Månedlige refleksioner – Januar

I morgen er det allerede 1.februar og årets første måned er forbi. Denne måned blev ringet ind på den sædvanlige måde hjemme hos os med nytårshygge og med øjnene på Rådhusklokkerne på tv’et og siden da er måneden rindet ud ganske hurtigt. I november foretog jeg en hurtig beslutning om at søge ind på nogle fag og til min store glæde blev jeg optaget på to af de tre fag. Jeg sagde ja tak til et med informationssøgning, Google og Python i fokus og jeg er netop kommet hjem fra første undervisningsgang. Virkelig interessant kursus og rart at have undervisning igen. Det er ikke på IVA denne gang og den sidste del af min uddannelse tager jeg her til efteråret.

Jeg blev nemlig færdig med mit bachelorprojekt denne måned og har nu endnu en bachelorgrad, nemlig i Informationsvidenskab og Kulturformidling. Resten af måneden har jeg brugt på strikkeprojekter, læsning, Netflix og forberedelse af mit forår, som også kommer til at bestå i selvstudier i børnelitteratur. Det kunne være rart med lidt ekstra at lave samt at få en større viden om børnebøger. Bare rolig, jeg skal nok lave et indlæg om det. Men nu tilbage til de bøger, som jeg har haft i hænderne denne måned.

Antal sider:

1,262 sider

Antal læste bøger:

5 (heraf 1 billedbog, 3 romaner og 1 børne/ungdomsbog)

De 3 blev læst på dansk og den sidste på engelsk.

Månedens citat:

”Hun sad i sin giftstol og tegnede i sin dagbog, mens den gule morgensol overhældte hende med stråler fra forskellige retninger, de studsede af mod de orange vægge, smeltede sammen med hendes ferskenfarvede hud og det lille i hendes blå mærker og lagde sig omkring hendes nye form, der skyldtes de knogler, der var blevet synlige for nylig. Hun lignede et ekspressionistisk maleri, muligvis malet af en passende vanvittig person som Munch eller Marc eller Kirchner.”  

Den usynlige Ivan Isaenko af Scott Stambach

Arrangementer:

Der har været så mange andre ting i denne måned, at jeg hverken er nået i Boghallen eller på biblioteket. Dette ændres dog i morgen, men mere om det ganske snart.

De bedste bøger:

“Flora & Ulysses” af Kate DiCamillo. Allerede fra første side var jeg vild med denne humoristiske børnebog og jeg krydser fingre for at den snart bliver oversat til dansk samt filmatiseret.

“Den usynlige Ivan Isaenko” af Scott Stambach. Wauw! Et sådant perspektiv på verden, som Ivan har, er jeg sjældent stødt på og Stambach er utrolig god til at fortælle Ivans historie.

“Destination Thailand” af Katy Colins. Lige hvad jeg havde brug for at læse i sådan en kold januarmåned og den vakte min “wanderlust” i allerhøjeste grad (samt fik mig til at grine, græde og være forarget over menneskers uforskammethed).

De mindre gode bøger:

Ingen. Det er lidt svært at placere bøger i denne kategori, når man ikke har læst særlig mange.

Alt i alt:

En god start på læsningen i 2017. Efter et hæsblæsende efterår har det været rart at kunne slappe lidt af med Netflix og det er umuligt at strikke og læse bøger på samme tid. Jeg har haft mulighed for at kigge nærmere på hjemmebiblioteket, da jeg fik et par nye reoler og jeg regner med at få læst en del af dem i år. Libib-appen og onlineprogrammet har desuden hjulpet mig med at få indscannet en del ind på en liste og jeg nyder at putte emneord på dem (ja, jeg er virkelig en biblioteksnørd). Februar byder på KBH Læser, som jeg virkelig ser frem til og Boghallen har vist også et par gode arrangementer i deres ærme.

Hvad med jer? Ses vi til KBH Læser?

 

 1. MetteEline

  januar 31, 2017 at 8:15 pm

  Jeg havde store planer om at skulle til KBH læser i år, men nu har jeg lige opdaget, at det falder sammen med, at jeg skal i sommerhus med min far, da han er hjemme på besøg i den periode, så det må blive næste år!
  Jeg har kun læst en enkelt bog i januar og den blev læst i den weekend vi næsten lige er gået ud af, så forhåbentlig byder februar på meget mere læsning for jeg har også lige købt bøger til bogudsalg hos Bog & Ide

  1. Ann-Kristine

   februar 1, 2017 at 10:45 am

   Ah ja, det forstår jeg godt – så må det blive næste år 🙂

   Jeg krydser fingre for, at du får læst flere i denne måned – især “Little Women” 😛

Leave a Reply