Månedlige refleksioner – Oktober

For et par dage siden startede årets næstsidste måned og oktober blev mere travl end forventet. De fleste dage har jeg tilbragt på mit arbejde, jævnt fordelt på AU Library i Emdrup og Diamanten og resten af dagene har jeg tilbragt i Jylland hos kærestens familie eller hos min egen familie her på Sjælland. Jeg er netop nu lige kommet hjem fra arbejde og sad og tænkte over hvor forskellige mine studiejobs er – på Diamanten skimmer jeg breve igennem for metadata og på AU Library fremfinder jeg materialer, sætter dem på plads og hjælper til i skranken. Jeg er faldet virkelig godt til begge steder og nyder at blive inspireret til nye bøger samt se hvordan folk skrev til hinanden i især 1800-tallet. Tiden er gået ganske hurtigt og om en uge befinder jeg mig allerede til Bogforum og om en lille måned begynder hele juleræset. Jeg har ikke nået til nogle arrangementer om litteratur i oktober, men denne måned startede med Murakami inde i Diamanten og med et travlt program på Bogforum, skal der nok være en del at skrive om i næste måned. Tusind tak til alle jer, som stemte på mig til Plusbogs Book Blogger Award – desværre kom jeg ikke videre til næste runde, men hepper på både Flyv med mig, Litfix og Bibliotekattens Bøger – pigerne bag disse blogs er virkelig dygtige 🙂

Antal sider:

1230 sider

Antal læste bøger:

5 (heraf 2 børnebøger, 1 graphic novel og 2 romaner)

De 4 blev læst på dansk og “Dukkeføreren” blev læst på norsk (bestilt gennem Bibliotek.dk)

Månedens citat:

”Etter disse første månedene i hovedstaden begynte jeg å gå i begravelser. Men nå ordlegger jeg meg ikke særlig presist. Jeg »begynte« aldri noen slik virksomhet. Jeg husker bare at Pelle og jeg satt sammen og bladde igjennom Aftenposten, og så falt blikket mitt ned på en dødsannonse som umiddelbart vakte min interesse, for ikke å si lengsel, eller en besynderlig form for savn.”

Dukkeføreren af Jostein Gaarder

Arrangementer:

Overraskende ingen. Jeg dobbelttjekkede endda lige Instagram, men måneden har været præget af arbejde og andre ting, så jeg har slet ikke nået nogle arrangementer.

De bedste bøger:

“Dukkeføreren” af Jostein Gaarder. Den mand er virkelig dygtig og jeg var endnu en gang fanget fra første side.

“Ofrene” af Morten Brask. Første bog, som jeg har læst af ham, men det er bestemt ikke den sidste.

“Astrid Lindgren” af Lisa Aisato & Agnes-Margrethe Bjorvand. Lige siden jeg opdagede deres smukke bog på de sociale medier, har jeg villet læse den og jeg blev bestemt ikke skuffet – det er både en bog for børn og voksne.

De mindre gode bøger:

Ingen.

Alt i alt:

Hvor september måned var den mest rolige længe, så har oktober været den mest hektiske. Så hvordan har jeg kunnet finde tid til 5 bøger, kan jeg ikke forklare. Der har været en del toglæsning og det kommer der også til at være fremover. Biblioteket i Emdrup bugner af interessante bøger og da jeg skulle sætte mine bøger på plads igen på reolerne denne uge, opdagede jeg, hvor mange der endnu var ulæste, så jeg regner med at den kommende læsetid bliver et godt mix af genrer og tykkelsen af bøgerne. November bliver mindre travl generelt – dog ikke Bogforum, hvor både Patrick Ness, Linn Ullmann, Lucinda Riley og en masse danske fantastiske forfattere kommer.

Hvad med jer? Ses vi til Bogforum og har i nogle læseplaner for den kommende måned?

 

 1. Mia

  november 8, 2016 at 9:41 am

  Jeg har også lige læst “De forbandende” – en virkelig god, men meget omstændig bog 🙂

 2. julierasmine

  november 9, 2016 at 12:13 pm

  Årh, tak for sin søde kommentar <3 det bliver så spændende på lørdag. Er du derude alle dage?

  1. Ann-Kristine

   november 9, 2016 at 10:17 pm

   Nope, kun lørdag og søndag. Jeg er på arbejde indtil 18 fredag nemlig 🙂 Jeg krydser virkelig fingre – super indlæg om aftenen på Bella Sky i øvrigt 🙂

Leave a Reply