Det onde sind af Ellen Holmboe og Nicole Boyle Rødtnes

Det onde sind af Ellen Holmboe og Nicole Boyle Rødtnes, 2016. Anmeldereksemplar fra Forlaget Alvilda. Antal stjerner: 4/5

Kan man egentlig hypnotisere en superskurk til at gøre hvad som helst og hvor godt kender man egentlig sine forældre?

Så har jeg igen bevæget mig ind i en helt anden verden, hvor superhelte og superskurke er helt normale og det er magiske kræfter bestemt også. Holmboe og Rødtnes har skrevet endnu en bog om søskendeparret Magnus og Lili. Magnus, som i første bog ikke kom ind på superhelteskolen, prøver at finde sig til rette hos superskurkene, men det er ikke helt nemt, når man er søn af superhelte og ondskabsfulde jokes bliver ikke ligefrem straffet på denne skole. Nogle af underviserne gør det bestemt ikke nemmere og nedenstående er fra en fællestime med eleverne fra superhelteskolen, hvor Lili stadig går:

”Oppe ved tavlen gik Doktor Freude i stå. Hun stirrede tomt frem for sig. Længe. Med kulsorte reptiløjne.

”Hvad er der galt med hende?” hviskede Magnus.

”Alt,” svarede Aggi tilbage. ”Det der er vist absence.”

”Skal vi hente hjælp?”

”Ro på, heltedreng. Hun ’kommer tilbage’ om lidt.”

Lærerens læber bevægede sig umærkeligt. ”(Lege)(Kom ud og leg)” Så gjorde hun en trækning med kæbemusklen, der forplantede sig gennem hendes senede hals. ”Godt så,” sagde hun. ”Det var teorien for i dag. Og nu til det virkelig interessante: sindssyge i praksis.””

Men idet underviseren siger at de skal have sindssyge i praksis, må eleverne på superhelteskolen forlade undervisningen. Men Lili har også sit at arbejde med. På det mørke net, hvor superskurke poster ting, er der én, som efterlyste hende og efterhånden som mysteriet om dette virker løst, må hun pludselig rejse med hendes bedste ven Loke til fængslet Sankt Morbus, som er et sted, hvor især de mest modbydelige skurke er spærret inde:

Bussen startede med at være fyldt, men jo nærmere de kom fængslet, jo mere tyndede det ud, og til sidst var der kun de to tilbage. Nu var de uden for byen, og der var ingen huse at se. Kun en øde kyst. Lili kunne mærke nervøsiteten prikke.

Men hvem er Aron Natan egentlig og hvor nemt er det at skifte mellem superskurkeskolen og superhelteskolen?

Åh, hvor har jeg glædet mig til at høre meget mere om Lili, Magnus og alle deres venner på skolerne lige siden jeg vendte sidste side i seriens første bog for et halvt års tid siden. Og jeg er bestemt ikke skuffet! Holmboe og Rødtnes har det med at efterlade læseren ved noget af en cliffhanger nemlig og det har de også gjort i denne bog. Det er ikke første bogserie, som jeg har læst af dette dygtige forfattermakkerpar og jeg kan varmt anbefale bøgerne til børn mellem 8 og 12 år, da man som læser både kan lære noget om at håndtere mobning og finde sit egentlige selv, selvom fremtiden virker forudbestemt.

Alt i alt endnu en spændende bog om søskendeparret Lili og Magnus, hvis fremtid ikke er så forudsigelig, som de selv går og tror.

Leave a Reply