#7 Bøger og film: Breakfast at Tiffany’s

Kender i det med at i ser for mange amerikanske tv-serier og kender plot fra film, før i overhovedet har haft filmen i hænderne og først langt senere læser bogen?

Sådan har jeg det med denne film. En af mine favoritserier var i mange år den amerikanske teenage-serie “Gossip Girl” (jeg genser den stadig indimellem) og Blair, som er en af hovedpersonerne, er stor fan af Audrey Hepburn. Hun drømmer om flere af Hepburns film, hvor hun selv er i hovedrollen og allerede i første sæson drømmer hun sig ind i en scene fra “Breakfast at Tiffany’s”. Jeg snakker her om den scene, hvor hun som Holly Golightly leder efter en kat i regnvejr og hvor Nate fra serien er med som Paul Varjak, Holly’s nabo og filmens anden hovedperson. Der er også en del andre referencer i serien til klassiske film og da jeg så filmen i det lokale supermarked i West Kirby, som jeg boede i i 2010, røg den i kurven med det samme.

Filmen er fra 1961 og på dansk kaldes den også “Pigen Holly”. Udover Hepburn som Holly så er der en del sådan halv-kendte skuespillere med såsom Mickey Rooney som den skøre nabo Mr. Yunioshi (Rooney er også kendt fra filmen “Nat på museet”) og med George Peppard som Paul, den utrolig tålmodige nabo, som netop er flyttet til bygningen. Året forinden havde jeg selv været på ferie i New York og jeg nød virkelig at se forskellige sider af den store by i filmen. Jeg har endda lokket min kæreste til at se den mere end én gang og jeg elsker hvordan jeg opdager nye ting hver gang jeg ser den.

Og ved at læse bogen opdagede jeg endnu flere ting, selvom det egentlig mest kan kaldes en novella, da den kun er på 179 sider. Jeg lånte den på biblioteket, da jeg lige var begyndt at anmelde bøger og før jeg overhovedet havde tænkt på bloggen her. Den blev udgivet i 1958 og foregår rent faktisk i efteråret 1943. Forfatteren bag er Truman Capote, som også er kendt for at have skrevet “In Cold Blood” og “Music for Chameleons”, og på dette tidspunkt havde han allerede fået udgivet lidt forskellige ting, både romaner, noveller og nonfiktion. Hvis du endnu ikke har læst den eller set den, så kan jeg varmt anbefale begge dele. Indtil da vil jeg efterlade et par links til filmens bedste sang “Moon River”, lidt om filmen som jeg ikke selv vidste før nu (kun det med kjolen fra Givenchy) og min anmeldelse af bogen.

Leave a Reply