Tagget “To Be Read”

Der er en masse bogtags for tiden på danske og udenlandske bogblogs og da jeg faldt over dette tag, vidste jeg, at det var lige tiden til at besvare det nu her egentlig. Jeg har set det ovre på bloggen “Spines & Covers” og da jeg ikke ved, om nogle i Danmark har lavet det endnu, tagger jeg ingen, men håber, at i vil være med 🙂

HOW DO YOU KEEP TRACK OF YOUR TBR PILE?

Jeg bruger mest Goodreads, men har både et TBR-glas med bittesmå sedler og en notesbog til når jeg er i boghandlere og støder på ukendte bøger. Men Goodreads er klart nemmest og så har jeg anmeldereksemplarer samlet på mit natbord, så jeg ikke glemmer dem blandt min omfattende samling på flere reoler.

IS YOUR TBR MOSTLY PRINT OR EBOOK?

Mest trykte bøger og her endda mest paperbacks. Min Kindle fungerer som backup, så jeg ikke løber tør for læsestof på ferier og med offentlig transport.

HOW DO YOU DETERMINE WHICH BOOK FROM YOUR TBR TO READ NEXT?

Jeg har ikke rigtig noget system. Jeg har en løs liste med de bøger, som jeg gerne rigtig snart vil få læst, men hvis jeg kigger på reolen og ser en tilfældig bog, som jeg har lyst til, så går jeg i gang med det samme.

 A BOOK THAT’S BEEN ON YOUR TBR LIST THE LONGEST?

Da jeg startede min profil på Goodreads tilbage i marts 2011, var den første bog, som jeg tilføjede til min to-read liste, “To Kill a Mockingbird” af Harper Lee og selvom jeg har ejet et eksemplar af denne bog siden 2009, så har den endnu ikke haft været placeret på mit natbord til snarlig læsning. Da den anden bog fra Lees hånd skulle udkomme, overvejede jeg det, men pludselig var den alle vegne og jeg droppede det fuldstændigt. Men en eller anden dag skal jeg nok få den læst.

A BOOK THAT YOU RECENTLY ADDED TO YOUR TBR PILE?

For nylig tilføjede jeg de første 2 udgivelser i Shakespeare-serien fra Hogarth Press, da jeg så dem utallige gange i England, men med så mange andre bøger i tasken, valgte jeg at vente. Jeg har meget blandede danske anmeldelser (blandt andet på Bogrummet og hos Kathrine ovre på Bibliotekattensbøger), men som stor fan af Shakespeare er de mustreads.

 

A BOOK ON YOUR TBR STRICTLY BECAUSE OF ITS BEAUTIFUL COVER.

Normalt kigger jeg ikke så meget på covers, når jeg køber bøger. Jeg kigger mere på forlag egentlig. Men da jeg så at instagrammeren Karmacowboy lagde et billede op af “The Essex Serpent” af Sarah Perry, faldt jeg med det samme for coveret og tilføjede den på Goodreads et øjeblik senere. Hvordan den er har jeg ingen anelse om, men smuk er den.

A BOOK ON YOUR TBR THAT YOU NEVER PLAN ON ACTUALLY READING.

Jeg er lidt bange for at “Fahrenheit 451” af Ray Bradbury vil give mig mareridt, da de brænder bøger. Efterhånden har den været på min tbr-liste i mange år, men jeg har endnu ikke købt den eller haft lånt den på biblioteket.

 AN UNPUBLISHED BOOK ON YOUR TBR THAT YOU’RE EXCITED FOR.

Dette efterår udgiver forlaget Palomar endnu en bog af Svetlana Aleksijevitj og da den første, som jeg læste af hende, satte et virkelig dybt indtryk på mig, har jeg fulgt meget nøje med ovre hos forlaget. Den hedder “Secondhand-tid” og er også baseret på en lang række interviews.

BASICALLY EVERYONE HAS READ EXCEPT YOU.

