Liebster Award

 
Mette ovre fra Lykkes bøger har været så sød at nominere mig til “Liebster Award”, hvor man nominerer andre bloggere til at svare på nogle spørgsmål, som man stiller dem og hvor man selv svarer på spørgsmål, som en anden blogger har stillet én samt random facts, som læserne måske ikke lige kender til. Udover Mette har jeg set både Rikke og Karina svare på spørgsmål og der er helt sikkert flere indlæg på vej om det hist og her. Som blogger ved man ikke altid, hvem der læser med og jeg blev derfor glædeligt overrasket, da jeg opdagede, at Mette havde nomineret mig. Tusind tak for det og jeg kan bestemt anbefale jer at kigge forbi hendes svar, som i kan finde lige her. Reglerne har jeg kopieret ovre fra Mette (som har dem fra Rikke):
Reglerne er således:
* Tak bloggeren, som nominerede dig.
* Vis Liebster Award-logoet på din blog/i dit indlæg (Du kan finde et logo nederst i dette indlæg)
* Besvar de 11 spørgsmål, som du modtog fra bloggeren, der nominerede dig.
* Skriv 11 selvvalgte facts om dig selv.
* Nominér 11 nye bloggere (med 1000 eller derunder følgere)
* Lav dine egne 11 spørgsmål, som de nominerede skal svare på.
Her er de spørgsmål, som jeg blev stillet:
1. Hvilke andre interesser har du ved siden af bloggen?

Jeg elsker at være kreativ med mine hænder: Sy, hækle, strikke og brodere især. Det er dejligt afstressende. Jeg elsker også at fotografere og på min tur til England i juni/juli tog jeg over 1200 billeder på en uge. Når jeg på et tidspunkt får tid, vil jeg nok begynde at kigge lidt nærmere på Photoshop, men indtil videre redigerer jeg ikke rigtig mine billeder.

2. Hvad er dine yndlingsblomster?

Jeg har altid elsket tulipaner. Også efter det år, hvor min mor fik min bror, mormor og jeg til at hjælpe med at tælle over hendes 200 tulipaner ude i haven. Det tog noget tid, men det gjorde bestemt ikke noget, når de var så fine.

3. Hvor køber du dine bøger henne?

Det er lidt forskelligt. Nogle gange bestiller jeg på Saxo, Thriftbooks eller Bookdepository, andre gange går jeg i boghandlere inde i København eller kigger forbi Frederiksberg, hvor min bogpusher er åben et par timer om ugen. Bogpusheren er et antikvariat, hvor en ældre herre sidder bag en disk bygget af Adler-Olsen og har de bedste bøger til de bedste priser.

4. Vil du helst bo i byen eller på landet?

Hmm.. Det er lidt svært at vælge mellem de to. Nogle dage elsker jeg det travle København og jeg elskede ofte at slendre rundt nede i Aarhus by, men der er nu også noget ved stilheden på landet. Jeg vil nok vælge at bo ude på landet (men ikke mange timer fra byen).

5. Hvilken bog synes du er blevet filmatiseret bedst?

Atonement af Ian McEwan. Fortællingen er så smuk som både bog og film og valget af skuespillere passede perfekt til McEwans bog.

6. Hvor vil du gerne hen, næste gang du skal rejse?

Jeg elsker at rejse, så det er lidt svært at nævne en enkelt destination. Men et sted, hvor jeg gerne snart vil rejse til sammen med den kortskæggede, er Paris. Jeg var der kort, da jeg var 10 og igen et par timer på vej hjem fra en skoletur i 2008 med gymnasiet, Det kunne være skønt at gå ved Seinen igen, spise ægte croissanter og gå i Orwells og Fitzgeralds fodspor i den smukke by.

7. Hvad er din yndlingsgenre i bøger?

Jeg elsker klassikere, men den genre, som jeg nok oftest læser, er dem, som jeg kan finde i en kategori som “Modern Fiction”. Jeg ved ikke, hvordan jeg bedst forklarer det. Det er bøger som “Eat Pray Love”, “One Day” og “Kafka on the Shore”.

8. Hvilken bog glæder du dig i øjeblikket mest til at læse?

“Mislaid” af Nell Zink. Jeg hørte hende læse op af hendes bog på Louisiana Literature denne weekend og det var virkelig velskrevet. At Franzen hjalp hende med at kickstarte hendes karriere er klart et kvalitetstempel ifølge mig.

9. Hvis du kunne få lov, hvilken fiktiv person vil du så gerne møde i virkeligheden?

Matilda. Helt klart. Det kunne være interessant at se hvordan hun ville være som voksen med den forrygende interessante barndom (og om hun kunne formå at læse alle verdens bøger, nu hvor hendes start på læsning var så fantastisk, som den var).

10. Hvilken webshop er din favorit, og hvorfor?

Jeg er ikke en såkaldt affiliate derinde, men jeg elsker Bookdepository. De har virkelig mange interessante bøger og jeg kunne nemt bruge hele min formue derinde (men har ikke så meget plads i min lejlighed efterhånden).

