Ny dansk blog om bøger

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Det gik op for mig i løbet af efteråret 2014, at jeg savnede at blogge og eftersom de fleste blogs, som jeg er begyndt at følge, er danske og jeg nu modtager anmeldereksemplarer fra de danske forlag, måtte denne blog blive på dansk og ikke engelsk som min foregående. Den kommende tid vil i se eksempler på mine tidligere anmeldelser fra 2014, som indtil videre kun er blevet udgivet på Bogrummet.dk.

Udover Bogrummet er jeg også at finde på Goodreads og Instagram, hvor jeg på sidstnævnte typisk poster hverdagsbilleder og billeder af de bøger, som jeg læser. Jeg læser lidt af hvert og går tit efter de atypiske bøger. Til daglig er jeg at finde på IVA på Amager, som er den gamle biblioteksskole og mit mål er at blive en bibliotekar og jeg har tidligere læst litteraturhistorie på AU, som har introduceret mig til et bredt spektrum af bøger.

Min blog vil fungere som en form for bogdagbog for mit eget vedkommende og jeg håber, at den vil være en inspiration for andre.

 1. Karina Petersen

  januar 2, 2015 at 7:25 pm

  Jeg glæder mig meget til, at følge din blog, og følge med i dine tanker om bøger, og andre spændende ting:-)

  1. Ann-Kristine

   januar 2, 2015 at 7:45 pm

   Det er jeg glad for at høre – indtil eksamen er overstået er det tidligere skrevne anmeldelser, men derefter vil jeg give den gas 🙂

   1. Karina Petersen

    januar 2, 2015 at 8:34 pm

    Jeg sidder også med eksaminer og indtil den værste er afleveret her på mandag, så vil der være lidt stille på min blog. Men hold, da op hvor jeg glæder mig til, at den er afleveret:-)
    Glæder mig til at læse med!

    1. Ann-Kristine

     januar 2, 2015 at 9:00 pm

     God fornøjelse med opgaveskrivningen herfra. Hvad skriver du om? Jeg så på din blog at du læste Litteraturvidenskab på SDU, så er lidt nysgerrig. 🙂

     1. Karina Petersen

      januar 2, 2015 at 9:13 pm

      Mange tak:-) Vi har haft Nye tendenser i litteraturvidenskaben, hvor fokus har været på sanserne i litteraturen. Altså, hvad og hvordan bliver de skildret, og hvad kan man bruge det til i en litterære analyse. Vores opgave er med selvvalgt emne, og jeg har valg, at analysere “Doctor Zhivago” med fokus på, hvorledes synæstesien griber ind og laver forstyrrelser mellem hans reelle- og imaginære verden. Spændende, men noget af en udfordring!
      Hvilke eksamener har du?

     2. Ann-Kristine

      januar 2, 2015 at 9:17 pm

      Spændende! Somme tider savner jeg at læse skønlitteratur som lektier. Måske jeg snart skulle læse noget mere russisk litteratur. Jeg går på IVA nu, så er i gang med noget så kedeligt som Information Retrieval – hvordan man nemmest finder den info, som man skal bruge. 🙂

     3. Karina Petersen

      januar 2, 2015 at 9:22 pm

      Det er skønt med skønlitteratur som lektie, men til tider kan de valgte værket dig være noget tørre.
      Det lyder, da ikke så kedeligt! Jeg tror, at det er meget brugbart. Jeg har fx ledt efter en bestemt form for teori i 2 uger før jeg fandt det jeg søgte.
      Jeg vil bestem også læse noget mere russisk litteratur i 2015:-)

     4. Ann-Kristine

      januar 3, 2015 at 6:25 pm

      Ja, vi var heldige det ene semester at vores underviser gav os et par valg, som vi stemte om i klassen. Det resulterede i Kafka på stranden i stedet for Midnatsbørn. 🙂 Min svaghed for litteraturhistorie har også resulteret i søgninger på pensumlister for at finde inspiration til andre værker end dem som alle andre læser. Jeg har indtil videre kun læst lidt Tjekhov og Kældermennesket af Dostovjevski, men det var ikke videre nogen succes. Jeg har dog både Anna Karenina og Forbrydelse og Straf stående på hylden, ventende. Foruden Doktor Zhivago egentlig. Den er blot hos mine forældre for tiden. Vil du anbefale den egentlig?

     5. Karina Petersen

      januar 3, 2015 at 6:37 pm

      Det med søgning på pensumlister vil jeg også prøve. Tak for det tip:-)
      Jeg har ikke læst ret mange russisk bøger, men jeg har også de værker du nævnte stående på hylden, som jeg håber på, at kunne læse i årets løb. Zhivago er en fantastisk roman på flere områder, men den er lang og til tider tung! Men når man sidder og har været igennem værket, og reflekterer over bogen som helhed var og er jeg meget forbløffet over, hvor lidt krigens grusomhed bliver skildret frem for den ophøjede kærlighed Zhivago finder i Lara, men også sprogets poetiske fremtræden.

     6. Ann-Kristine

      januar 3, 2015 at 8:51 pm

      Ingen problem – der er mange spændende lister derude på især udenlandske universiteter 🙂 Jeg laver lige en note i min TBR-notesbog om at få læst Zhivago i sommerferien 😀

     7. Karina Petersen

      januar 4, 2015 at 12:32 am

      Dem vil jeg have kigget på:0) Du vil ikke fortryde det,når du er færdig. Så kan du jo bagefter forkæle dig selv med filmen, som jeg har hørt meget godt om – hvis du altså ikke allerede har set den:0)

Leave a Reply