#3 Bøger og film: Bøger, der bør blive til film

I september måned havde Ringsted Bibliotek en form for hashtagleg kørende på Instagram (tjek evt #septemberbøger) og den ene dag skulle man vise en bog, som man ville ønske var filmatiseret. Jeg tog et billede af “Kafka on the Shore” af Murakami og har sidenhen tænkt lidt over andre bøger, som jeg krydser fingre for bliver filmatiseret en dag.

En af de andre bøger, som jeg kom i tanke om med det samme, da jeg så udfordringen for den dag var “Elizabeth is missing” af Emma Healey. Jeg læste den sidste sommer og det ville være interessant både at se hvordan de ville caste den ældre og yngre Maud og ikke mindst hvordan de ville vise hendes glemsomhed og pludselige flashbacks.

En filmatisering af “One hundred years of solitude” fra 1967 af Gabriel García Márquez kunne til gengæld være virkelig interessant på grund af de elementer, som hører til genren magisk realisme. En genre, som står mit hjerte ganske nær efter undervisningen om netop denne genre på Litteraturhistorie og selvom den ville være en smule forvirrende igen navnemæssigt (hvis du i øvrigt skal læse den så vælg en bog med stamtræ over familien eller find et online), ville det også være fantastisk at opleve en skildring på lærredet af den slags familierelationer.

En af de bøger som er blandt mine favoritter af Siri Hustvedt er bogen “What I loved” fra 2003. Relationerne mellem bogens karakterer husker jeg som værende virkelig interessante og så er jeg en sucker for film, som finder sted i New York. Jeg elsker den by, så hvis du har nogle filmanbefalinger med New York som location, så sig endelig til. 🙂

“The Miniaturist” af Jessie Burton gav mig efter endt læsning lyst til at se “Girl with a Pearl Earring” med Scarlett Johansson og Colin Firth, hvis handling finder sted i 1600-tallets Delft. Burtons bog foregår nogenlunde samtidig og det kunne være interessant at se Amsterdam på denne tid. Hvis den kunne blive så velproduceret som “The Crown” eller lignende historiske dramaer, så kunne det være helt fantastisk.

“Kafka on the Shore” af Murakami kunne især også være interessant på grund af elementerne fra magisk realisme. Så vidt jeg ved er “Norwegian Wood” den eneste af Murakamis romaner, som er blevet filmatiseret og jeg er særlig nysgerrig hvordan andre havde tænkt at biblioteket i bogen skulle se ud. Man er vel biblioteksnørd.

 

Hvad med jer? Er der nogle bøger, som i ville ønske snart blev filmatiseret? 

 1. Malene H

  december 29, 2016 at 12:10 pm

  Åh, jeg har ikke tal på, hvor mange gange jeg har tænkt: “Gid dette var en film”, om en bog efter jeg har læst den.
  Til gengæld sidder jeg nu og kan ikke komme på en eneste titel. Måske fordi, jeg har set hvor uheldig en filmatisering kan være?

  Måske ‘The First Last Kiss’ af Ali Harris – den ville jeg nok knibe mange tårer over, eller ‘Calendar Girl’ af Audrey Carlan, der ville være absolut perfekt til tøseaftener. Det kunne også være ‘The rest of us just live here’ af Patrick Ness, der ville være alt andet end en superheltefilm, men stadig sparke ‘The Avengers’ i måsen eller ‘Det Ulmende Oprør’ af Sabaa Tahir, der ville være en fantasy-film uden lige …

  Det er svært, for samtidig med at jeg synes, at mange bøger ville være perfekte film, så er jeg også uendeligt ræd for, at filmatiseringen vil massakrere historien, plottet og alle de følelser, der hørte med til bogen. Nogle bøger bør jo egentligt bare ikke filmatiseres, vel?
  #firstworldproblemsIguess

  1. Ann-Kristine

   januar 9, 2017 at 10:34 am

   Jeg er glad for, at jeg ikke er den eneste, som tænker: “Gid dette var en film”. Nogle gange læser man bare nogle smukke beskrivelser af byer og landskaber, som kunne være helt fantastiske at se på et stort lærred. Jeg kender faktisk slet ikke bogen af Ali Harris – den må jeg lige opsøge. Jeg har endnu Ness’ bøger til gode, men “A Monster Calls” er på min liste for 2017. Der er så mange gange, at film er castet med andre personer, end dem man selv lige forestiller sig, så jeg har en tendens til at se trailere, hvis jeg skal til at læse en bog. Så bliver jeg ikke så skuffet over deres casting. Med “Twilight” så jeg den første film med en veninde, som havde læst bogen og som var skuffet. Jeg læste bøgerne bagefter og så filmene efterhånden som de kom ud. Jeg tror at det gav mig en bedre filmoplevelse 🙂

Leave a Reply