Jeg tror, at jeg er en af de eneste bogbloggere, som endnu ikke har fået læst “Miss Peregrine’s Home for Peculiar Children”, selvom jeg virkelig gerne vil læse den. Den har været i min indkøbskurv på både Saxo og Bookdepository flere gange, men er blevet sat på venteliste en del gange. Hvad synes i om den? Er serien en must-read?

A BOOK ON YOUR TBR THAT EVERYONE RECOMMENDS TO YOU.

Jeg bliver ved med at blive anbefalet flere værker af Kim Leine og det er særligt “Profeterne i Evighedsfjorden” at folk nævner. Jeg hørte ham snakke om sit forfatterskab 2 gange i 2015 og var til et arrangement, hvor han læste hans nyeste bog op her i foråret.

A BOOK ON YOUR TBR THAT YOU’RE DYING TO READ.

Planen af Morten Pape. Jeg satte bogen på Goodreads en uge før jeg så ham til et arrangement og særligt derefter har jeg stået ofte med den i hånden. Måske jeg burde få købt bogen, nu hvor han kommer på Louisiana Literature i næste weekend.

THE NUMBER OF BOOKS ON YOUR GOODREADS TBR SHELF?

Øhm, ja. Jeg inspireres af anmeldelser på Goodreads ret ofte og har jo haft det i over 5 år, så listen har sneget sig op på 2,218 bøger. Den bør nok sorteres en dag egentlig.

Jeg krydser fingre for, at i vil lege med på dette tag og sig endelig til i en kommentar, hvis i har lavet det 🙂

7 Comments

 1. Samantha

  august 13, 2016 at 2:57 pm

  I don’t speak your language so I can’t read your answers, but that is awesome you did the tag. 😉

  1. Ann-Kristine

   august 14, 2016 at 10:36 pm

   Thank you for visiting my blog – I really appreciate it 🙂 I actually think that people from other countries can make Google translate it in the upper right corner – that’s what I usually do when I visit German and French blogs 🙂

 2. Karina Petersen

  august 14, 2016 at 2:19 pm

  Tags er sjove at læse med på 🙂 Jeg er vild med dine Roald Dahl bøger 🙂

  1. Ann-Kristine

   august 14, 2016 at 10:37 pm

   Det er også sjovt at svare på dem 😀 Og tusind tak. Den vokser stille og roligt (blot for 3 år siden havde jeg ikke stiftet bekendtskab med Dahl – kun hans barnebarn faktisk) 🙂

   1. Karina Petersen

    august 14, 2016 at 11:05 pm

    Ja, det er så hyggeligt at læse tags, og sjovt at svare på også 🙂
    Jeg har først lige stiftet bekendtskab med Dahl i forbindelse med filmatiseringen af “Den store venlige kæmpe”, som jeg er ved at læse med min datter. Vi måtte dog ind og se filmen inden, vi blev færdige med bogen, da vi ellers ikke ville nå at få filmet set på det store lærede 🙂
    Nu er jeg også begyndt at samle på hans eventyrlige fortællinger.
    Vi må i samlerhjørnet 😉

 3. Mai

  august 20, 2016 at 12:04 pm

  Åh, du er ikke den eneste bogblogger, som mangler at læse “Miss Peregrine’s Home for Peculiar Children”. Den har stået og kigget bebrejdende på mig fra reolen i et par år efterhånden, men af en eller anden grund vælger jeg konstant andre bøger frem for den. Glæder mig dog stadig meget til at læse den, så det er i bund og grund en lidt fjollet situation 🙂

  1. Ann-Kristine

   august 20, 2016 at 9:25 pm

   Hoooray, jeg er ikke den eneste 😛 Jeg har mange bøger, som kigger bebrejdende på mig fra reolen, så det kan jeg bestemt nikke genkendende til. Men hvis forsiden vender ud af på Riggs, så er det nok lidt værre 🙂 Hvordan gik det på Louisiana? Fik du set noget godt? Jeg krydser fingre for at du skriver et indlæg 😀

Leave a Reply