13 pm

  Jeg er så klar! Dog bliver min deltagelse med nogle timer afbrydelse, men jeg glæder mig alligevel som et lille barn ?
  God idé med Roald Dahl. Det er rart med noget lettere når øjnene begynder at blive trætte ??

  1. Ann-Kristine

   april 29, 2017 at 1:11 pm

   Jeg er også SÅ klar 😀 Skønt at du så alligevel meldte dig til – god læselyst 😀 Og ja, Roald Dahl kan man altid snige ind selvom man er træt 😛

 5. Simone Hagemann

  april 29, 2017 at 1:33 pm

  Hvor er det en fin og blandet TBR. God læselyst! 😀

  1. Ann-Kristine

   april 29, 2017 at 4:14 pm

   Jo tak – den er temmelig blandet, men ellers kan jeg altid finde en ulæst bog på reolerne 🙂

   1. Simone Hagemann

    april 29, 2017 at 6:19 pm

    Ja, man er jo heldigvis ikke tvunget til at læse de udvalgte bøger, hvis man har lyst til noget andet 🙂

   2. Simone Hagemann

    april 29, 2017 at 9:46 pm

    Åh, hvor lækkert med pizza! Her stod menuen på frikadeller, bønnefritter, ristede kidneybønner og grøntsager, hvilket også var ret lækkert 🙂

    1. Ann-Kristine

     april 30, 2017 at 9:51 am

     Det lyder virkelig godt 😀 Ristede kidneybønner i ovnen? Jeg har ikke prøvet det nemlig 😀

 6. Kirsten Bloch

  april 29, 2017 at 4:52 pm

  Spændende og meget blandet bogstak. Jeg er blevet færdig med min første bog, og kaster mig snart over nr. 2.

 7. Malene H

  april 29, 2017 at 6:09 pm

  Rigtig god fornøjelse!
  Jeg har også lige fået en Roald Dahl bog hjem og jeg overvejer godt nok, om det er en der skal tilføjes til stakken …
  Jeg glæder mig til at følge med hos dig <3

  1. Malene H

   april 30, 2017 at 6:53 am

   Jeg håber, at du får nogle gode læsetimer i dag! <3

   1. Ann-Kristine

    april 30, 2017 at 6:58 am

    Tak og i lige måde søde Malene 🙂 Går det godt med at læse ovre i det sønderjyske?

 8. nikolineblog

  april 29, 2017 at 10:29 pm

  God fornøjelse med læsningen.Meget blandet bogstak, hvilket altid er godt! Glæder mig til, at følge med hos dig 🙂

 9. Simone Hagemann

  april 30, 2017 at 8:43 am

  Fedt du klarer dig med så lidt søvn! Og det er altså et helt perfekt tidspunkt at finde børnebøgerne frem 🙂

  1. Ann-Kristine

   april 30, 2017 at 9:42 am

   Jeg har også undervisningsfri i næste uge og først arbejde torsdag, så det med døgnrytmen går nok. Håber at den lille ikke har forstyrret din læsning alt for meget 🙂 Ja, de var helt perfekte. Er netop blevet færdig med de to børnebøger og de to graphic novels, så finder McFarlane frem nu tror jeg 🙂

   1. Simone Hagemann

    april 30, 2017 at 7:56 pm

    Ja, så er det ikke helt så slemt at ødelægge døgnrytmen. Jo tak, han var heldigvis meget eksemplarisk det meste af døgnet. Vi var kun oppe at tisse et par gange i nat, og jeg havde et helt døgn uden den mindste form for kvalme, på trods af han virkelig møflede rundt hele morgenen 🙂

    Med hensyn til Kidneybønner, så kan de sagtens ristes i ovn. Vi plejer dog bare at gøre det på en pande med lidt olie, da det går meget hurtigere. Men det er simpelthen så lækkert, og så er det jo samtidig sundt, hvilket bare er en kæmpe bonus 🙂

 10. Malene H

  april 30, 2017 at 1:37 pm

  Ja, det er simpelthen gået så godt her og det kan jeg se, at det også er for dig!
  Sikke nogle fine bøger du har fået slugt. ❤
  Tak for denne gang – det har været SÅ hyggeligt at være med på sidelinjen hos dig. ?

 11. Kirstine

  april 30, 2017 at 4:57 pm

  McFarlane virker altså vældig interessant! Synes jeg har set den bog rundt omkring. Det kan være jeg skal læse den. Glæder mig til at se, hvad du synes om den, når du er færdig!

  Og det lyder til du har haft et rigtig godt readathon <3 Alle mine bøger var gode, men den bedste var nok "Nights at the Circus" af Angela Carter. Den var svær at komme igennem, men en helt fantastisk bog.

Leave a Reply