Den klamme hånd af Jesper Michael Hansen

Den klamme hånd af Jesper Michael Hansen, 2016. Anmeldereksemplar fra Snepryd. Antal stjerner: 3/5

Findes der endnu røverskatte og hvordan finder man ud af hvem man kan stole på, hvis man er på jagt efter en sådan én?

Dette er den første bog i serien om vennerne Tristan og Bjarke, som er Jesper Michael Hansens børnebogsdebut. Tristan får en søndag formiddag pludselig besøg af landbetjent Jensen, der leder efter Bjarke, som Tristan har hængt ud sammen med dagen før. Tristan må give et langt referat af dagen før, hvor de blandt andet var i et terrarium med en masse edderkopper:

”” Kom lige og se den her,” sagde Bjarke, ”shit, den har lange hår på benene.”

”Jeg kan sagtens se den herfra,” svarede Tristan på sikker afstand.

”Er du bange for edderkopper?” spurgte Bjarke og slog på glasset.

”Hvem mig? NEJ!” svarede Tristan, ” jeg har bare lyst til at træde på dem.”

Drengene var i færd med at finde frem til områdets røverskat og det var helt bestemt ikke en nem opgave. Inde i terrariet finder de endda nogle underlige bogstaver og Bjarke har lært kodesprog af sin familie. Da Jensen og Tristan finder Bjarke om søndagen, tror han, at han er røverkongens afkom og byens galninge tror, at han kan hjælpe dem med at finde skatten:

”Men efter alle disse år er vores bønner endelig blevet hørt”, næsten råber Ejnar så og stikker en finger i vejret.

”Hip, hip hurraaa!” brøler forsamlingen.

”Palnatokes slægtning er vendt tilbage til os!” råber Ejnar.”

Men findes røverskatten overhovedet og kan fjender blive til venner i kampens hede?

Denne bog er en ganske hyggelig en af slagsen. Vi kommer i den grad på eventyr med Tristan, Bjarke og landbetjenten Jensen. Bogens illustrationer er af Christina Stausholm Johansen og passer rigtig godt til historien. Ikke helt i min smag, men de illustrerer handlingen godt. Jeg manglede dog at lære disse to drenge og deres omgivelser bedre at kende. For mig var de lidt flade som karakterer, hvilket er ærgerligt, da plottet ellers virker godt. Alt i alt en spændende børnebog, hvor handlingen flyver afsted og hvor man aldrig helt ved, hvad der vil ske på den næste side.

Leave a Reply