11. Hvilken bog er den dårligste du har læst?

Her måtte jeg ty til Goodreads for at få hjælp. Når man læser så meget, som jeg gør, husker man ikke lige alle læseoplevelser på stående fod og det er ikke ofte, at jeg støder på bøger, som jeg virkelig ikke bryder mig om. Det skete dog for et par år siden, hvor jeg læste “The remains of the day” af Ishiguro, hvor jeg kedede mig bravt. Forinden havde jeg læst “Never let me go”af ham, som var fantastisk, så det var nok en kulmination af høje forventninger og den mest kedsommelige handling som resulterede i den dårlige læseoplevelse. Sidenhen har jeg læst en mere fra forfatterens hånd, nemlig “Den begravede kæmpe”, som fascinerede mig og jeg er nået frem til, at jeg vil forsøge at læse den senere i livet, da jeg måske ikke læste på det rigtige tidspunkt i livet.

De 11 random facts

1.  Den første udgave af  “Little Women”, som jeg læste, tilhører min mor og vores hund bed engang i hjørnet af den. Men den er stadig på mine forældres bogreol og jeg kigger ofte i den grundet dens smukke illustrationer.

2.  Jeg begyndte først at drikke kaffe for alvor, da jeg for 3 år siden flyttede sammen med min kæreste, som elsker kaffe i store mængder. Det gør jeg også nu.

3. Før jeg flyttede til England for at være au-pair i et halvt år i 2010, havde jeg kun mellemlandet i Heathrow. Min første tanke, da jeg var ved at lande i Manchester, var derfor: “Nå ja, de kører i den anden side af vejen”.

4. Jeg elsker at se The Great British Bake-Off og The Great British Sewing Bee. Men jeg ser ikke den danske udgave af bageprogrammet, da ingen af de danske dommere gør det ligeså godt som Mary Berry og Paul Hollywood (og ikke mindst værterne Mel Giedroyc & Sue Perkins)

5. Hele mit liv har jeg været et hundemenneske, men de senere år er jeg blevet ligeså glad for katte, da vi har passet 3 af slagsen, som tilhører den kortskæggedes søster.

6. Den første lange rejse, som jeg var på, var i 1999, hvor mine forældre tog min bror og jeg med til Australien og New Zealand i 6 uger. Sidenhen har vi også været i USA 2 gange og Canada.

7. Jeg har kun læst børnebøger og “Hobbitten” af Tolkien. En eller anden dag vil jeg gerne læse Ringenes Herre-serien, som en veninde gav mig tilbage i 2010, men jeg er endnu ikke kommet i gang.

8. Som lille havde jeg svært ved at falde søvn i barnevognen. Min far fortæller tit om, hvordan han måtte opfinde bump på hans gåture, for at jeg kunne falde i søvn. Nu til dags falder jeg hurtigt i søvn og sover meget tungt (hvilket var fantastisk på Roskilde Festival sidste år).

9. Jeg prøver altid at læse bogen, før jeg ser filmen. Det har så resulteret i at jeg endnu ikke har set “Far from the madding Crowd”, “The Theory of Everything” (jeg vil læse bogen af Jane Hawking først), “The Help” og “The Fault in our stars”.

10. Det samme gælder serier. Jeg har hverken set “Outlander”, “Game of Thrones” eller “The Pillars of the Earth” for bare at nævne et par af dem. (Men med både “Gossip Girl” og “Pretty Little Liars” fandt jeg først ud af det senere). “The little house on the prairie” så jeg vist lige efter jeg havde læse bøgerne.

11. Jeg har endnu ikke læst nogen bøger af John Green og Jojo Moyes, selvom jeg ejer bøger af begge forfattere.  Men de er bare endnu ikke nået fra hylden til natbordet.

Det er lidt svært at holde styr på, hvem der allerede er blevet nomineret, men jeg nominerer hermed:

Anja ovre på Books Pens and Needles

Camilla fra På en Litterær Sky

Henriette fra Henriettes Blog

Kathrine fra Bøger på tværs

Kirstine fra Thoughts in purple

Louise og Sille fra Trillebøger

Mai fra Litteraturlistig

Nanna fra Læselyst

Pernille fra Et kapitel mere

Sanne fra Sanne Bogorm

Tanja fra Ajnat

Mine 11.spørgsmål til de nominerede bloggere:

 1. Hvornår begyndte du at opdage bogbloggerverdenen?
 2. Hvordan har du det med biblioteker? Og kom du ofte på dem, da du voksede op?
 3. Læser du også anmeldelser af bøger i aviser?
 4. Elskede du at skrive boganmeldelse i folkeskolen? (Det gjorde jeg nemlig og var vist den eneste bognørd i min klasse)
 5. Hvis du nu havde frit valg, hvad ville du så helst være? Forfatter, forlægger, boghandler eller bibliotekar?
 6. Hvilken bog finder du mest intimiderende?
 7. Hvad betyder mest for dig? Forfatternavn, forlag, forside, resume eller ry (andre anmeldelser)?
 8. Hvem fra bøgernes verden ville du bo på en øde ø med? Og hvem ville du smide ud fra et fly?
 9. Står der pynt på dine bogreoler? Hvis ja, hvilke ting? Hvis nej, hvorfor ikke?
 10. Hvilken bog i din samling holder du mest af? (Og ja, det er et strengt og svært spørgsmål)
 11. Hvis du skulle holde teselskab, hvilken nulevende og hvilken afdød forfatter ville du så invitere?

 

 

liebster1

 1. En Liebster Award! – thoughts in purplue

  august 30, 2016 at 11:41 am

  […] fordi det er så fint at opdage nogen har tænkt på en. Så tusind tak for det. I kan finde hendes fine svar her, som jeg klart synes I skal […]

Leave a Reply